Ce tip de drujba este potrivit pentru gospodaria mea?

Ce tip de drujba este potrivit pentru gospodaria mea?

0 Shares
0
0
0

Drujba este un echipament care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie. Indiferent ca este nevoie de taierea lemnelor pentru foc (cand casele sunt incalzite cu centrala pe lemne sau seminee), sau ca este nevoie de toaletarea copacilor, drujba isi va dovedi eficienta.

Poti avea nevoie de-asemenea de o drujba daca intretii lucrari de reparatii ale acoperisului locuintei, daca schimbi acoperisul sau chiar si cand construiesti o anexa si trebuie sa tai lemnele pentru acoperis.

Exista multe situatii in care drujba isi dovedeste eficienta intr-o gospodarie, iar din acest motiv este important sa te asiguri ca faci alegerea potrivita. Iata care sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face cea mai potrivita alegere.

Drujba pe benzina sau drujba electrica?

Dupa cu, si numele lor lasa sa se inteleaga, drujba pe benzina functioneaza cu benzina, in timp ce drujba electrica functioneaza cu energie electrica. Aceasta poate fi cu fir sau cu acumulator.

Drujbele electrice cu fir sau cu acumulator reprezinta alegerea ecologica si ieftina in primul rand daca ai nevoie sa tai lemne de foc sau o poti folosi pentru toaletarea copacilor. O drujba cu acumulator este mai potrivita in ceea ce priveste mobilitatea si usurinta de utilizare.

Drujba electrica cu fir in schimb, este conditionata de prezenta unei prize in apropiere, pentru ca in caz contrar nu poate fi utilizata. In plus, este mai greu de manevrat datorita firului.

In schimb, cand vine vorba despre drujbe benzina, acestea se bucura de un nivel mai mare de popularitate (cel putin in Romania). O drujba cu motor pe benzina iti va oferi un randament superior, dat fiind faptul ca este foarte portabila, dar si independenta in ceea ce priveste sursa de alimentare.

Tot ce trebuie sa ai la indemana, este o canistra cu benzina pe care o poti umple cand mergi la benzinarie pentru a alimenta autoturismul. Avand la dispozitie canistra de benzina, nu va trebui sa iti faci griji ca nu iti poti face lucrul cu drujba respectiva.

In ceea ce priveste puterea, nu putem decat sa spunem ca drujbele pe benzina au motoarele mai puternice decat cele electrice, si fac sa se miste mai repede lantul. Acest lucru inseamna ca taierea lemnului cu o drujba pe benzina, se face mai repede decat taierea lemnului cu o drujba electrica.

In plus, cele mai noi modele de drujbe benzina au motoarele optimizate, astfel incat consuma mai putina benzina, si emit mai putine noxe in comparatie cu drujbele din trecut.

Pentru unii poate fi considerat un dezavantaj, pentru altii in schimb nu: drujbele pe benzina merita putina mentenanta. Mai exact, este nevoie sa aiba schimbat uleiul si filtrul de aer schimbate, ceea ce poate fi o investitie pe termen lung. Daca insa unealta este folosita in mod regulat, atunci isi va merita banii.

Un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont, este tipul uneltei. Exista drujbe hobby si drujbe profesionale. Cele din gama hobby sunt destinate utilizarii ocazionale, in timp ce drujbele profesionale sunt ideale pentru utilizarea zilnica.

O drujba hobby nu este la fel de puternica precum o drujba profesionala, dar cand intr-o gospodarie este nevoie de unealta doar pentru taierea lemnelor de foc sau toaletarea copacilor, nu are rost sa alegi o drujba profesionala care este mai scumpa decat una din gama hobby.

Asadar, acestea sunt detalii importante de care trebuie sa te asiguri ca tii cont cand cauti o drujba. Indreapta-ti atentia spre ro-unelte.ro, de unde poti alege drujba potrivita, indiferent de tipul de activitate pe care il desfasori in gospodarie.

0 Shares
You May Also Like