Shambala si pamantul gol

Shambala si pamantul gol, in conceptia budismului antic

0 Shares
0
0
0

Taramul Shambala este situat intr-o vale. Pe acest taram se poate ajunge doar printr-un inel de varfuri muntoase asemanatoare petalelor de lotus.

In centru este un munte de cristal cu noua etaje, in apropierea caruia de afla un lac sacru, si un palat impodobit cu lazuli, corali, pietre pretioase si perle. Shambala este o imparatie in care intelepciunea omenirii a fost ocolita de distrugerile si stricaciunile timpului si istoriei, fiind oricand pregatita sa salveze lumea in ceas de cumpana.

Cand filosoful rus Nicholas Roerich a trecut prin muntii din Asia Centrala, in 1926, el si ghizii sai au ramas fascinati atunci cand au vazut o incredibila sfera de aur plutind pe cer.

“Aflati in inaltul cerului senin, ei au vazut, fara indoiala, un obiect sferoidal de aur deplasandu-se din directia Muntilor Altai catre nord, cu o viteza extraordinara. Sfera de aur a virat brusc spre sud-vest si a disparut rapid dincolo de Muntii Humboldt.” – capitolul patru al cartii “Vulturul invizibil: istoria ocultismului nazist” (Invisible Eagle: The History of Nazi Occultism), de Alan Baker.

Doctorul Edmund Halley, descoperitorul cometei Halley si astronomul regal al Angliei credea, de asemenea, ca Pamantul era gol pe dinauntru si ca structura sa interioara este asezata pe trei etaje.

In timp ce in timpurile moderne multi oameni au venit cu o serie de teorii care sustin posibilitatea ca Pamantul sa fie gol in interior, iata ca, inca din cele mai vechi timpuri, aceeasi posibilitate era sustinuta de catre majoritatea culturilor.

Descrieri ale Pamantului Gol si Pamantului Interior, dar si descrieri ale unei lumi existente in interiorul planetei noastre pot fi gasite in numeroase culturi antice din intreaga lume.

Si daca opera lui Jules Verne, “O calatorie spre centrul Pamantului” este, de fapt, adevarata?

Si daca acolo, undeva, o noua lume asteapta sa fie explorata? Un loc in care, intr-un fel, fiintele vii traiesc in adancurile planetei noastre, un loc despre care culturile si civilizatiile antice stiau ca a existat… un loc care poate inca mai exista si astazi.

Si daca este, de fapt, adevarat?

De fapt, ati fi surprinsi sa aflati cat de multe culturi si religii antice mentioneaza despre existenta lumii din interiorul planetei noastre. Eroul babilonian Ghilgames l-a vizitat pe stramosul sau, Utnapistim, in maruntaiele pamantului.

In mitologia greaca, Orfeu incearca sa o salveze pe Euridice din iadul subteran. Se credea ca faraonii Egiptului comunicau cu lumea subterana, care putea fi accesata prin intermediul tunelurilor secrete ascunse in piramide.

De asemenea, potrivit indienilor Macuxi – un popor indigen care traieste in Amazon, in tari precum Brazilia, Guyana si Venezuela – ei sunt descendentii copiilor Soarelui, creatorii Focului si a bolilor si protectorii “Pamantului Interior”.

descendentii copiilor Soarelui

Potrivit bastinasilor Macuxi, acestora li s-a dat sarcina de a cauta intrarea si de a se asigura ca strainii nu patrund in “Pamantul gol”. Potrivit legendelor poporului Macuxi, cei care intra in caverna misterioasa calatoresc timp de 3 zile, coborand doar scari uriase care masoara aproximativ 84 de metri fiecare.

Dupa cea de-a treia zi ei abandoneaza tortele, continuandu-si calatoria “in” Pamant ajutati de luminile deja prezente in pesteri. Niste felinare imense, de marimea unui pepene, ce straluceau viu si puternic, precum soarele.

Budistii credeau (si inca mai cred) ca milioane de oameni traiesc in Agartha, un paradis subteran guvernat de regele lumii. Dupa cum se poate observa, exista numeroase legende orale si texte antice care nu numai ca vorbesc despre Pamantul gol, ci si despre taramuri mitice care exista pe planeta noastra.

De fapt, multe texte antice isi au originea intr-o serie de traditii antice care mentioneaza existenta fiintelor din “alta” lume care locuiesc in interiorul propriei noastre lumi. O astfel de lume este mentionata in budismul tibetan si in traditiile hinduse antice si este numit Shambala.

Shambala, un cuvant sanscrit care se traduce prin “locul pacii” sau “locul tacerii”, este mentionat nu numai in budism, ci si in texte antice precum Kalashaka Tantra si scripturile antice ale culturii Zhang Zhung. Shambala este taramul celor o mie de nume.

Se spune ca Shambala este o imparatie ascunsa care exista in interiorul propriei noastre planete, un loc magic pe care noi nu il putem intelege si care este extrem de dificil de gasit.

Loc spiritual sau locatie fizica?

Loc spiritual sau locatie fizica?

Interesant, potrvit unui discurs pe care Dalai Lama l-a tinut in 1985:

“Desi cei cu afiliere speciala pot fi capabili sa ajunga acolo prin intermediul conexiunii lor karmice, nu este un loc fizic pe care il putem gasi. Putem spune doar ca este un taram pur, un taram pur in taramul omenesc. Iar daca cineva nu are meritul si asocierea karmica, nu poate ajunge acolo.” (Codexul Esoteric: Teosofie I)

Putem face referire la cele mentionate mai sus in principiile spirituale care odata au ghidat catre Atlantida, date de catre filosoful grec Platon si de catre alti oameni de stiinta. Manly P. Hall, istoric, autor si mason de gradul al 33-lea, a explicat acest lucru cand a scris urmatoarele:

Inainte ca Atlantida sa se scufunde, Initiatii sai, iluminati spiritual, care au realizat ca tinutul lor a fost condamnat, blestemat, pentru ca s-a eliberat de Calea Luminii, s-au retras de pe acel continent de rau augur. Purtand cu ei doctrina sacra si secreta, acesti atlanti s-au stabilit in Egipt, devenind primii conducatori divini ai Egiptului. Aproape toate marile mituri cosmologice care formeaza temelia diferitelor carti sacre ale lumii se bazeaza pe misterioasele ritualuri atlantiene. –

Invataturile secrete ale tuturor rimpurilor: O schita enciclopedica a filosofiei simbolice masonice, ermetice, qabbalistice si rozicruciene.

In continuare, traditia teosofica explica faptul ca: Shambala, cu toate ca nici un erudit orientalist nu a reusit sa o localizeze din punct de vedere geografic, este un tinut sau district real, sediul celei mai mari fratii a adeptilor spirituali si a liderilor lor de pe Pamant. Din Shambala, in anumite momente din istoria lumii sau, mai exact, de la la 5-a radacina a propriei noastre rase, provin mesagerii sau trimisii insarcinati cu munca spirituala si intelectuala in randul oamenilor.

Multi oameni au incercat sa gaseasca Shambala, cautand ani de-a randul pe intreaga planeta. Edwin Bernbaum, doctor in filosofie, lector universitar, autor si savant in religie si mitologie comparata sugereaza ca Shambala este, de fapt, rotund, dar ilustrat ca o floare de lotus cu opt petale, care este un simbol al inimii Chakra.

In cartea sa, “Drumul spre Shambala”, Bernbaum indica faptul ca drumul spre Shambala nu este clar. De fapt, Shambala este un loc fizic, despre care se spune ca exista in interiorul taramului omenesc, dar este, de asemenea, un loc considerat ca fiind un taram spiritual care nu se limiteaza la lumea fizica.

Unii ar putea spune ca este un loc supranatural care exista chiar si intr-o alta dimensiune. Acest articol publicat de Michael Wood, un jurnalist BBC face referiri interesante la Shambala. Wood descrie imparatia Shambalei ca un imperiu pierdut, “ingropat” undeva in Muntii Himalaya. Potrivit lui Wood, locuitorii Shambalei traiesc in pace si armonie si sunt fideli principiilor propuse de budism. Shambala este un loc unde razboiul, durerea si tristetea nu exista.

Mai mult decat atat, cineva a comentat urmatoarele despre Kalashaka Tantra:

Taramul Shambala este situat intr-o vale. Pe acest taram se poate ajunge doar printr-un inel de varfuri muntoase asemanatoare petalelor de lotus. In centru este un munte de cristal cu noua etaje, in apropierea caruia de afla un lac sacru, si un palat impodobit cu lazuli, corali, pietre pretioase si perle. Shambala este o imparatie in care intelepciunea omenirii a fost ocolita de distrugerile si stricaciunile timpului si istoriei, fiind oricand pregatita sa salveze lumea in ceas de cumpana.

Profetia Shambalei mentioneaza ca fiecare dintre 32 de regi ai sai va domni timp de 100 de ani. Pe masura ce domniile trec, conditiile din lumea exterioara se vor deteriora. Oamenii vor deveni obsedati de razboi, singurul lor scop fiind gustul puterii; materialismul va triumfa asupra intregii vieii spirituale. In cele din urma, un tiran malefic va ajunge sa asupreasca pamantul, intr-o despotica domnie a terorii. Dar tocmai cand lumea pare la un pas de prabusire si distrugere totala, ceata se va ridica pentru a descoperi muntii inghetati ale Shambalei. Atunci, cel de-al 32-lea rege al Shambalei, Rudra Cakrin, va conduce o armata puternica impotriva tiranului si sustinatorilor acestuia si, intr-o ultima mare batalie, ei vor fi distrusi, iar pacea va fi restabilita.

Taramul Shambala: un regat dintr-o alta dimensiune?

Taramul Shambala: un regat dintr-o alta dimensiune?

Si daca Shambala exista cu adevarat? Si daca nu se afla in interiorul planetei noastre, ci intr-o alta dimensiune, asa cum au sugerat mai multi autori? Si daca noi nu am putut gasi taramurile pierdute, cum ar fi Shambala si Atlantida, deoarece acestea se afla intr-o alta dimensiune pe care in prezent nu o cunoastem?

Interesant este faptul ca exista mai multe culturi antice care mentioneaza caile de acces si portalurile catre alte dimensiuni.

In statul Peru al zilelor noastre, mai exact in Hayu Marca, este situata “Poarta Zeilor”. Legendele spun ca, in trecutul indepartat, marii eroi au trecut in tara zeilor, bucurandu-se de o viata prospera, glorioasa si fara de moarte.

Potrivit legendei, in timpul cuceririi spaniole, un preot Incas pe nume Amaru Muru, din templul celor sapte raze, a fugit din templul lui cu un disc de aur sacru, cunoscut sub numele de “cheia catre zeii celor sapte raze”. Preotul s-a ascuns in muntii Hayu Brand, de teama ca spaniolii s-ar putea sa-i ia cheia.

Mai tarziu, preotul a ajuns la “Poarta zeilor” la Hayu Marca, unde a aratat cheia mai multor preoti si samani din zona. Dupa ce au efectuat un ritual, usa s-a deschis emanand o lumina albastra. Preotul, Amaru Muru, i-a inmanat discul de aur unuia dintre samani si a intrat pe usa, dupa care nu a mai fost vazut niciodata.

Si daca Shambala este situat intr-o alta dimensiune? Si daca toate culturile antice care vorbesc despre aceste taramuri “mitice” se refera, de fapt, la acelasi loc, situat intr-o alta dimensiune pe care noi nu o putem accesa in prezent?

In mod curios, nu departe de “Poarta Zeilor”, din Hayu Marca, traversam liniile Nazca si Palpa. Acolo, printre sutele si chiar miile de simboluri antice, vom gasi unul care este atat de fascinant si misterios si care, pe scurt, nu ar trebui sa existe in Peru.

Descris ca fiind situat intr-o zona extrem de izolata, pe varful unui platou arid de munte, cauzand confuzie in randul celor care l-au putut observa in mod direct, este anticul simbol mandala.

Mandala este considerat un simbol ritual in religiile indiene si reprezinta universul. Astazi, mandala a devenit un termen generic folosit pentru a descrie orice diagrama, grafic sau model geometric care reprezinta cosmosul. Mandala simbolizeaza, de asemenea, ideea ca viata este, de fapt, un ciclu fara sfarsit. Dar ce cauta in Peru? Cine l-a creat… si cu ce scop?

Hindusii antici au fost printre primii oameni de pe planeta care au folosit un Mandala in mod spiritual, insa cele mai faimoase Mandala pe care majoritatea dintre noi le stim sunt, de fapt, facute de catre budisti. In vechea sanscrita, Mandala inseamna “cerc”, chiar daca descrierea simbolului poate fi dominata de un set de patrate sau triunghiuri, mandala, ca intreg, este o creatie concentrica.

Este posibil ca simbolul antic Mandala, situat in apropierea Portii Zeilor, sa indice faptul ca, acum mii de ani, culturile antice aveau cunostinta de existenta unor taramuri din alte dimensiuni, cum ar fi Shambala?

Si, daca este asa, este posibil ca simbolul antic Mandala sa fie dovada suprema care sustine aceasta teorie? Shambala este intotdeauna vigilent la cauza omenirii: el vede toate evenimentele de pe pamant in “oglinda sa magica”, iar puterea gandului patrunde in tinuturi indepartate. Nenumarati sunt locuitorii Shambalei. Numeroase sunt splendidele si noile forte si realizari care sunt pregatite acolo pentru omenire.
(Nicholas Roerich, “Shambala: In cautarea noii ere, Rochester, VE: Tradirii interioare”, 1990)

0 Shares
You May Also Like