Personal branding pentru developerii de website

0 Shares
0
0
0

Personal branding pentru developerii de websiteMonitorizarea.

Monitorizarea si urmarirea felulului sau felurilor in care esti privit si modul cum se vorbeste despre tine in mediul online, sunt factori esentiali, extrem de importanti, ce pot stabili conexiunile, in asa fel incat sa-ti atragi fani reali.

Exista multe tool-uri online pe care le poti folosi pentru a-ti urmari brandul personal pe internet sau pe social media si pentru a da un feedback in consecinta. Daca esti in cautare de profesionisti pentru design web, apeleaza la It Exclusiv.

Google Alerts – este un tool simplu dar excelent ce iti permite sa creezi alerte de email personalizate cu anumite cuvinte cheie, pentru a putea vedea cine “vorbeste” despre tine, online.

Mention – acest tool iti permite sa monitorizezi spatiul media, brandurile tale si competitia in timp real, pe toate device-urile si in acelasi timp, gratuit.

Klout – ajuta persoanle ce isi doresc sa ocupe primele locuri in ceea ce priveste promovarea pe social media.
Brandwatch – este un puternic tool de analiza si monitorizare pentru social media, ales de catre brandurile cu pionierat in domeniu si de catre agentii de branding din lumea larga.

Brand 24 – este un tool online ce iti poate oferi acces instantaneu la mentiunile sau discutiile despre brandul tau, pe internet.

Dezvolta conexiuni.

Este incredibil de important sa incepi dezvoltarea unei retele profesionale si sa urmaresti liderii din industria IT (in cazul tau din industria dezvoltatoare de web design), adaugandu-i pe cat posibil, in propriul tau cerc. Cu timpul, vei fi si tu perceput ca unul dintre acesti lideri.

Exista o multitudine de cai prin care poti incepe sa-ti dezvolti noi conexiuni si nu trebuie neaparat sa te focusezi numai pe designeri web, orice conexiune din domeniul IT este buna, aceasta te poate conduce catre un “top dog” designer (adica unul din top), pe care probabil nu l-ai fi putut cunoaste altfel.

Cum faci lumea sa fie interesata de tine? Nu o faci, incepi prin a-i asculta si a incerca sa le asiguri plus valoare in orice fel vei putea, numai atunci oamenii vor incepe sa se conecteze cu tine si numai atunci se vor forma relatiile de lunga durata, mai ales in business.

Daca vrei sa inveti mai mult despre principiile de networking pentru designeri, poti gasi pe internet cu usurinta, principiile detaliate si explicate corespunzator. Exista si anumite comunitati cu adevarat briliante pentru designeri, ca de exemplu Dribble, Behance sau Deviantart. Acestea te pot ajuta foarte mult.

Fii tu insuti!

Poate suna ca un cliseu, dar trebuie sa fii tu insuti. Daca nu iti place felul cum arati, dezvolta obiceiuri mai bune, imbunatateste in primul rand propria persoana si arata-le oamenilor ceea ce doresti sa devii (daca esti timid in a-ti face o caracterizare proprie), iar asta e valabil si pentru companii, nu numai pentru persoane.

Concluzie.

Brandigul personal nu este un “rocket science”(stiinta a rachetelor) dar poate dura ani pentru a fi dezvoltat si mentinut.

Construirea si mentinerea unui brand personal duce la oportunitati profesionale si de business mai bune, conexiuni mai largi si o recunoastere a industriei, mai ales daca vorbim despre developerii de website-uri, despre programatorii web.

0 Shares
You May Also Like