Care sunt diferentele dintre o pedichiura estetica si o pedichiura curativa?

Care sunt diferentele dintre o pedichiura estetica si o pedichiura curativa?

0 Shares
0
0
0

Ni se intampla sa vorbi,m si sa ne gandim la pedichiura, in special pe timpul verii… Din acest motiv, este bine sa precizam care sunt caracteristicile specifice unei pedichiuri estetice si curative, pentru a lamuri orice indoieli si a intelege exact care e diferenta dintre ele si ce asteptari putem sa avem de fapt.

Sa incepem imediat prin a preciza functia si sensul termenului “pedichiura estetica”

Atunci cand folosim aceasta definitie ne referim la toate acele tratamente vizate care ne permit sa avem grija de aspectul estetic al unghiilor, pentru a ameliora stresul si tensiunea musculara si nervoasa dupa o zi intensa de munca, pentru a da un aspect nou tenului, datorita unei baii de picior atentie, utilizarii unui scrub pentru piele si a unei masti hidratante… Toate insotite de un masaj de relaxare delicat si de aplicarea unui Mack’s Professional Fiber gel colorat.

Prin urmare, pare clar ca pedichiura estetica – asa cum este indicata de numele insusi – este un tratament al competentei estetice, care vizeaza ingrijirea aspectului picioarelor si a unghiilor noastre… Un moment de relaxare in care sa ne ingrijim picioarele cu produse specifice si profesionale!

Mai mult, sa nu uitam ca picioarele joaca un rol fundamental pentru bunastarea intregului nostru organism: de aceea, asa cum recomandam pentru maini, tratamentele specifice si periodice sunt esentiale pentru a preveni problemele cutanate ale unghiilor!

Deci la ce ne referim cand vorbim despre “pedichiura curativa”?

Termenul de pedichiura curativa indica un tratament potrivit celor care sufera de patologii mai complexe legate nu de aspectul strict estetic, ci de starea de sanatate a epidermei si unghiilor picioarelor, precum si de numeroase si raspandite tulburari cauzate de defectele posturale.

Tocmai din acest motiv, atunci cand vorbim de pedichiura curativa indicam un tratament de expertiza medicala, incredintat unei figuri profesionale foarte specifice, podologul, sau, in functie de problema, medicului dermatolog.

In timp ce in trecut, de fapt, aceste tipuri de tratamente puteau fi efectuate si de catre profesionisti din sectorul esteticii (esteticieni, tehnicieni unghii etc.), astazi pedichiura curativa se incadreaza in sfera medicala.

Sa vedem, mai jos, cateva exemple de probleme pentru care este adesea necesara o pedichiura curativa!

  • Bataturi si calusuri.

Se intampla adesea ca pe picioarele noastre sa apara calusuri si bataturi atunci cand epiderma reactioneaza la traume si frecari prelungite in timp: pielea noastra, de fapt, se “protejeaza” producand zone mai aspre si o adevarata ingrosare!

Bataturile si calusurile, pe langa aspectul inestetic al picioarelor noastre, provoaca senzatii dureroase si tind sa se recreeze in timp.

  • Veruci.

O alta problema destul de raspandita sunt verucile, sau mai degraba micile infectii virale care ne afecteaza epiderma… Si de multe ori cea a talpii picioarelor!

Sunt recunoscuti in mod obisnuit dupa suprafata lor aspra, crestata si pot provoca o senzatie de disconfort si durere la calcare din cauza greutatii exercitate asupra piciorului de catre corpul nostru.

Evident, in cazul verucilor, sfatul nostru este sa contactati imediat un dermatolog care va putea evalua corect problema si va va recomanda cel mai bun tratament!

Dupa cum am vazut in aceasta scurta prezentare generala a exemplelor si problemelor comune multor femei si barbati, adesea o pedichiura estetica poate sa nu fie suficienta sau potrivita pentru rezolvarea problemelor referitoare la pielea sau unghiile picioarelor noastre; in aceste cazuri va fi necesar sa contactati un medic capabil sa efectueze cel mai potrivit tratament!

0 Shares
You May Also Like