Ce defectiuni poate avea un telefon Nokia?

Ce defectiuni poate avea un telefon Nokia?

0 Shares
0
0
0

La fel ca si toate telefoanele din zilele noastre, si telefoanele Nokia sunt mult mai sensibile decat erau candva, iar de aceea trebuie avuta o foarte mare grija atunci cand detinem un astfel de telefon.

Sunt o multime de service-uri gsm care ofera atat reparatii Nokia cat si reparatii pentru alte marci de telefoane. Aceste service-uri au aparut sa ne ajute pe noi in momentul in care intampinam dificultati in buna functionare a telefonului nostru.

Oricat de mult am griji telefonul, si oricat ne-am dori ca acesta sa functioneze cat mai bine, din pacate se intampla de multe ori sa ni se defecteze, si tot asa se intampla, sa se defecteze cand avem cea mai mare nevoie de el. Defectiuni se pot intampla din foarte multe motive.

Se poate ca din neatentie, telefonul sa intre in contact cu apa sau cu alte lichide care cordeaza circuitele electronice ale dispozitivului. In acest caz trebuie de urgenta scoasa cartela din telefon si trebuie sa apelezi la un service gsm.

Sunt o multime de asa zisi specialisti care iti vor da sfaturi cum sa iti repari telefonul acasa, insa te pot asigura ca nu vei reusi, ba mai mult timpul pierdut aiurea iti poate afecta mai tare circuitele electronice ale telefonului. Cu siguranta, daca ai scapat telefonul in apa, nu mai trebuie sa il pui la incarcat, si nici nu trebuie sa folosesti uscatorul de par pentru uscarea telefonului.

In cazul in care telefonul nu se mai incarca, atunci ar trebui sa verifici sursa de curent. De exemplu poti sa incerci la acea priza sa alimentezi alt aparat, iar in cazul in care acesta va functiona vei stii ca problema este fie la incarcator fie la telefon.

In acest caz trebuie sa incerci sa iti incarci telefonul cu alt incarcator sau sa incarci alt telefon cu incarcatorul tau. Daca telefonul tau se incarca folosind alt incarcator, problema ar fi incarcatorul. Daca telefonul nu se incarca nici cu alt incarcator, iar alt telefon se incarca folosind incarcatorul tau, atunci problema este la  telefon si trebuie dus de urgenta la service. Este recomandat sa se foloseasca incarcatorul original al telefonului.

In cazul in care in timpul convorbirii nu esti auzit inseamna ca telefonul are microfonul defect, fie din cauza unor socuri mecanice, fie din cauza contactului cu lichide, si cu siguranta nu se poate repara acasa, decat la service.

In cazul in care nu auzi interlocutorul in timpul convorbirii atunci casca telefonului este defecta. Este recomandat ca telefonul sa fie protejat de o husa.

Una din cele mai des intalnite probleme intr-un service gsm este display-ul spart, deoarece daca nu esti atent cu telefonul, iar acesta nici nu are ecranul protejat cu geam de protecttie, telefonul are sanse mari ca la cel mai mic impact sa aibe ecranul crapat sau spart. Este foarte important ca telefonul sa fie protejat.

Deoarece touchscreen-ul este o componenta foarte sensibila, in cazul in care nu protejam telefonul, se poate defecta foarte rapid si sa nu mai raspunda la comenzi. Daca telefonul nu este prevazut cu creion pentru touchscreen, nu este recomandat sa se foloseasca alte obiecte de acest gen pentru ca pot afecta touchscreen-ul.

In cazul in care telefonul nu se mai deschide, fie este o problema de hardware fie de software, sau in urma contactului cu lichide, constatarea se face doar la un service gsm dupa care se remediaza problema.

Este important sa ai copii de siguranta ale tuturor datelor pe care doresti sa le pastrezi.

0 Shares
You May Also Like