Cumpărarea unui scaun auto pentru nou-născutul tău

Cumpărarea unui scaun auto pentru nou-născutul tău

0 Shares
0
0
0

Bucură-te de sfaturi ale experților pentru a te ajuta să găsești scaunul auto potrivit pentru copilul tău, descifrând termenii pe care îi vei întâlni, cum ar fi ISOFIX, kituri combinate și cele mai recente legi privind scaunele auto.

Ce este un scaun auto?

Un scaun auto este un scaun detașabil cu o carcasă dură, folosit pentru a transporta bebelușul sau copilul în vehicul. Aceasta este o achiziție importantă și ar trebui să fie în fruntea listei de cumpărături prenatale – nu poți ajunge acasă de la spital fără acest produs.

Majoritatea scaunelor auto folosesc centurile de siguranță pentru a menține copilul pe loc și sunt fixate în mașină. Cu toate acestea, există și alte sisteme de conectare, cum ar fi ISOFIX care fixează scaunul direct în interiorul mașinii.

Rezistența în timp

Cumpărarea unui scaun auto nou pentru fiecare etapă va fi o afacere (foarte) costisitoare, așa că, din fericire, există pe piață combinații sau seturi multiple de scaune auto. Deși acestea sunt mai scumpe decât scaunele auto cu un singur set sau cu un singur etaj, sunt o investiție cu care vei economisi bani pe termen lung.

Alte lucruri de luat în considerare atunci când alegi un scaun cu seturi multiple sunt greutatea și portabilitatea. Majoritatea scaunelor din Grupa 0+ cântăresc în jur de 3,5 kg și pot fi combinate cu un cărucior pentru a forma un sistem de călătorie și pot transporta cu ușurință un bebeluș care doarme.

Cu toate acestea, scaunele auto din Grupa 0+/1 pot fi semnificativ mai grele și nu sunt ușor de transportat din casă în mașină și nici nu sunt compatibile cu cărucioarele care creează sistemul de călătorie.

Ceea ce câștigi în durabilitate și flexibilitate, riști, de asemenea, să pierzi în ceea ce privește potrivirea – un scaun care se potrivește unei astfel de greutăți și vârste poate să nu fie la fel de confortabil ca scaunele auto de grup individuale.

Ai nevoie de ISOFIX?

ISOFIX înseamnă International Standards Organization FIX. Este un sistem standard pentru instalarea scaunelor auto pentru copii în mașini. Sistemul vede baza scaunului auto atârnând de două mici bare metalice sau puncte de ancorare din interiorul mașinii.

Acestea sunt de obicei amplasate acolo unde bancheta din spate se întâlnește cu perna scaunului. ISOFIX este conceput pentru a face instalarea scaunelor pentru copii rapidă și ușoară, evitând problema instalării incorecte.

Beneficii:

  • ISOFIX evită problema securizării scaunelor auto cu centurile de siguranță (lungimile centurilor pot varia)
  • Creează o legătură rigidă între scaun și mașină, care este mai sigură decât metoda centurii de siguranță, astfel încât copilul tău este mai bine protejat în caz de accident
  • Din 2006, legea impune ca toate mașinile noi să aibă două accesorii ISOFIX (semi-universale). Cu toate acestea, există și un sistem în 3 puncte (universal). Verifică manualul vehiculului înainte de a cumpăra un scaun auto cu ISOFIX!

O alternativă la ISOFIX sau pur și simplu la folosirea centurilor de siguranță pentru a asigura un scaun auto este fixarea scaunului de baza ISOFIX mașinii. Aceasta se așază pe perna scaunului auto și se conectează folosind puncte ISOFIX sau centurile de siguranță standard în 3 puncte.

Folosirea bazei în mașină mărește înălțimea scaunului auto, oferă spațiu suplimentar pentru picioare și este mai ușor de instalat corect. Unele unități de bază au indicatoare luminoase sau sonore pentru a confirma poziționarea corectă. La magazinul online BabyMatters.ro dispui de numeroase variante, precum Baza Z Cybex, Sirona Z I-Size R pentru a asigura confortul și siguranța copilului tău.

0 Shares
You May Also Like