Ventuze pentru masaj folosite pentru diferite afectiuni

0 Shares
0
0
0

Ventuze pentru masaj folosite pentru diferite afectiuniTratamentul cu ventuze pentru masaj reprezinta, in ziua de azi, o tehnica destul de folosita in tratarea sau ameliorarea unor diferite afectiuni, printre care se numara si unele afectiuni destul de serioase. Despre tratamentul cu ventuze pentru masaj putem spune ca este o tehnica ce face parte din medicina traditionala chineza si ca de-a lungul timpului a fost adoptat si de alte popoare.

In Antichitate, egiptenii si grecii erau, dupa cum se stie, unii din cei mai avansati din punct de vedere al medicinii, insa cu toate acestea nu au ezitat sa imprumute de la chinezi tehnica cu ventuze pentu masaj. Chiar si medicii celebri din acea perioada, precum Galen sau Hipocrate au recurs la acest tratament cu ventuze pentru masaj, in vederea tratarii unor afectiuni precum racelile, gripa sau congestiile pulmonare, si mai mult decat atat, au incurajat si pe altii sa il foloseasca cu incredere.

In tara noastra, tratamentul cu ventuze pentru masaj a devenit vital atunci cand medicamentele se gaseau foarte greu.

Batranii nostri foloseau, dupa cum stim cu totii, ventuze pentru masaj realizate din sticla, care aveau forma unor borcanele de dimensiuni mici si care facea treaba in locul pastilelor. Aceste tipuri de ventuze pentru masaj trebuiau sa fie incalzite inainte de a fi fost aplicate pe pielea corpului, iar incalzirea lor avea un scop precis, si anume acela de a elimina tot aerul prezent in interiorul lor.

Trebuie mentionat ca o aplicare incorecta a ventuzelor pentru masaj realizate din sticla putea duce la aparitia unor cicatrici care se vindecau foarte greu, iar din aceasta cauza aplicarea unor astfel de ventuze pentru masaj trebuia sa fie facuta cu o mare grija si cu o impresionanta dibacie.

In ziua de azi insa, chiar si in tara noastra, ventuzele pentru masaj realizate din sticla au fost date la o parte in favorea ventuzelor pentru masaj realizate din silicon.

Aceste ventuze din silicon au performante mult mai mari si pot fi folosite mult mai usor, datorita faptului ca siliconul din care sunt create este unul maleabil si moale, iar astfel acestea pot fi folosite pe absolut orice parte a corpului se doreste, chiar si pe cele mai greu accesibile dintre acestea. In comparatie cu calitatea lor, ventuzele realizate din silicon se pot gasi in comert la preturi destul de mici, astfel putand fi achizitionate de oricine si le doreste.

Aceste ventuze din silicon sunt folosite in special in masajul anticelulitic, iar toti cei care le-au folosit spun ca acestea pot cu adevarat ca celulita sa dispara intr-un timp destul de scurt. Trebuie mentionat ca in cazul unui masaj anticelulitic cu ventuze din silicon trebuie sa se foloseasca si un ulei de masaj sau un ulei esential, pentru ca ele sa poata aluneca mai usor pe partile ce se doresc a fi masate.

0 Shares
You May Also Like