Care este semnificatia culorilor Craciunului?

Care este semnificatia culorilor Craciunului?

0 Shares
0
0
0

Rosul costumului lui Mos Craciun, verdele pinilor si brazilor de Craciun, albul iernii si al zapezii si auriul stralucitor al lumanarilor si luminilor de Craciun sunt toate culorile folosite in mod traditional pentru a sarbatori sezonul sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre ele reprezinta Craciunul in traditiile religioase crestine si in personificarile moderne.

Rosu

Culoarea rosie are o semnificatie religioasa in perioada Craciunului, deoarece reprezinta sangele lui Iisus Hristos. Potrivit specialistilor, rosul este simbolul religios al “focului, sangelui si caritatii”. Rosul vibrant apare si in costumul lui Mos Craciun, care a devenit popular atunci cand compania de bauturi Coca-Cola a purtat un costum rosu pentru a-l imbraca pe Mos Craciun in publicitatea pentru secolul 20, pentru a se potrivi cu culoarea cutiilor de sifon, potrivit datelor.

Verde

“Verdele este simbolul naturii, al tineretii si al sperantei vietii vesnice” pe care Iisus Hristos il ofera, facandu-l o culoare naturala a Craciunului. Un brad de Craciun este de obicei un pom vesnic verde si este, de asemenea, un simbol al vietii vesnice. Nuantele verzi nu trebuie sa se limiteze doar la bradul de Craciun, schema de culori este adesea folosita in coroane, ghirlande, ornamente, cadouri, fete de masa si chiar in Craciunul chinezesc.

Verdele nu trebuie neaparat sa fie in nuante de verde stralucitor sau fluorescent. Verdele inchis sau verdele salvie sunt, de asemenea, culori populare, ele sunt probabil cele mai alese pentru a se potrivi cu decorarea unei case. Vezi aici brazi artificiali verzi si alege cele mai bune variante pentru tine.

Alb

In multe tari din emisfera nordica, sezonul craciunului coincide cu iarna. Albul este, de asemenea, simbolul religios al “luminii, puritatii, bucuriei si gloriei”, potrivit specialistilor. Bisericile crestine folosesc adesea albul ca si culoare liturgica pentru Craciun, precum si auriul, spun specialistii.

Auriu

“Auriul este sinonim cu lumina soarelui si radiatiile”: vechile sarbatori pagane de iarna centrate pe soarele auriu intr-o perioada de intuneric rece. Luminile de Craciun, lumanarile si steaua de deasupra unui brad de Craciun le pot aminti crestinilor de steaua pe care magii au urmat-o pentru a-l gasi pe Pruncul Iisus. Culoarea argintie este adesea inlocuita cu auriu, deoarece creeaza un mediu rece, care aminteste de sezonul de iarna. Culoarea argintie poate fi, de asemenea, inlocuita cu alb.

Combinatii de culori in perioada sarbatorilor

S-ar putea ca o combinatie a anumitor culori sa consemneze Craciunul. Rosu combinat cu verde, rosu si alb, orice culoare cu auriu si alte combinatii neobisnuite, cum ar fi albastru rece, liliac si argintiu; iar verdele salvie, fildesul si staniul pot fi folosite si in decoratiunile de Craciun, potrivit specialistilor.. Aranjamentul complementar de rosu si verde este cel mai popular, iar bradul, cu frunzele sale verzi si ghirlandele rosii, poate arata spectaculas. Este cea mai intalnita combinatie de culori.

Ce culoare sa se poarte pe 24 decembrie?

Culorile ajuta. Cele rosii emana dragoste. Cele verzi, sunt pentru sanatate si cele galbene, pentru bani… Intr-o traditie foarte veche, femeile de asemenea purtau de Craciun, culoarea roz, pentru a aduce veselie in casa.

0 Shares
You May Also Like