Care sunt beneficiile si problemele caselor inteligente?

0 Shares
0
0
0

 

De ce sa locuiesti intr-o casa inteligenta Smart Home Salus Controls? Beneficiile conectarii casei tale sunt multe. Ti le prezentam mai jos:

Beneficiile unei case inteligente

Control deplin asupra dispozitivelor tale:

Ai parasit vreodata casa si te-ai ingrijorat pentru ca banuiesti ca ai lasat un dispozitiv pornit? Sau vrei sa pornesti incalzirea pe drumul catre casa intr-o zi rece de iarna? Vrei sa deblochezi usa de la distanta pentru sotul/sotia sau copiii tai? O casa inteligenta iti permite sa o controlezi, chiar si atunci cand esti departe.

Confort:

O casa inteligenta poate fi foarte confortabila: nu numai ca ii poti controla functiile de la distanta fara a parasi scaunul tau preferat, dar poti si automatiza anumite sarcini casnice de rutina, cum ar fi aspirarea.

Accesibilitate:

Pentru persoanele cu mobilitate redusa, o casa inteligenta ar putea face toata diferenta, oferindu-le posibilitatea de a trai mai independent decat oricand.

Securitate fizica:

Aproape toate sistemele de securitate a locuintei sunt conectate la internet si din motive intemeiate: iti permit sa iti incui usile de la distanta, sa verifici camerele in timp real si sa anunti automat politia daca ceva nu merge bine.

Desi costul unei case inteligente poate fi destul de semnificativ, odata ce sistemele sunt puse la punct, poti urmari cu usurinta consumul de energie si apa, poti incalzi si ilumina doar anumite incaperi si poti controla consumul de energie de la alte dispozitive.

Viitorul este deja aici:

Tot mai multe case devin inteligente, iar in curand va fi standardul asteptat. Conectandu-ti casa acum, o pregatesti pentru viitor… si sigur vei creste valoarea de piata a acesteia.

Lauda:

Hai, sa fim sinceri: cu totii vrem sa ne impresionam prietenii si familia, iar o casa fantastica SF este modalitatea perfecta de a face asta. Sper ca iti place sa ai oaspeti!

Problemele caselor inteligente

Nimic nu este perfect, iar asta include, din pacate, casele inteligente.

Vulnerabilitate crescuta:

Din perspectiva securitatii cibernetice, un dispozitiv vulnerabil ii face pe toate celelalte vulnerabil , inclusiv computerul, telefonul sau orice alt dispozitiv care stocheaza informatii sensibile. Poate fi dificil sa te asiguri ca dispozitivele tale, care adesea nu primesc actualizari de securitate, nu contin programe malware si sunt protejate impotriva amenintarilor.

Dependenta energetica:

Cele mai multe dispozitive inteligente esentiale pot fi, de asemenea, operate manual, astfel incat nu trebuie sa iti faci niciodata griji ca nu vei fi blocat din casa deoarece se intrerupe curentul. Dar daca internetul sau electricitatea se stinge vreodata, unele dispozitive ar putea deveni inutilizabile.

O retea supraincarcata:

Robustetea casei tale inteligente depinde de capacitatea retelei de a suporta toate aceste elemente. Daca exista prea multe dispozitive care folosesc reteaua fara fir, internetul va incetini semnificativ pentru alte dispozitive (cum ar fi televizoarele inteligente, laptopurile si tabletele).

Mai multe conturi:

Multe dintre dispozitivele tale, in special cele cu propria lor pagina web sau aplicatie, iti vor cere sa ai un cont pentru a le utiliza si, cu cat ai mai multe conturi, cu atat este mai probabil ca informatiile tale personale sa fie expuse intr-o incalcare a datelor.

0 Shares
You May Also Like