Probleme tehnice in optimizarea SEO

0 Shares
0
0
0

Probleme tehnice in optimizarea SEOOptimizarea pentru motoarele de cautare implica in general foarte multe aspecte care sunt legate de site-uri printre  care si aspectele tehnice care ocupa un loc foarte important.

Luand in calcul ca au fost implementati noii algoritmi, Penguin si Panda, elementele de tehnica au devenit tot mai importante pentru procesul de optimizare.

Pare ca motorul de cautate Google are in intentie sa determine webmasterii sa se comporte cat mai curat si sa acorde o cat mai mare atentie pentru elementele de functionalitate ale paginilor web.

Mai multe informatii despre noile modificari aduse asupra algoritmilor de indexare si de asemenea, in legatura cu defectiunile tehnice, primim de la o firma de optimizare SEO Bucuresti.

Daca analizam din punct de vedere al motorului de cautare nu vom avea ce sa criticam. Tinand cont de faptul ca inca mai sunt webmasteri care nu depun efortul de a scrie codurile in mod corect si de a mentine o buna functionalitate pentru servere, este normal ca Google in final sa ajunga sa tina cont si de corectitudinea codului.

Scoaterea site-urilor cu probleme din topul cautarilor are scopul de a determina o scriere corecta a codurilor si o mai mare atentie la problemele tehnice ale unui site. Mai jos va vom prezenta o lista cu o parte dintre detaliile tehice de care ar trebui sa tina cont orice webmaster pentru a obtine succesul in proiectele de optimizare.

Redirectionarea ar trebui facuta corect, tinand cont de codul bunelor practici propus de cei de la Google. Optiunea de redirectionare este o metoda prin care sunt directionati atat vizitatorii cat si motorul de cautare spre un url diferit fata de cel pe care se face accesarea.

Cele mai des intalnite astfel de redirectionari sunt 301 care indica redirectionarea permanenta ce transfera aproape in totalitate link juice si ranking spre pagina spre care se face redirectionarea. In majoritatea cazurilor aceasta este solutia optima atunci cand vrem o redirectionare pre un alt URL. 301 redirect este un mod de a redirectiona temporar si nu transmite ranking iar din punct de vedere SEO aceasta ar trebui evitata cat mai mult posibil.

307 redirect este un alt tip de redirectionare temporara. Nu este considerata o alegere buna din punct de vedere al motoarelor de cautare. Pentru continutul mutat temporar in perioada de mentenanta sau atunci cand se fac modificari se recomanda utilizarea unei redirectionari de tip 307.

Exista si erori client si anume: 400 Bad request care apare atunci cand cererea nu s-a inteles de catre server sau din cauza erorilor de sintaxa apartinand userului, 401 unauthorised care transmite ca cererera ce a fost introdusa solicita o autorizare pentru a se putea finaliza, 403 forbidden apare atunci cand cererea a fost inteleasa de server dar serverul din diverse motive nu o executa.

In caz ca serverul nu da explicatii in legatura cu neexecutarea unei anumite comenzi se va utiliza 404 not found, 408 requested time out apare atunci cand userul nu solicita nimic in perioada de asteptare a serverului.

Erorile de server sunt 502 Bad Gateway care apare cand serverul primeste un raspuns invalid si 503 internal server error care apare in momentul in care serverul intalneste o problema care il impiedica sa indeplineasca solicitarea.

0 Shares
You May Also Like