Cele mai bune aplicatii construite cu Python

Care sunt cele mai bune aplicatii construite cu Python

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim ca exista persoane care au urmat o facultate sau chiar doua – trei facultati, iar acum regreta alegerile facute pentru ca si-au dat seama pe parcurs ca nu le place ceea ce fac, sau pentru ca nu isi gasesc un loc de munca in domeniul in care s-au specializat.

De asemenea, la fel stim si ca exista persoane care se gandesc sa se inscrie la un curs programare nivel mediu, pentru ca in industria IT-ului se fac mereu angajari, iar programatorii castiga foarte bine.

Exista diferite limbaje de programare, unii aleg sa invete Java, altii aleg Python, acestea fiind printre cele mai populare limbaje de programare. Referitor la acesta din urma, este un limbaj de programare care a fost utilizat pentru crearea unor aplicatii de top, iar in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva dintre acestea.

Cu siguranta, cand veti afla care sunt aceste aplicatii create cu Python, veti dori sa va inscrieti cat mai repede la curs, sa il finalizati si ulterior sa aplicati pentru un job, astfel incat sa lucrati ca programator Python entry level in cadrul unei companii.

Pana atunci, insa, vom vedea care sunt cateva dintre cele mai bune aplicatii construite cu Python, aplicatii pe care majoritatea oamenilor le folosesc in viata de zi cu zi, in special utilizatorii tineri.

  1. Instagram

Dupa cum stiti, aceasta este aplicatia care a schimbat lumea fotografiei digitale, a facut-o instantanee, mai accesibila si mai raspandita, a extins liniile de creativitate si a definit noi reguli in marketing.

Permite utilizatorilor sa faca fotografii, sa le editeze si sa le partajeze online folosind camera unui smartphone. Cu 400 de milioane de utilizatori activi, in mod evident neaga orice notiune ca aplicatiile incorporate in Python nu sunt cu adevarat scalabile.

Potrivit inginerului Instagram Hui Ding, motto-ul ingineriei Instagram este „Faceti mai intai lucrurile simple”  - si asta le permite Python – sa faca lucrurile cat mai simple.

  1. Pinterest

Pinterest este o retea sociala care permite utilizatorilor sa semneze imagini, sa le colecteze si sa le partajeze cu alti utilizatori. Fiind una dintre cele mai utilizate aplicatii de pe web, Pinterest se bazeaza pe Python si Django pentru a gestiona rapid cantitati mari de continut. De fapt, acest site web a folosit Python inca din prima zi.

  1. Disqus

Acest plug-in pentru comentarii este un mod simplu si eficient de a atrage publicul si de a alimenta discutiile, controland in acelasi timp continutul primit, prin moderarea eficienta a comentariilor. Permitand mai multe optiuni de conectare si notificari intre site-uri, aceasta aplicatie serveste publicului cu tot felul de preferinte. In acest caz, Python foloseste pe deplin caracteristicile de securitate Django si patch-urile de securitate obisnuite.

  1. Spotify

Spotify este cel mai mare serviciu de streaming din lume, cu venituri anuale de peste 4 miliarde de euro. Acest lucru il face un jucator major pe piata, si de asemenea, unul dintre utilizatorii Python de top din randul companiilor.

Compania a ales sa lucreze cu Python datorita vitezei de dezvoltare si a analizei avansate a datelor oferite de acest limbaj de programare. Acest lucru permite ca Spotify sa gestioneze functii precum Radio si Discover, care se bazeaza pe preferintele muzicale personale ale utilizatorilor.

  1. Dropbox

O alta aplicatie de top incorporata in Python este Dropbox. Popularul serviciu de gazduire a fisierelor s-a mutat recent de la Python 2.7 la Python 3, in una dintre cele mai mari migratii Python 3 de pana acum. Una dintre cele mai populare aplicatii desktop din lume, Dropbox poate fi instalata pe Windows, MacOS si unele versiuni de Linux. Este un lucru bun ca Python este portabil si functioneaza pe multe platforme, de la PC si Linux la PlayStation.

  1. Uber

Un serviciu de calatorie care ofera de asemenea, livrarea de alimente, calatoria peer-to-peer (printre alte servicii), Uber are multe de facut. Ganditi-va: compania opereaza in 785 de zone metropolitane din intreaga lume si se estimeaza ca va avea 100 de milioane de utilizatori.

Din nou, Python gestioneaza cantitati mari de date si este usor de invatat si de utilizat, iar acestea sunt doua dintre motivele pentru care Python este atat de popular. Aceste beneficii fac din acest limbaj de programare o alegere evidenta pentru companiile ale caror aplicatii trebuie sa fie fiabile, sigure si sa se bazeze pe dezvoltatorii din intreaga lume pentru a o intretine.

  1. Reddit

Agregatorul de stiri sociale americane si site-ul de discutii Reddit ruleaza, de asemenea, pe Python, chiar daca initial a fost scris in Common Lisp. Dupa ce a cautat un acces mai larg la bibliotecile de coduri si o mai mare flexibilitate de dezvoltare, Reddit a facut schimbarea.

Cu aproximativ 542 de milioane de vizitatori lunari incepand din februarie 2018, Reddit este unul dintre cele mai impresionante exemple de aplicatii Python. Utilizatorii inregistrati posteaza continut text, videoclipuri sau imagini in mii de categorii si il voteaza.

Folosind o platforma de gestionare a localizarii, utilizatorii ajuta la traducerea Reddit in 89 de limbi diferite. Python gestioneaza volumul de lucru si functionalitatea complexa datorita abordarii sale.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like