De ce sunt recomandate legumele?

De ce sunt recomandate legumele?

0 Shares
0
0
0

O multime de persoane au inceput sa adauge legumele in dietele lor zilnice, dupa ce au citit mai multe informatii despre beneficiile acestora pentru sanatate.

Legumele au un continut scazut de calorii si carbohidrati si sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si fitochimice impotriva combaterii bolilor. De asemenea, sunt o sursa excelenta de antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi nocivi.

Acest lucru previne deteriorarea oxidativa si inflamatia, ambele pot contribui la aparitia unor boli de inima si a diabetului. Continutul nutritional al legumelor depinde de la leguma la leguma.

Beneficiile pentru sanatate sunt interminabile. Iata cateva dintre cele mai importante:

  1. Scad inflamatia

Inflamatia cronica este legata de obezitate si rezistenta la insulina, sindromul metabolic al bolilor cardiovasculare, NAFLD (boala hepatica grasa non-alcoolica), psoriazis, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida – pentru a numi cateva. Se crede ca dieta occidentala (bogata in grasimi, zahar si alimente procesate, si saraca in fibre), joaca un rol in cresterea inflamatiei cronice.

S-a dovedit ca un model dietetic traditional mediteranean, care contine o abundenta de fructe, legume, leguminoase, boabe, peste gras si grasimi sanatoase are un efect antiinflamator in organism. Legumele sunt o componenta importanta pentru aceasta dieta.

Legumele cu frunze verzi, incluzand spanacul, salata si alte cele, contin antioxidanti puternici, flavonoide, carotenoide si vitamina C. Toate acestea ajuta la protejarea impotriva daunelor celulare. Optati pentru legumele bio cultivate local.

In cazul in care aveti o gradina, cu siguranta nu trebuie sa cumparati legumele, ci sa le cultivati. Alegeti un motocultor Rabota k13 pe care sa il folositi pentru pregatirea solului. Apoi, alegeti de pe Rabota.ro, diferite accesorii pentru motocultor, pe care sa le folositi pentru a va usura munca.

In categoria de utilaje Rabota puteti gasi plug de arat, plug de bilonat sau prasitoare printre altele. Alegeti accesoriile pe care le considerati potrivite, usurati-va munca si apucati-va de agricultura. Cultivati propriile legume su bucurati-va de beneficiile acestora pentru sanatate.

  1. Imbunatatesc sanatatea microbiomului intestinal

Microbiomul nostru intestinal joaca un rol imens in sanatate. Regleaza sanatatea generala, sistemul imunitar, metabolismul, energia, greutatea corporala, starea de spirit, alegerile alimentare, sistemul nervos, sanatatea inimii, riscul de diabet, sindromul metabolic, osteoporoza, sanatatea mintala, alergiile etc.

Un intestin sanatos este unul care contine un echilibru bun al bacteriilor, precum si diversitatea. Se crede ca stilurile de viata moderne si dieta occidentala (bogate in grasimi, zahar si alimente procesate si sarace in fibre) – joaca un rol in reducerea bacteriilor bune si a diversitatii generale.

Alimentele bogate in fibre, in special anumite tipuri de fibre si amidonuri rezistente numite prebiotice, joaca un rol major in mentinerea echilibrului bacteriilor intestinale. Multe legume sunt o sursa excelenta de prebiotice. Mancarea alimentelor sanatoase, poate modifica bacteriile intestinale in bine in cateva zile!

  1. Ajutor in gestionarea greutatii

Acesta nu este un un lucru socant! Legumele ajuta la gestionarea greutatii prin mai multe mecanisme:

  • Consumarea caloriilor si a glucidelor.
  • Inchideti o multime de camere in stomac pentru a va simti plin.
  • Fibra contine prebiotice si hraneste bacteriile „bune” din intestin. Anumite tipuri de bacterii pot ajuta la gestionarea greutatii, in timp ce altele pot duce la cresterea in greutate.
  1. Scade riscul de diabet de tip 2

Noi cercetari sugereaza ca cu cat mai multe alimente vegetale consumi, cu atat este mai mic riscul de diabet de tip 2. Se crede ca se datoreaza actiunii antioxidante care reduce rezistenta la insulina si / sau inflamatia.

Revizuirea care a cuprins noua studii de nutritie (inclusiv peste 300.000 de persoane), a aratat o scadere cu 30% a riscului de diabet de tip 2, pentru persoanele care au mancat o dieta pe baza de plante „sanatoase”, inclusiv legume, fructe, leguminoase, nuci si intregi boabe.

Aceste alimente contin fibre, vitamine, minerale, antioxidanti si alti compusi benefici. Retineti ca aceasta recenzie a inclus „diete sanatoase pe baza de plante”. Deci, in timp ce legumele erau o componenta importanta, nu erau singura componenta. Alte studii au aratat legumele bogate in magneziu pentru a ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2.

Legumele au asadar o multime de beneficii pentru sanatate, asa ca alegeti un motocultor Rabota si accesoriile compatibile, si incepeti si ocupati-va de agricultura (chiar si pentru propriul consum).

Veti avea parte de o multime de beneficii pentru sanatate, si de satisfactia de a manca propriile produse agricole.

0 Shares
You May Also Like