Ce reparatii ofera un service Gsm din Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

Ce reparatii ofera un service Gsm din Bucuresti?In momentul in care iti cumperi un telefon mobil este bine sa ai in vedere si  intretinerea lui. Bineinteles ca orice fabricant de telefoane ofera o garantie, de regula cam 2 ani.

Nu inseamna neaparat ca in perioada garantiei nu se poate produce o defectiune, fiind necesara interventia unui service gsm autorizat, de tipul service Gsm Bucuresti. Se poate produce si o deteriorare accidentala a telefonului si de asemenea trebuie intervenit pentru reparatia acestuia printr-un service gsm.

Uneori unele telefoane pur si simplu au nevoie doar de o modificare sau o imbunatatire,     aceste lucruri intrand de asemenea in competenta unui service.

De regula un service gsm asigura reparatii ale pieselor unui telefon, dar la generatiile noi smartphone este de multe ori necesara o interventie asupra softului telefonului. De aceea exista numeroase firme gsm care se ocupa cu precadere de rescrierea softurilor.

In cele ce urmeaza vom vedea care sunt componentele cele mai des schimbate la un telefon mobil, fie el cu tastatura obisnuita sau unul cu touch.

Bateria interna, de regula, are o perioada de garantie de circa 2 ani, dar sunt destule cazuri cand aceasta trebuie schimbata chiar in garantie. Aceasta se poate deteriora din diverse motive, cel mai des intalnit dintre ele fiind incarcarea necorespunzatoare  a acesteia. Unele baterii interne se pot deteriora si datorita faptului ca nu au fost incarcate de foarte mult timp.

Carcasa telefonului se poate deteriora foarte usor mai ales cand este din plastic sau un material mai usor, dar poate fi avariata si daca este dintr-un material mult mai rezistent (am in vedere aici in special zgarieturi sau deformari ale acesteia). De aceea este recomandat sa nu desfacem des carcasa telefonului pentru a scoate cartela sim sau a verifica circuitele din interiorul acestuia.

Ecranul este, de asemenea, o parte sensibila a unui telefon mobil, de aceea este necesar sa fie acoperit cu o folie de protectie impotriva spargerii sau zgarierii acestuia. Schimbarea unui ecran variaza in functie de modelul telefonului.

De multe ori si folia de protectie a ecranului se deterioreaza si trebuie inlocuita pentru ca in cele mai multe cazuri nu se mai poate vedea display-ul.

Si la telefoanele de ultima generatie apar diverse probleme, unele fiind legate de interventii la nivel de circuite hardware, altele de schimbarea display-lui sau pur si simplu de rescrierea softurilor.

O alta problema intalnita la telefoanele mobile este legata de cartelele sim care in anumite situatii se pot deteriora (praf, umezeala, magnetizare, etc. ). Datorita acestui fapt este bine ca numerele de telefon aflate in agenda este bine sa fie salvate atat in memoria telefonului cat si pe cartela sim. Totusi pentru a pastra in siguranta numerele de telefon este necesara si copierea acestora cu ajutorul unui soft pe un memory stick.

Bineinteles ca pot exista si alte defectiuni ale telefonului  (difuzor, mufa alimentare, etc.).

Acestea ar fi pe scurt cele mai multe probleme intalnite in cazul unui telefon mobil. De regula constatarea dureaza putin timp, iar unele reparatii se pot realiza pe loc. Schimbarea  display-ului unui telefon, inlocuirea foliei de protectie, inlocuirea acumulatorului sau micsorarea cartelei pentru slot, toate aceste etape pot fi rezolvate fara probleme intr-un timp foarte scurt.

0 Shares
You May Also Like