Cum se pastreaza valoarea unui calculator sau a unui MAC ?

0 Shares
0
0
0

Cum se pastreaza valoarea unui calculator sau a unui MAC ?Printre  cele mai importante lucruri in utilizarea unui MAC este ca prin comparatie cu majoritatea oamenilor care utilizeaza calculatoare normale care au Windows, un MAC nu se va transforma cu timpul intr-o gramada inutilizabila de metal si silicon, mai exact dupa o perioada de in jur de 3 sau 4 ani.

Un mac care are o varsta de 3 sau 4 ani este o alegere buna si poate fi un sistem nou pentru multi alti utilizatori in functie de necesitatile acestora.

Calculatoare second hand, macuri sau laptopuri se pot gasi oriunde, in special pe internet, vandute de companii mari din trei in trei ani atunci cand isi schimba si innoiesc tenhinca de clacul sau de persoane fizice care vor sa renunte la vechiul sistem si apeleaza la site-uri de anunturi si la forumuri.

Puteti avea in vedere si alte strategii cum ar fi si vanzarea unui calculatori sau a unui MAC dupa o perioada de utilizare de 2 ani si in acest mod va veti asigura ca veti putea sa obtineti un pret destul de bun la vanzare si veti avea in acelasi timp si siguranta ca folositi tot timpul sisteme hardware de top.

Cei mai multi dintre cei care vor sa aiba tot timpul ultimele aparitii din domeniu, procedeaza asa cum am descris mai sus. Sunt vandute in general mac-uri utilizate pentru 2 ani sau maxim 2 ani si jumatate cu o diferenta de pret de cateva sute de dolari comparativ cu pretul unui mac utilizat mai mult, dar tot cu o diferenta de pret de cateva sute de dolari se poate cumpara si un mac nou din magazine.

Dupa ca s-a trecut pe utilizarea procesoarelor de la Intel au scazut si preturile pentru dispozitivele mac si strategia de mai sus nu mai este tot atat de rentabila in prezent dar merita inca a fi luata in considerare.

Macurile isi pastreaza inca valoarea de resale in mod foarte bun, mai ales daca dispozitivul este in conditii bune si nu prezinta urme de deteriorare atunci cand este vandut. Un calculator care arata foarte bine se poate vinde in general pe sume destul de mari comparativ cu unul care are urme vizibile de folosire.

In cazul in care va ganditi la ipoteza de a vinde laptopul sau macul pe care il aveti ar trebui sa tienti cont de normele de pastrare care sunt recomandate pentru aceste echipamente.

In cazul in care va este posibil, pastrati si cutiile si materialele care au insotit calculatorul atunci cand l-ati cumparat. Tineti evidenta lucrurilor cu care ati primit calculatorul si pastrati-le in stare buna. In cazul in care sunteti un user mai vechi al acestor componente ati putea utiliza chiar accesorii si cabluri pe care le aveti deja si le puteti pastra pe cele originale in cutia in care le-ati primit.

Daca atunci cand ati avut mac-ul sau calculatorul ati imbunatati configuratia nu uitati sa specificati asta la vanzare. Toate aceste detalii vor oferi o parere mai buna cumparatorilor si ii vor ajuta sa inteleaga pretul pe care il solicitati.

0 Shares
You May Also Like