Cum alegem scaunul de birou potrivit?

Cum alegem scaunul de birou potrivit?

Share Button

In cazul in care lucrezi la birou si petreci in fiecare zi cate 8 ore pe un scaun in fata unui monitor, cu siguranta pozitia pe care o adopti, isi va pune amprenta pe postura ta.

Daca scaunul pe care stai asezat cand te afli in fata monitorului nu este potrivit, problemele isi pot face aparitia in viata ta. Vei putea incepe sa te confrunti cu dureri minore de spate, care se vor accentua intr-un timp scurt, iar mai apoi poti ajunge in situatia de a avea coloana vertebrala deformata.

Coloana vertebrala este cea care are cel mai mult de suferit atunci cand pozitia adoptata la birou este incorecta, si din pacate consecintele sunt grave, si de cele mai multe ori ireparabile.

Din acest motiv este important sa adopti o pozitie corecta atunci cand te afli la birou. Cand vine vorba despre pozitia corecta, aceasta este cea mai comoda, este pozitia in care spatele este lasat pe spatarul scaunului in timp ce mainile sunt sprijinite pe birou.

Pozitia corecta cand lucrezi la birou, nu presupune sa stai aplecat in fata pentru a putea sa lucrezi. Trebuie facuta insa precizarea ca pozitia corecta sau gresita pe care o ai atunci cand lucrezi la birou, este influentata in mod direct de scaunul de birou pe care il folosesti.

De preferat ar fi ca atunci cand lucrezi la birou, sa ai la dispozitie un scaun ergonomic de la Top Scaune, care iti va oferi posibilitatea de a adopta postura corecta si sanatoasa a corpului.

Atunci cand iti alegi un scaun de la TopScaune, ai posibilitatea de a-l ajusta in asa fel incat sa te simti cat mai confortabil in timp ce lucrezi

Reglarea inaltimii scaunului de birou

Un scaun de birou de calitate superioara precum cele de la TopScaune, iti ofera posibilitatea de a regla inaltimea in functie de preferinte. Scaunele ergonomice au de obicei un maner lasat sub sezut, pe care il poti actiona pentru a regla inaltimea scaunului.

Trebuie sa stii ca atunci ajungi la inaltimea optima a scaunului, cand poti sa atingi podeaua cu picioarele, care stau indoite in unghi de 90 de grade. O alta metoda simpla dar eficienta de a-ti regla scaunul la inaltimea optima, este sa te asezi in fata lui, si sa ii reglezi inaltimea pana la nivelul genunghilor.

Reglarea pe verticala a spatarului

Un scaun de cea mai buna calitate iti ofera posibilitatea de a regla spatarul. Trebuie sa reglezi spatarul in asa fel incat sa te simti confortabil, atat in zona gatului, cat si in zona spatelui, si sa poti sa stai cat mai relaxat pe scaun, fara sa ai nevoie sa tii spatele incordat.

Reglarea lombara a scaunului

Foarte multe persoane care lucreaza la birou, resimt dureri in zona lombara odata cu trecerea timpului. Scaunele de cea mai buna calitate de la TopScane insa, au curba spatarului perfecta, astfel incat sa se incadreze in zona lombara, pentru a se alinia cu curba coloanei vertebrale din zona inferioara a spatelui.

Reglarea cotierelor

Un scaun de birou de calitate superioara, cu siguranta este prevazut si cu cotiere, care permit reglarea acestora pe inaltime, dar si in fata si in spate, astfel incat atunci cand lasi coatele pe cotiere, sa te simti cat mai confortabil.

Reglarea tetierei

Scaunele de birou care ofera aceasta facilitate sunt ideale pentru ca iti ofera posibilitatea de a-ti sprijini capul. Daca ai pozitia corecta in timp ce lucrezi, atunci cand ai capul asezat pe tetiera, trebuie sa vezi centrul ecranului de la PC.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un scaun pentru birou.

Daca iti place arata si altora!


'Cum alegem scaunul de birou potrivit?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.