Remedii naturale de somn: Beneficii si Riscuri

Remedii naturale de somn: Beneficii si Riscuri

0 Shares
0
0
0
  1. Melatonina

Melatonina este un hormon pe care organismul il produce in mod natural si care spune creierului ca este timpul sa doarma.

Timpul zilei influenteaza ciclul de productie si eliberare a acestui hormon; nivelurile de melatonina natural creste pe timp de noapte si sa scada in dimineata.

Din acest motiv, Suplimente de melatonina au devenit un ajutor de somn populare, in special in cazurile in care ciclul de melatonina este perturbat, cum ar fi atunci cand exista jet lag.

Mai mult, mai multe studii raporteaza ca melatonina imbunatateste calitatea si durata somnului in timpul zilei. Acest lucru este deosebit de benefic pentru persoanele ale caror programe ii obliga sa doarma in timpul zilei, cum ar fi lucratorii in schimburi.

In plus, Melatonina poate imbunatati calitatea generala a somnului la persoanele cu tulburari de somn. In mod specific, Melatonina pare sa reduca timpul de care oamenii au nevoie pentru a adormi (cunoscut sub numele de latenta de somn), si de a creste cantitatea totala de timp de somn.

In timp ce exista, de asemenea, studii care nu au observat melatonina avand un efect pozitiv asupra somnului, Acestea au fost, in general, putine. Cei care au observat efecte benefice, in general, cu conditia ca participantii cu 3 pentru a 10 miligrame (mg) de melatonina inainte de culcare. Iata aici remedii naturiste pentru somn odihnitor.

  1. Radacina de valeriana

Valeriana este o planta originara din Asia si Europa. Radacina sa este frecvent utilizat ca un tratament natural pentru simptome de anxietate, depresie si menopauza.

Radacina de valeriana este, de asemenea, una dintre cele mai frecvent utilizate suplimente pe baza de plante pentru a stimula somnul in Statele Unite si Europa.

Cu toate acestea, rezultatele studiului raman inconsecvente.

Menopauza si femeile aflate in postmenopauza si-au vazut calitatea somnului si simptomele tulburarii de somn se imbunatatesc dupa ce au luat valeriana, potrivit studiilor randomizate controlate.

Doua comentarii anterioare literatura de specialitate, de asemenea, a raportat ca luand 300 mg la 900 mg de valeriana chiar inainte de culcare poate imbunatati calitatea somnului auto-evaluat.

  1. Magneziu

Magneziul este un mineral implicat in sute de procese ale corpului si este important pentru functia creierului si sanatatea inimii.

In plus, poate ajuta la calmarea mintii si a corpului, facand mai usor somnul.

Studiile arata ca magneziu pe efect relaxant se poate datora in parte la capacitatea sa de a reglementa productia de melatonina. Magneziul este cunoscut pentru a relaxa muschii si induce somnul.

Un studiu a constatat ca o combinatie de magneziu, melatonina si vitamina B a fost eficient pentru tratarea insomniei, indiferent de cauza.

Magneziu, de asemenea, pare sa creasca nivelul de acid gamma aminobutiric (GABA), un mesager creier cu efecte calmante.

  1. Lavanda

Lavanda poate fi gasita pe aproape fiecare continent. Produce flori purpurii care, atunci cand sunt uscate, au o varietate de utilizari interne.

In plus, se crede ca parfumul relaxant al lavandei imbunatateste somnul.

De fapt, mai multe studii arata ca pur si simplu mirosind ulei de lavanda cu putin timp inainte de culcare poate fi suficient pentru a imbunatati calitatea somnului.

0 Shares
You May Also Like