Un botez sau crestinarea este atat un eveniment spiritual, cat si un eveniment social. Este o sarbatoare a credintei, a vietii si a sperantei pentru viitor. Botezurile sunt ca niste nunti prin faptul ca reflecta traditiile religioase si culturale si sociale. Din perspectiva planificarii, inseamna ca pot exista mai multe detalii in acest proces. Si din moment ce altii vor fi chemati sa joace roluri importante in cadrul ceremoniei, punerea impreuna a unui program si mentinerea tuturor informatiilor in ordine este importanta. Planificarea unei petreceri de botez este foarte importanta pentru succesul petrecerii pe care o organizati.
Pentru unele cupluri, un botez rapid poate avea si alt scop. Este un moment care incurajeaza noii parinti sa se uite mai atent la modul in care isi vad credinta si relatiile. Casatoria interconfesionala este un exemplu al unei situatii familiale in care pot aparea confuzii sau conflicte in raport cu botezul care ar putea necesita analize si reflectii serioase. O alta consideratie este alegerea prietenilor sau a membrilor familiei care vor avea rolul de consilieri spirituali si vor fi dispusi sa preia rolurile importante ca nasi in viata copilului tau.
Dupa ce au fost abordate elementele spirituale ale botezului, mai sunt si alte elemente de luat in considerare. Botezurile sunt momente fericite. Sunt adesea intamplari in care unitatea si armonia familiei sunt cele mai puternice. Ca si nuntile, petrecerile de botez pot fi mici si intime sau mari si elaborate. Circumstantele, stilul si bugetul dvs. vor determina daca o petrecere este o idee buna si ce tip de petrecere va functiona cel mai bine.
De la programarea evenimentului cu biserica dvs. la conceperea impreuna a invitatiilor (sau a anunturilor), exista aranjamente sensibile la timp. In urmatoarele cateva randuri, va vom ajuta sa pregatiti o lista de verificare si sa oferiti cateva sugestii practice si distractive pentru o zi de neuitat.
Cand organizati un botez, programarea este cheia succesului. Incepeti prin a contacta biserica implicata si discutati despre deschiderile calendarului pentru botezuri si despre orice reguli care ar putea fi implicate. Este o idee buna sa planificati evenimentul de la o luna la trei luni in avans. Desi nu exista, in general, reguli grele si rapide in ceea ce priveste botezul, tinem sa mentionam ca cele mai des botezate persoane sunt copiii, si ca botezurile la adulti sunt din ce in ce mai rare . Pentru botezurile de adulti (sau cele planificate pentru copii mai mari), calendarul nu este un factor important, dar poate fi programat.
Bisericile pot avea programe aglomerate, in special in anumite perioade ale anului, astfel incat ca sa fie flexibile trebuie sa discutati din timp. Veti dori sa discutati si subiectul selectiei nasilor cu reprezentantul dvs. din biserica. Pot exista reguli care sa impuna ca nasii sa fie membri ai aceleiasi credinte. Titlul de nas este cel al consultantului spiritual sau al mentorului, iar unele credinte iau rolul foarte serios. In calitate de parinti, vi se poate cere sa participati si la o sesiune de instruire in care vi se explica sensul botezului. Aceste detalii trebuie sa fie luate in considerare inainte de botez.