De ce să folosești apă termală pentru hidratare?

De ce să folosești apă termală pentru hidratare?

0 Shares
0
0
0

Apă termală este un produs cosmetic tot mai popular și apreciat pentru beneficiile sale asupra pielii. Obținută din surse naturale, cum ar fi izvoare termale sau izvoare oceanice, apa termală este bogată în minerale și oligoelemente care au multiple beneficii pentru piele.

Ce este apa termală?

Apa termală este un tip special de apă, extrasă din surse geotermale naturale. Aceste surse includ izvoare termale, izvoare oceanice sau alte resurse subterane bogate în minerale și nutrienți. Apa termală se caracterizează prin conținutul său unic de minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu și sulf, care îi conferă proprietăți benefice pentru piele. Această apă poate fi inclusă și în crema hidratare, alături de alte ingrediente.

Beneficiile hidratării cu apă termală:

 • Hidratare instantanee: Apa termală este recunoscută pentru capacitatea sa de a hidrata pielea instantaneu. Pulverizarea sau aplicarea unei brume de apă termală pe față poate oferi imediat o senzație de prospețime și hidratare. Acest lucru este deosebit de util în zilele calde de vară sau după expunerea la soare.
 • Calmează pielea iritată: Apa termală are proprietăți antiinflamatorii și calmante, ceea ce o face potrivită pentru pielea iritată sau sensibilă. Poate ajuta la reducerea roșeții și a senzației de arsură, fiind folosită frecvent după tratamente cosmetice, cum ar fi exfolierea chimică sau epilarea cu laser.
 • Restabilește pH-ul pielii: Apa termală are un pH apropiat de cel al pielii umane, ceea ce o face ideală pentru a restabili echilibrul natural al pielii. Aplicarea ei poate ajuta la menținerea pH-ului optim al pielii și la prevenirea uscăciunii sau a apariției imperfecțiunilor.
 • Îmbunătățește bariera cutanată: Mineralele și nutrienții din apa termală pot consolida bariera naturală a pielii, ceea ce ajută la reducerea pierderii de apă transepidermală (TEWL). Astfel, pielea rămâne hidratată și protejată împotriva factorilor de mediu nocivi.
 • Potrivită pentru toate tipurile de ten: Apa termală este blândă și non-iritantă, ceea ce o face potrivită pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenurile sensibile sau acneice. Poate fi folosită ca parte a rutinei zilnice de îngrijire sau ca tratament de hidratare de-a lungul zilei.

Cum să folosești apa termală pentru hidratare:

 • Ca toner: Apa termală poate fi folosită ca un toner delicat după curățarea feței. Pulverizează sau aplică-o cu ajutorul unui disc de bumbac pe fața curată pentru a pregăti pielea pentru aplicarea ulterioară a produselor de îngrijire.
 • Înainte de aplicarea cremei hidratante: Apa termală poate fi folosită înainte de aplicarea cremei hidratante pentru a spori absorbția acesteia și pentru a oferi un plus de hidratare.
 • Pe parcursul zilei: Poți purta o sticlă mică de apa termală în geantă și să o folosești pentru a-ți reîmprospăta tenul în timpul zilei. Acest gest simplu poate oferi un impuls de hidratare și poate preveni senzația de uscăciune.
 • După expunerea la soare sau tratamente cosmetice: După expunerea la soare sau după tratamentele cosmetice intense, cum ar fi peel-urile chimice sau microdermabraziunea, apa termală poate ajuta la calmarea și refacerea pielii.

Cum să alegi apa termală potrivită:

 • Verifică compoziția: Verifică eticheta produsului pentru a te asigura că apa termală este pură și nu conține aditivi sau parfumuri adăugate. Cu cât este mai pură, cu atât este mai potrivită pentru pielea sensibilă.
 • Ambalajul: Alege un produs cu un ambalaj care permite pulverizarea fină sau aplicarea ușoară. Ambalajele sub formă de spray sau sticle cu pompă pot fi mai comode pentru utilizare.
 • Originea apei termale: Unele mărci de apa termală provin din izvoare celebre, cum ar fi Izvorul Eau Thermale Avène sau Izvorul La Roche-Posay. În funcție de preferințele tale, poți alege apa termală dintr-un izvor cu o compoziție minerală specifică.

Apa termală este un produs cosmetic versatil și eficient pentru hidratare și îngrijirea pielii. Cu beneficiile sale multiple, inclusiv hidratarea instantanee, calmarea pielii și îmbunătățirea barierei cutanate, apa termală poate deveni un element de bază în rutina ta de îngrijire. Este o alegere excelentă pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru pielea sensibilă sau uscată.

0 Shares
You May Also Like