Case in containere – ce sunt si ce avantaje ofera?

Case in containere – ce sunt si ce avantaje ofera?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, casele de containere au devenit cea mai buna alternativa in ceea ce priveste constructia, aceasta optiune interesanta va permite sa construiti case foarte repede, la costuri reduse si cel mai bun avantaj  dintre toate, fabricarea sa este prietenoasa cu mediul inconjurator.

O casa din containere nu este altceva decat o casa construita cu containere maritime reciclate (da, cele folosite pentru transportul marfurilor pe nave). Vezi aici  case din containere Maritime si Modulare – cabine-containere.

Containerele maritime sunt in mare parte realizate din otel, astfel incat utilizarea lor ca un corp de constructie asigura o casa robusta.

Alegerea acestui tip de constructie este o idee riscanta, dar va va umple de satisfactie odata finalizata.

Mai jos vom sti totul despre arhitectura containerelor, avantajele si dezavantajele acestui tip de constructie si multe altele.

Istoria si originea caselor facute din containere maritime

Includerea arhitecturii prefabricate in Statele Unite a revolutionat sectorul ca un fapt inovator care ar aduce societatii un numar mare de beneficii.

La inceputul secolului al XX-lea, odata cu sosirea acestui nou mod de a construi in Europa, beneficiile constructiei prefabricate au fost unificate cu constructia traditionala.

Originea constructiei de case in containere nu este in intregime clara, unele citate mentioneaza utilizarea acestui tip de material pentru a face case locuibile in scopuri militare.

Potrivit inregistrarilor oficiale, nu a fost pana in noiembrie 1987 ca un om pe nume Phillip Clark a depus brevetul pentru ideea sa, care a fost bazat pe “metoda de a converti unul sau mai multe containere de otel de transport maritim intr-o cladire locuibila.”

Clark a descoperit ca aceste containere ar putea fi plasate ca un suport pentru a crea o cladire locuibila, mentionand ca materialul containerelor a fost perfect pentru a fi utilizat pentru constructii modulare intr-un mod ideal.

Dar abia in 1994 a fost inregistrata prima constructie realizata cu containere.

Caracteristicile caselor de containere

Constructia de case in containere ridica intr-un mod interesant elaborarea cladirilor locuibile intr-un mod practic, de executie rapida si la costuri reduse.

Din acest motiv, tot mai multi oameni aleg acest tip de proprietate pentru a face viata de familie.

Acest sistem inovator are mai multe caracteristici care le fac sa iasa in evidenta.

Care sunt principalele caracteristici ale caselor de containere?

Constructii eficiente si termene de livrare mai scurte

Deoarece containerul este structura principala a casei, procesul de fabricatie este mult mai scurt decat cel al unei constructii traditionale, deoarece acestea sunt de obicei stivuite cu usurinta in maniera unei piese lego gigant.

Conditionarea containerului pentru a-i da o noua utilizare incorporeaza toate materialele constructiei unei case si, de obicei, nu dureaza mai mult de 2 luni pentru a obtine o casa gata sa fie locuita.

Daca alegeti case in containere prefabricate, puteti avea si mai putin timp in constructie.

Sunt rezistente, durabile si sigure

Casele realizate cu containere maritime asigura o constructie rezistenta si durabila in timp, datorita otelului care alcatuieste structura sa.

Avantajele unei case container

Containerele cube inalte sunt o optiune excelenta pentru construirea de case de containere. Au aceleasi dimensiuni ca containerele standard, dar sunt cu aproximativ un picior mai inalte. Recipientele frigorifice sunt folosite pentru a transporta alimente in toata tara daca sunt perisabile. Acestea sunt foarte izolate, ceea ce le face perfecte pentru climatele reci sau calde.

Multe containere de transport sunt fabricate in China, dar sunt de obicei disponibile in toata lumea. Asta pentru ca atunci cand sunt scoase din functiune, sunt depozitate sau reciclate. Cel mai probabil, va exista o multime de recipiente, deoarece multe dintre ele sunt folosite o singura data. Cele mai ieftine containere vor fi aceste optiuni de unica folosinta si sunt, in general, usor disponibile.

Daca sunteti in cautarea containerelor pentru containerul dvs. de expediere acasa, ar trebui sa puteti gasi cu usurinta unul. Un Google rapid de „containere de transport in apropierea mea” ar trebui sa aduca cateva resurse pentru zona dvs. Containerele noi vor costa de obicei intre 3.800 si 5.000 USD fiecare. Cu toate acestea, daca puteti gasi unele care trebuie recuperate, ati putea plati mult mai putin.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui container de transport maritim acasa este faptul ca sunt atat de durabili. Deoarece veti folosi in general materiale reciclate, exista foarte putine amprente de carbon. Majoritatea containerelor de transport vor fi depozitate sau vor fi oricum reciclate. Folosindu-le pentru a construi o locuinta, poti reduce pasii necesari pentru a le readuce in circulatie.

Celalalt avantaj al construirii unui container de transport maritim acasa este pretul si usurinta proiectului. Nu va trebui sa faceti nimic din incadrarea complicata care trebuie sa se intample cu o casa traditionala. Acest lucru va poate economisi bani atat pe forta de munca, cat si pe materiale pentru intregul proiect. De asemenea, se poate intampla mult mai repede, ceea ce este fantastic daca sunteti nou in constructia de case.

0 Shares
You May Also Like