Importanta porumbului in hrana animalelor

Importanta porumbului in hrana animalelor

0 Shares
0
0
0

Animalele nu asteptau ca oamenii sa le dea sa manance. Ele gasesc in natura ceea ce li se potriveste: iarba, ghinde, plante salbatice… Dar odata cu reproducerea, situatia s-a schimbat si crescatorul este cel care gestioneaza acum dieta specifica animalelor sale.

Porumbul in hrana animalelor

 

Pasari de curte, porci, bovine, capre, oi, cai, animale de companie … animale frumoase ca acestea trebuie sa fie bine hranite pentru a ramane sanatoase. Porumbul ocupa un loc proeminent in hrana acestor animale. Dar, deoarece nevoile unui taur sunt foarte diferite de cele ale unei gaini ouatoare, profesionistii in nutritia animalelor sunt aici pentru a le satisface.

Animalele au nevoie de energie, proteine, lipide, vitamine si minerale pentru hrana. Bogat in amidon, porumbul este o sursa de energie pentru animalele de ferma. Acesta este motivul pentru care aceasta cereala a devenit inseparabila de produsele de inalta calitate.

Cultivarea porumbului si productia de alimente au fost intotdeauna strans legate. Producatorii de furaje pentru animale, situate in zone mari de productie a cerealelor, utilizeaza in principal porumb, cultivat local. Acesta contribuie astfel la o dieta durabila pentru animalele de ferma care sa indeplineasca asteptarile pietelor si ale societatii.

Cea mai cultivata planta din lume si a doua cultura produsa in Romania, porumbul face parte integranta din viata noastra de zi cu zi. Produse alimentare, cosmetice, medicamente, materiale, ambalaje… porumbul ne satisface nevoile intr-o maniera durabila, dar si provocarile de maine in ceea ce priveste mediul, productia si alimentele.

Pentru a ajuta cat mai multi oameni sa descopere cultivarea porumbului si transformarea acestuia, in zilele noastre au aparut o serie de masini si utilaje pe care fiecare om le poate folosi in curtea casei sale.

Ce masini putem folosi pentru curatat porumbii?

 

Astfel, putem mentiona aici batoza porumb Alpin. Batoza de porumb dubla ALPIN Profi 400Kg 2.2 kW este o masina electrica de curatat porumb cu motor de 2200 W, ideala pentru orice gospodar ce doreste sa curete stiuletii de porumb si sa produca hrana pentru animale. Batoza de porumb dubla ALPIN Profi 400Kg 2.2 kW are un design inovator, este practica si usor de utilizat.

Batoza de porumb este folosita pentru a separa boabele de stiuleti printr-un proces de frecare flexibil, care evita fenomenul crapaturilor boabelor pentru germinare.

Tehnica folosita (foarte blanda) pentru granulare face posibila obtinerea unei rate de germinatie identice cu cea obtinuta prin indepartarea manuala. Minimizeaza spargerea cerealelor si a germenilor.

Celalalt avantaj al acestei masini este faptul ca poate decoji cantitati foarte mici. La iesire, boabele sunt separate de tulpini printr-un sortator.

Aceasta batoza electrica de porumb ii va interesa pe toti producatorii pentru ca nu va mai fi nevoie sa mai vanda doar porumb pe stiulet, ci si boabe si sa obtina un pret mai bun.

Curatarea porumbului, care poate fi o operatie laborioasa, atunci cand se face manual, poate fi mult simplificata cu aparatul electric de porumb, care separa boabele foarte repede cu o rata ridicata de rentabilitate.

Stiuletele de porumb introdus in masina unul dupa altul si fara intrerupere garanteaza un randament bun, pastrand in acelasi timp calitatea boabelor.

0 Shares
You May Also Like