Cum alegem perdelele?

Cum alegem perdelele?

0 Shares
0
0
0

Nu putem sa vorbim despre o locuinta armonioasa fara sa discutam despre ferestre si perdele . Perdelele sunt acelea care au tot potentialul de a ne distruge decorul din casa si prin urmare acest articol este dedicat in intregime lor. Va puteti imagina cum ar putea sa arate o camera cu niste bucati de materiale agatate la ferestre care sa nu aiba nicio legatura cu restul interioarelor.

Draperiile si perdelele au un rol foarte important in modul in care ne amenajam locuinta si pot sa schimbe in mod radical atmosfera din icaperi. Din motivul acesta sunt disponibile intr-o gama destul de larga de culori, materiale si forme pentru draperii si perdele si asta ne face alegerile si mai dificile.

Dincolo de interesul evident pe care il avem pentru designul din incaperi va trebui sa luam in calcul si aspectul practic pe care draperiile il au si la fel se intampla si in cazul perdelelor. Culorile si materialele din care sunt facute perdelele trebuie sa lase lumina sa intre in mod natural in camera. Cu cat ele sunt mai fluide si mai transparente cu atat si camera va fi mai calda si mai primitoare.

Pentru draperii se prefera sa utilizam materiale opace pentru a da intimitate casei si pentru a avea intunericul de care avem nevoie.

Pentru ca o incapere sa para a fi mai inalta putem sa folosim si perdele lungi si pentru a parea mai spatioasa vom avea nevoie de perdele scurte. Cu toate astea lungimea pe care o au perdelele trebuie sa tina cont de fiecare data si de tipul de camera dar si de diferitele obstacole precum caloriferele, mobila de sub ferestre si utilitatea.

In dormitoare putem sa facem o atmosfera intima si foarte relaxanta cu perdele de voal care sa fie transparente si cat mai fluide pe care le-am putea completa cu draperii cat mai lungi cu un model de design care sa se si potriveasca in intreg designul camerei.

Camera copiilor e cea mai vesela camera din casa si prin urmare ar trebui ca draperiile si perdelele sa ii inspire si sa le reflecte pasiunea. Modelele sunt diverse, incepand de la personaje din desene animate si pana la motive florale si lumi din basme. La fel ca si in dormitor draperiile au un rol extrem de important pentru a asigura intimitatea din timpul serilor si trebuie sa fie opace dar pentru ca atmosfera sa nu fie incarcata este bine sa alegem tesaturi cat mai naturale si cat mai usoare.

Pentru bucatarii e bine sa alegem o perdea cat mai scurta de tipul vitraj pentru ca astfel de perdele ne permit sa decoram partea superioara a ferestrelor sau partile inferioare. In bucatarie nu avem nevoie de draperii pentru ca ferestrele sunt de obicei mici.

In sufragerie ne petrecem timpul cat mai mult si tot acolo primim de obicei si invitatii prin urmare perdelele trebuie sa dea si ele un plus de eleganta camerei. Pot sa fie facute din satin sau din organza si cu modele discrete sau in culori pastelate asortate cu intreg decorul.

0 Shares
You May Also Like