Tipuri de remorci auto

0 Shares
0
0
0

Pentru unii soferi, remorca auto este o necesitate, dat fiind faptul ca au nevoie sa transporte diferite obiecte sau produse, iar remorca le ofera posibilitatea de a face acest lucru.

De mentionat este faptul ca exista diferite tipuri de remorci auto, iar fiecare isi va alege remorca potrivita, in functie de activitatea pe care o desfasoara. Veti descoperi care sunt aceste tipuri de remorci, in cele ce urmeaza.

  1. Remorca auto usoara

O remorca auto usoara este ideala pentru cei care au nevoie de o remorca pe care sa o foloseasca in regim personal. De exemplu, cei care locuiesc la bloc si care au o casa de vacanta, pot avea nevoie de o asemenea remorca, pe care sa o foloseasca pentru a transporta diferite scule si unelte de la bloc la casa de vacanta sau invers.

De-asemenea, o asemenea remorca este ideala si pentru cei care au de transportat diferite lucruri care nu au o greutate mare. O asemenea remorca nu are sistem de franare.

  1. Remorca carosata

Remorca auto de acest tip, se poate folosi in diferite scopuri. De exemplu, poate fi folosita atunci cand este nevoie de mutarea obiectelor de mobilier. Iti cumperi un pat sau un dulap nou? O asemenea remorca te poate ajuta sa transporti mobilierul de care nu mai ai nevoie.

De-asemenea, poti sa folosesti o astfel de remorca atunci cand iti cumperi mobilier sau aparatura electrocasnica, pentru a nu mai depinde de livrarea oferita de comerciant. De multe ori, produsele comandate sosesc a doua sau a treia zi, in functie de numarul de comenzi pe care il are vanzatorul.

Avand la dispozitie o asemenea remorca insa, vei putea sa iti duci acasa produsele comandate imediat ce le-ai platit. Deci, este indicat sa detii o asemenea remorca.

  1. Remorca pentru animale

O astfel de remorca este ideala pentru cei care se ocupa de cresterea animalelor. Unii fermieri de exemplu, atunci cand animalele lor cresc, intentioneaza sa le vanda, iar astfel, au nevoie de o remorca pentru animale, astfel incat sa isi poata transporta animalele pana la punctul de vanzare.

  1. Remorca pentru barca

O remorca pentru barca sau un peridoc barca, este acel tip de remorca, special construit pentru a permite transportul ambarcatiunilor. Cei care au nevoie de o asemenea remorca pentru transportul ambarcatiunii, cu siguranta trebuie sa tina cont de modul in care barca poate fi lansata in apa.

Unele peridocuri pentru barci, permit ca acestea din urma sa fie lansate in apa cu ajutorul rotilor. Alte remorci auto pentru transportul barcilor insa, permit lansarea acestora in apa, prin alunecare.

Cu siguranta in Romania nu sunt la fel des vazute in trafic astfel de remorci auto pentru transportul barcilor, insa exista romani care detin asemenea peridocuri, si le folosesc pentru a-si tracta barcile chiar si cand merg in concedii in strainatate. Altii le folosesc cand merg la mare sau in Delta Dunarii.

  1. Remorca pentru motociclete

O astfel de remorca este ideala pentru cei care au nevoie sa tracteze una sau chiar doua – trei motociclete. La fel ca si platformele auto, si aceste remorci pentru motociclete sunt dotate cu rampe pentru urcarea motocicletelor si pentru coborarea acestora.

  1. Remorca off road

Exista de-asemenea si astfel de remorci auto care au fost special proiectate pentru a fi utilizate pe zone cu teren accidentat. Acest tip de remorca auto este mai ridicata de la sol decat remorca obisnuita, si are in dotare cauciucuri speciale, ideale pentru zonele cu terenuri accidentate.

Asadar, acestea sunt 6 dintre cele mai importante tipuri de remorci auto, iar fiecare isi poate alege tipul de remorca in functie de necesitati.

0 Shares
You May Also Like