Ce sunt materialele plastice biodegradabile?

Ce sunt materialele plastice biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

Materialele plastice sunt peste tot si sunt utilizate in aproape toate domeniile din zilele moderne, inclusiv in confectionarea tacamurilor, a articolelor de ambalare a containerelor alimentare, a hainelor, a articolelor purtabile, a pieselor vehiculelor, a obiectelor de mobilier, printre multe alte articole.

Utilizarea larga a acestora se datoreaza versatilitatii lor in modelarea 3D, durabilitatea si usurinta muncii in cadrul diferitelor procese de productie si productie.

Folosirea materialelor plastice vine insa cu un dezavantaj; in special in ceea ce priveste impacturile negative asupra mediului, inclusiv depozitele de deseuri si poluarea. Materialele din plastic dureaza in general cateva secole pana la descompunerea naturala in mediu.

Lumea a fost martora a diferitelor probleme de mediu asociate materialelor plastice, dar s-au facut progrese in ceea ce priveste fabricarea si utilizarea materialelor biodegradabile, astfel ca acum oamenii folosesc vesela de unica folosinta biodegradabila, ambalaje biodegradabile, pungi compostabile, etc.

Materialele plastice biodegradabile sunt cele care se pot descompune in mod natural in mediu. Structura plasticului biodegradabil ii face sa se descompuna cu usurinta de microorganismele naturale, oferind un produs final mai putin daunator mediului.

Ca atare, materialele biodegradabile sunt percepute a fi mai ecologice datorita beneficiilor lor pentru mediu, greu de negat in comparatie cu materialele plastice obisnuite.

Pentru a reduce la minimum poluarea mediului, acest tip de plastic este fara indoiala, o alegere mai buna. Veti descoperi mai multe detalii insa in continuare, cand va prezentam pe scurt cateva avantaje ale produselor biodegradabile.

Materialele plastice biodegradabile sunt usor de reciclat

Aceste tipuri de materiale plastice nu numai ca necesita mai putin timp pentru a se descompune atunci cand sunt aruncate, dar pot fi usor reciclate printr-un proces organic. De asemenea sunt non-toxice, deoarece nu au substante chimice sau toxine.

Reciclarea ajuta la diminuarea problemelor de depozitare a depozitelor a deseurilor, si in afara de aceasta, deseurile bio reciclate pot fi utilizate ca si compost sau ca energie regenerabila pentru biogaz.

Consuma mai putina energie

Este nevoie de mai putina energie pentru fabricarea materialelor plastice biodegradabile in comparatie cu materialele obisnuite. De exemplu, fabricarea polimerului pe baza de porumb necesita cu 65% mai putina energie in comparatie cu un polimer similar obtinut din petrol. De asemenea, fabricarea bioplasticelor nu necesita procesul de gasire, accesare si transport al hidrocarburilor.

Aceasta inseamna ca mai putine fosile vor fi utilizate, prin urmare acest lucru este egal cu reducerea poluarii mediului. De asemenea, produce cu 68% mai putine gaze cu efect de sera in timpul fabricarii sale, ceea ce reprezinta un beneficiu semnificativ pentru mediu.

Managementul reducerii deseurilor

Plasticul biodegradabil se descompune foarte repede, intr-o perioada de doar cateva luni, in functie de materialul utilizat pentru fabricarea bioplasticului si de metoda de eliminare.

Materialele plastice biodegradabile sunt o alegere mai buna, deoarece se rup usor si pot fi absorbite de sol sau transformate in compost. Mai mult, chiar daca nu se produce o defalcare completa, este usor sa se realizeze o reducere a cantitatii de spatiu necesare pentru eliminarea deseurilor de plastic ale globului.

Dupa cum putem vedea din randurile de mai sus, materialele plastice biodegradabile sunt mult mai prietenoase cu natura, in comparatie cu materialele plastice traditionale.

Acesta este si motivul datorita caruia oamenii au inceput sa foloseasca materiale plastice traditionale din ce in ce mai putin, iar cand a fost cazul le-au inlocuit cu materiale plastice biodegradabile.

Cu totii putem sa renuntam la plasticele traditionale, folosind ambalaje biodegradabile sau compostabile, vesela de unica folosinta biodegradabila, pahare biodegradabile, si nu numai. In acest fel, contribuim la scaderea nivelului de poluare a solului.

Poate la inceput pare nesemnificativ si ca nu se va reduce foarte mult nivelul poluarii solului, dar daca toata lumea ar constientiza acest lucru si ar folosi produse biodegradabile, nivelul de poluare ar scadea considerabil.

0 Shares
You May Also Like