Care sunt ferestrele termopan potrivite?

Share Button

Care sunt ferestrele termopan potrivite?Chiar daca termopanele sunt utilizate in tara noastra de mai mult de 10 ani consumatorii inca nu au suficiente informatii pentru a alege corect ferestrele.

Acestea sunt catalogate pe mai multe categorii si in prezent majoritatea cumparatorilor vor geamuri ieftine, chiar daca omit sa ia in calcul faptul ca geamurile ieftine sunt o solutie pe termen scurt, dar daca discutam pe termen lung cumparatorul va avea de cheltuit pe mai multe reparatii si chiar pe schimbarea acestor ferestre.

Primim mai multe sugestii si idei de la o firma de tamplarie pvc Rosiori, despre cum am putea avea acele termopane care sa amortizeze in timp investitia si care sa aiba o durata de viata lunga.

In cazul profilelor de clasa A, acestea au un pret cu intre 10 si 12 procente mai mare comparativ cu profilele de clasa B, dar durata de viata a profilelor A este cu minim 20 de procente mai mare.

Aici ar trebui sa se subanteleaga niste clicluri de deschidere si inchidere, rezistenta foarte buna a balamalelor si a suruburilor, si sansele reduse de deformare a profilului in timp.

Sunt cateva reguli de care este bine sa tineti cont atunci cand alegeti o firma de tamplarie PVC. Firma cu care veti incheia un contract are datoria de a va arata CIF-ul firmei care contine numarul cu care aceasta firma este inregistrata la Registrul Comertului si care ne edifica si asupra anului in care a fost infiintata firma. Firmele care au mai multi ani de experienta in domeniu au mai multe garantii.

Firmele noi sunt de multe ori doar distribuitori si nu sunt si producatori. Putem sa cerem tot atunci si certificatul ISO, certificatul europena pentru a vedea de cat timp exista firma si de cand are ca domeniu de activitate profilurile pvc, putem cere locul de unde provine profilul si orice firma ar trebui sa va ofere aceste informatii. In multe cazuri ni se raspunde ca profilul este austriac sau german, dar se poate intampla frecvent ca firma exportatoare sa fie din Germania sau Austria iar profilele sa fie fabricate in Turcia.

Acelasi intrebari ar trebui sa le puneti si in ceea ce priveste celelalte elemente nu doar pentru profil, deoarece toate sunt elemente foarte importante.

Nu toti oamenii aleg ferestre cu pervaz atunci cand pun geamuri de termopan. Acest lucru este gresit pentru ca pervazul ajuta la scurgerea apei de pe geam si apa nu se va mai scurge pe perete. In cazul in care doriti sa va montati o noua fereastra nu economisiti cu pervazul pentru ca este foarte posibil ca in timp sa regretati.

Zona din partea de jos a geamului este foarte vulnerabila la conditiile de vreme, si problemele ce pot sa apara pot sa fie evitate doar prin montarea pervazului atat la exterior cat si la interior.

Multe persoane care au geamuri termopan se plang ca in camere a aparut mucegaiul. Problema aceasta nu are legatura cu termopanul ci are legatura cu obiceiurile pe care le au locatarii. Geamul de termopan izoleaza si prin urmare nu se realizeaza corect circulatia aerului, dar exista mai multe dispozitive de aerisire pe piata si astfel se poate evita aparitia mucegaiului.

Daca iti place arata si altora!


'Care sunt ferestrele termopan potrivite?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.