Standarde pentru lanternele profesionale

0 Shares
0
0
0

Standarde pentru lanternele profesionaleIn procesul de fabricatie lanterne profesionale tactice exista mai multe standarde de calitate si de executie. Noi va prezentam astazi cel mai important standard.

Standardele ANSL FL 1 niveleaza si terenul pentru jucatorii din piata producatorilor de lanterne. A sti cum se citeste un standard dar si descrierea sa este foarte important pentru a determina care este cea mai buna lanterna tactica in momentul in care decideti sa cumparati una.

Light Output ori puterea de iluminare se masoara in lumeni si in general arata cantitatea de lumina totala care poate sa iasa la capatul lanternei.

Durata de functionare este timpul de functionare pana acand lantena ajunge la o capacitate a bateriei de 10 procente din capacitatea lor totala. De exemplu vom presupune va bateria asigura la pornire si o putere de 100 de lumeni si pe masura ce se descarca va livra numai 10 lumeni.

Lungimea razei de lumina sau light beam distance. Acest parametru se masoara in metri si reprezinta distanta la care intensitatea luminii va atinge valoare de 0.25 lux, si anume cea mai apropiata valoare fata de intensitatea luminoasa pe care o are Luna plina in nopti senine lipsite de nori.

Intensitatea de varf a fasciculului luminos se va masura in Candele si este cel mai puternic spot luminos pe care il poate avea raza de lumina. De asemenea masuratoare va spune cata lumina va fi efectiv la captul lanternei, iar unitatea de masura denumita Candela va masura punctul cel mai luminos al luminii pe care o emite lanterna.

Rezistenta la impact se masoara in metri si defineste inaltimea de la care poate sa cada o lanterna fara sa sufere si daune foarte mari si se va verifica daca aceasta inca mai functioneaza in parametri optimi dupa impact. Bulbul de lumina de la capatul lanternei va trebui de asemena sa nu prezinte urme de daune vizibile si sa mearga la puterea lor normala.

Pentru rezistenta la apa sunt 3 praguri de rezistenta care au standarde aferente si avem: IPX8, IPX 7 si IPX 4.
IPX 8 reprezinta lanternele care sunt testate pentru a merge in medii scufundate la adancimi ce pot sa depaseasca 1 m pentru perioade mai mari de 8 ore.

IPX 7 este o lanterna care a fost testata pentru a rezista la scufundari in apa care nu depaseste adancimea de 1 m pentru un timp de maxim 30 de minute.

IPX 4 sunt lanternele care sunt testate sa reziste la o stropire abundenta cu apa.

In cazul in care lanterna pe care o aveti respecta standardele acestea inseamna ca aveti una dintre cele mai bune lanterne tactice ce pot sa existe pe piata.

Pe langa cutitele de buzunar cele mai utile instrumente pe care le puteti lua in special in drumetii la munte sunt lanternele de buna calitate.

Chiar si atunci cand nu veti avea ocazia sa le folositi pentru aparare iar noi chiar nu va dorim asta, lanternele tactice de calitate se pot utiliza si pentru alte lucruri. Pot fi utilizate cu succes pentru a identifica lucrurile in bezna in caz de urgenta sau pentru a va semnala prezenta.

0 Shares
You May Also Like