Iphone 3G – primul smartphone veritabil

0 Shares
0
0
0

Iphone 3G - primul smartphone veritabiliPhone 3G este un smartphone ce a fost conceput si oferit pietei de catre compania Apple. Acesta reprezinta a doua generatie de smartphone-uri de la acest producator si a fost introdus pe 9 Iunie 2008, la Moscone Center, in San Francisco.

iPhone 3G este la interior foarte similar cu predecesorul sau, dar include cateva componente hardware de generatie mai noua, asa cum ar fi un nou GPS, capabilitatea 3G pentru transferul de date si lungimi de banda UTMS si HSDPA.

Acest device a fost lansat cu sistemul de operare iPhone OS 2.0. In plus fata de alte facilitati (ca de exemplu e-mail tip “push” sau navigatie “turn by turn”) acest sistem de operare a introdus prima data celebrul App Store-noua platforma de distributie a Apple, pentru aplicatiile third-party.

Istorie.

Pe 11 Iulie 2008, cei de la Apple au lansat telefonul iPhone 3G in 22 de tari. Acesta a fost lansat in 2 variante: cea de 8gb si cea de 16gb. Modelul 16gb a fost produs in culorile alb si negru.

Ca urmare a lansarii upgrade-ului iPhone 3GS, un an mai tarziu, iPhone 3G a devenit un telefon “de buget” al Apple si a ramas in vanzare cu pretul taiat la jumatate. Acest telefon de 99 de dolari, iPhone 3G, presupunea un contract de 2 ani si era disponibil numai cu o capacitate de 8gb si culoarea neagra, dar beneficia de un software mai nou si anume, iPhone OS 3.0.

Pe 7 Iunie 2010, productia de iPhone 3G a fost oprita si inlocuita cu un telefon de 8Gb capacitate, dar de aparitie mai noua, iPhone 3GS, tot cu pretul de 99 de dolari.

Software-ul.

Asa cum am spus si mai sus, iPhone 3G venea cu cel mai recent sistem de operare de la Apple preinstalat si a continuat sa primeasca update-uri pentru o perioada mai lunga de 2 ani, update-urile principale fiind lansate anual.

Totusi, telefonul a avut din ce in ce mai putin acces la noile facilitati, o data cu trecerea timpului, deoarece hardware-ul acestuia nu mai facea fata la noile softuri aparute, care erau instalate deja pe modelele cele mai noi.

La lansare in 2008, iPhone 3G ne-a introdus in deja celebrul Application Store, dar avea si suport Microsoft Active Sync, serviciul MobileMe de la Apple si e-mail de tip push.

In Iunie 2009, userii de iPhone 3G au primit noul update de sistem OS 3.0, ce introducea noile capabilitati MMS, copy-paste, suportul landscape pentru diferite aplicatii, suport stereo Bluetooth si alte imbunatatiri.

In Iunie 2010, Apple a lansat iOS 4.0 ca software update pentru acest device. Spre deosebire de succesorii sai, iPhone 3G nu mai suporta toate facilitatile oferite de acest sistem de operare, din cauza hardware-ului ce devenise depasit pentru aplicatiile si facilitatile mai noi (asa cum ar fi capabilitatile de multi-tasking, abilitatea de a seta un home screen wallpaper, sau suportul pentru tastaturi blue-tooth).

Totusi, asigura un acces la o aplicatie de mail unificata, foldere pentru un management mai bun al aplicatiilor, crearea de playlisturi pentru fisierele audio si alte imbunatatiri. Cel mai nou update pentru iPhone 3G a venit in 2010, pe 22 Noiembrie, sub forma iOS 4.2.1.

Pentru cele mai avizate informatii din domeniul smartphone si service iPhone Bucuresti profesional, intrati cu incredere pe ServiceGsm.ro.

0 Shares
You May Also Like