Instrumente de care ai nevoie acasa

Instrumente de care ai nevoie acasa

0 Shares
0
0
0

Fiecare barbat are nevoie de unele instrumente si unelte pe care le poate folosi in diferite activitati, iar in randurile care urmeaza, vom discuta putin pe marginea acestui subiect.

Iata asadar care sunt cateva dintre cele mai importante instrumente si scule de care ai nevoie acasa in gospodarie. Cu cat ai mai multe, cu atat mai bine, pentru ca niciodata nu se stie cand acestea isi vor dovedi utilitatea.

  1. Surubelnite

Surubelnita este fara doar si poate, cel mai important instrument de mana pe care il folosim cu totii. Poti avea nevoie de aceasta pentru a asambla sau pentru a dezasambla obiectele de mobilier de exemplu.

Iti poti indrepta atentia spre o surubelnita dreapta sau spre o surubelnita stea. Exista astfel de instrumente de diferite dimensiuni, si cu siguranta nu ar fi o idee rea sa alegi cate 2-3 din fiecare.

  1. Trusa de chei

O trusa de scule si chei isi poate dovedi eficienta in diferite situatii. Cu cat aceasta este mai dotata, cu atat iti poate fi mai utila.

Exista de exemplu truse de chei care contin doar cateva chei drepte. Exista alte truse care contin doar chei tubulare sau doar chei inelare. In schimb, exista si truse de chei care contin zeci de elemente, astfel ca poti avea la dispozitie atat chei drepte cat si chei inelare sau tubulare.

  1. Instrumente de masura

Cand discutam la instrumente de masura, este logic de precizat faptul ca ne referim la metru, ruleta sau chiar si la boloboc. Dintre toate acestea insa, ruleta este cel mai des utilizata.

O poti folosi pentru a masura diferite suprafete de exemplu. Poti avea de-asemenea nevoie de ruleta pentru a masura diferite obiecte si nu numai.

Bolobocul in schimb, este necesar pentru a masura podeaua sau o suprafata pentru a stii daca este dreapta sau nu. Acest instrument chiar daca il gasesti de regula pe santiere, cu siguranta trebuie sa aiba loc si in garajul tau sau in anexa in care iti depozitezi sculele.

  1. Cutit utilitar

Cand zicei cutit utilitar, te gandesti la cutter. Poate vei considera ca nu ai nevoie in permanenta de un asemenea instrument, insa vei intalni situatii in care va trebui sa tai diferite materiale plastice, cartoane, sfori, etc., si nu vei avea la dispozitie un instrument util. Aici intervine insa cutterul, care iti poate fi de mare folos.

  1. Clesti

Exista situatii in care ai nevoie de clesti pentru a taia sarma de exemplu, sau pentru a scoate cuiele din scandura. Nici un alt instrument de mana nu va fi mai util in aceste situatii, decat un cleste. Asemanator este si patentul, care poate indeplini insa diferite alte sarcini, asa ca nu trebuie sa uiti nici sa cumperi un astfel de instrument.

Scule electrice

Acum ca am vazut care sunt instrumentele de mana de care ai nevoie, cu siguranta trebuie sa stii si care sunt cateva dintre sculele electrice necesare.

Surubelnita electrica

Aceasta este utila atunci cand ai nevoie de o surubelnita, iar utilizarea unei surubelnite manuale implica prea mult efort. Cu o surubelnita manuala iti vei face treaba ca la carte, fara pic de efort.

Masina de gaurit

Aceasta este o alta unealta care isi va dovedi mai devreme sau mai tarziu eficienta, fie in gospodarie, fie in atelier. Vei putea gauri diferite materiale, cu aceasta unealta, daca vei folosi burgiul potrivit.

Flex

Flexul este o alta scula electrica de care poti avea nevoie pentru a taia diferite materiale (metalice, ceramice, etc.), sau pentru a slefui tot felul de materiale.

Asadar, acestea sunt cateva scule si unelte pe care trebuie neaparat sa le ai in gospodarie. Cu siguranta iti vor fi mai devreme sau mai tarziu de mare ajutor.

0 Shares
You May Also Like