Unde sa te angajezi?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi ne-am dori sa avem o situatie financiara foarte buna, pentru a putea trai in lux, pentru a ne putea permite sa ne cumparam tot ceea ce ne trece prin cap, si pentru a trai in primul rand o viata fara prea multe griji, insa din pacate acest lucru pentru foarte multa lume ramane un simplu vis frumos.

In primul rand, pentru a avea o situatie financiara foarte buna, si pentru a trai in lux, trebuie fie sa ai o afacere care sa aiba un succes fantastic, fie sa ai un loc de munca unde sa castigi foarte multi bani, pentru a-ti permite sa iti faci toate poftele, si pentru a-ti cumpara tot ceea ce ai nevoie.

Din pacate, nu toata lumea detine o afacere de succes, sau mai bine zis, nu toata lumea detine o afacere, astfel ca majoritatea oamenilor de la noi din tara, fie sunt angajati la tot felul de institutii ale statului, unde primesc salarii destul de mici, fie sunt angajati la tot felul de companii private, unde deasemenea nu se pot lauda ca au un salariu foarte mare.

Se pare ca a trecut si vremea in care copiii care erau la scolile profesionale, invatau o meserie dupa care isi gaseau garantat un loc de munca, si se puteau descurca destul de bine. Este adevarat si faptul ca terminand o scoala profesionala, si avand un loc de munca in domeniul in care ai terminat studiile, nu puteai avea o viata de lux, ci mai degraba o viata decenta, insa era suficient.

Ei bine, se pare ca asa sta treaba si in randul celor care au terminat liceul, iar mai apoi au urmat o facultate, pentru ca si in acest caz, sunt o multime de tineri absolventi care isi doresc sa se angajeze fie la anumite institutii ale statului, fie la cele mai mari companii private de la noi din tara, insa au surpriza neplacuta ca salariul lor sa fie foarte mic, in raport cu studiile pe care le-au finalizat.

Tocmai datorita acestui motiv, sunt o multime de absolventi de liceu si de facultate, care in loc sa se angajeze in domeniul in care au absolvit, si au acumulat o multime de informatii, aleg sa lucreze in alte domenii, insa care sunt mult mai bine platite.

In cazul in care si tu ai absolvit recent o forma de invatamant, insa nu ai o prea mare experienta, atunci cel mai bine ar fi sa te angajezi in domeniul in care ai absolvit, pentru ca odata cu trecerea timpului vei acumula si experienta, si incetul cu incetul, vei incepe sa castigi din ce in ce mai multi bani.

Daca nu vei gasi de munca in domeniul in care te-ai specializat, cu siguranta nu iti vei dori sa ramai acasa, ci vei cauta un alt job destul de bine platit, intr-un alt domeniu, si cu siguranta sunt sanse destul de mari sa te simti mult mai atras de domeniul nou in care vei lucra.

Sunt insa si sanse sa nu fii multumit de salariul pe care il vei castiga in acest domeniu, astfel ca iti vei dori sa incerci ceva total diferit. Cu siguranta daca vei vizita fortele de munca, sau anumite firme de incredere care iti promit locuri de munca strainatate, va fi un pas important pentru tine.

Facand aceasta alegere, vei avea toate sansele sa te duci la munca intr-un alt stat european, in care sa activezi in domeniul pe care l-ai absolvit la liceu sau la facultate, iar visele tale rand pe rand vor deveni realitate.

Facand ceea ce iti place, cu siguranta munca nu ti se va parea grea, iar in strainatate vei castiga mult mai multi bani, astfel ca incetul cu incetul, vei incepe sa iti permiti sa iti cumperi toate lucrurile la care candva doar ai visat, si deasemenea vei putea sa iti permiti din ce in ce mai multe.

 

0 Shares
You May Also Like