Registrul funciar din Romania si proprietatile

0 Shares
0
0
0

Registrul funciar din Romania si proprietatileDaca esti interesat de Acte srl, intra pe Actesrl.ro!

Registrul Funciar din Romania contine un titlu, indicand numarul si numele respectivei zone a proprietatii si alte 3 parti importante:

Partea 1, ce contine:
–    Ordinul si numarul de cadastru al proprietatii respective.
–    Suprafata, destinatia zonei si constructiile (daca este cazul).
–    Planul proprietatii si limitele acesteia, descrierea proprietatii, un inventar al zonei respective.

Partea 2, ce contine:
–    Numele proprietarului si datele personale.
–    Datele/inregistrarile de transfer ale proprietatii in cauza.
–    Drepturile legale asupra proprietatii.
–    Procedurile legale, drepturi personale, precum si actiunile legate de proprietate.
–    Orice modificari, corectii sau comentarii ale titlului, partea 1 si 2 din Registrul Funciar.

Partea 3, ce contine:
–    Limitarile impuse pentru proprietatea respectiva (inclusiv asigurarea si privilegii cu relevanta asupra proprietatii).
–    Procedurile legale, drepturile personale, etc.
–    Drepturile asupra proprietatii.
–    Orice modificari, corectii sau comentarii in ceea ce priveste datele inregistrate in aceasta categorie.

Dreptul de proprietate ar trebui inclus in Registrul Funciar pe baza documentului prin care acesta a fost constituit sau a fost transmis pe cale legala. Inregistrarile ar trebui sa fie opozabile partilor terte la data in care cererea a fost completata si va fi completata automat de catre un notar public, ca si obligatie legala a acestuia (o regula generala).
–    Inregistrarea temporara a dreptului de detinere sub conditiile unor motivari ulterioare.
–    Luarea la cunostinta, avand ca obiect inregistrarea drepturilor personale si a faptelor legale ce se refera la statutul si capacitatea anumitor persoane de a ataca pe cale legala, drepturile de proprietate din Registrul Funciar.

In cazul in care o anumita inregistrare ce a fost efectuata la Registrul Funciar, nu corespunde cu situatia reala legala, o rectificare sau o cerere de modificare a acestui statut legal, poate fi declansata de catre persoanele legale. Aceste cereri totusi, pot fi facute de catre orice persoane “interesate”, daca s-au descoperit in prealabil eventuale nereguli, printr-o decizie irevocabila a unui judecator sau a unui complet de judecata.

Orice persoana poate sa intreprinda cercetari in cadrul legal asupra Registrului Funciar, cu exceptia cazurilor cand este implicata securitatea nationala. Persoanele care cer informatii vor fi capabile in general sa le obtina, cu exceptia copiilor certificate ale registrelor, fara a fi nevoie sa-si motiveze scopul cererii.

Procedura de inregistrare.

Cererea de inregistrare in Registrul Funciar, ar trebui completata la biroul teritorial de care apartine proprietatea sau terenul respectiv si va avea atasat in original, documentul sau copia certificata prin care se va face dovada statutului legal al acestei proprietati. In cazul in care Registrul Funciar va admite (va accepta) aceasta cerere, poate decide sa inregistreze temporar sau definitiv proprietatea respectiva, daca documentele respecta urmatoarele conditii:
–    Sunt in conformitate cu forma stipulata de catre legislatia in vigoare.
–    Indica numele partilor.
–    Identifica proprietatea in mod unic.
–    Este atasata si o traducere certificata, in cazul in care documentul nu este semnat in limba oficiala a statului roman.
–    Este atasata si o copie a Registrului Funciar, folosita pentru autentificare.

0 Shares
You May Also Like