Notiuni de baza in alegerea mobilierului de dormitor

0 Shares
0
0
0

Baza dormitorului poate fi realizata din diferite tipuri de materiale – metal (alama sau otel inoxidabil), placi aglomerate sau lemn si poate fi tapitata separat sau nu. Acesta este un parametru cheie pentru caracteristici precum durabilitatea, capacitatea portanta si robustetea, asa ca nu trebuie subestimat in niciun caz.

In ceea ce priveste functionalitatea bazei, exista paturi cu platforma reglabila cu diferite tipuri de tavite in jurul capului si picioarelor, care pot fi folosite ca spatiu de depozitare suplimentar. Aceste varietati va vor oferi optiuni suplimentare si vor economisi mult spatiu in cazul in care camera este mai mica din punct de vedere al suprafetei.

Design pentru dormitor

Care este stilul tau preferat de mobila dormitor ? In primul rand, trebuie sa va raspundeti singur la aceasta intrebare. Fie ca este vorba de un dormitor curat si minimalist sau cald si rustic. Sau mai clasic si traditional? Mobilierul si obiectele de mobilier pe care le alegeti trebuie sa reflecte acest stil.

Daca aveti piese existente pe care doriti sa le pastrati din motive emotionale, atunci ar trebui sa alegeti alte piese care nu risca cu ele. Deoarece decorarea dormitorului trebuie sa fie calma si sa nu distraga atentia, ar trebui sa incercati sa lucrati in jurul unui singur stil si design unificat.

Dulapurile

Multe detalii fine pot fi elaborate in ceea ce priveste designul dulapului. Prin urmare, oferind doar sfaturile de baza, veti primi cateva sfaturi importante. Atunci cand va alegeti designul dulapului, ganditi-va mai intai daca veti avea nevoie de dulapuri incorporate sau de un spatiu de depozitare independent.

Un dulap arata bine ca parte a unui dulap cu o oglinda pe el. Daca nu aveti spatiu pentru un dulap incorporat, un dulap independent este, de asemenea, o optiune potrivita. In plus, capacele sunt foarte importante. Ar trebui sa fie un capac rabatabil sau un glisor glisant? Cele cu usi glisante nu pot folosi diferite parti ale dulapului in acelasi timp. Cu toate acestea, daca este acoperita, fiecare zona poate fi utilizata simultan.

Doriti, de asemenea, sa aveti un etaj superior unde puteti pune valize si cutii suplimentare? Stilul carcaselor tale trebuie sa se potriveasca cu tema principala a designului interior al dormitorului tau. Daca va confectionati singur mobilierul, discutati cu designerul dumneavoastra despre cat spatiu de agatat aveti nevoie si cate sertare ar trebui sa va incapa in unitatile de depozitare. Daca aveti o camera mica, puteti folosi oglinzi pe usile dulapului pentru a dubla vizual spatiul disponibil.

Combinatie de culori pentru dormitor

Culorile pe care le alegeti pentru mobila, pereti si mobilier vor crea atmosfera pe care o doriti in dormitorul dumneavoastra. Albastrul, albul si griul sunt reci si calme. Astfel incat sa puteti avea o noapte odihnitoare. Pe de alta parte, rosul si galbenul sunt vibrante si nu contribuie la o atmosfera relaxata. Negrul si movul pot fi destul de deranjante si ar fi mai bine sa fie evitate in dormitor. Alegeti culori care se completeaza reciproc si creeaza un sentiment de armonie.

De ce este important sa dormi bine?

Somnul este o stare alterata de constiinta in care avem interactiuni limitate cu mediul inconjurator si suntem relativ linistiti si nemiscati (in functie de stadiul somnului). Spre deosebire de starea noastra fizica linistita, creierul este foarte activ in timpul somnului, indeplinind multe functii importante. Somnul este esential pentru fiecare proces din organism, afectand functionarea noastra fizica si mentala a doua zi, capacitatea noastra de a lupta impotriva bolilor si de a dezvolta imunitatea, precum si metabolismul si riscul de boli cronice. Somnul este cu adevarat interdisciplinar, deoarece atinge fiecare aspect al sanatatii.

Somnul este esential pentru fiecare proces din organism, afectand functionarea noastra fizica si mentala a doua zi, capacitatea noastra de a lupta impotriva bolilor si de a dezvolta imunitatea, precum si metabolismul si riscul de boli cronice.

Este binecunoscut faptul ca anumite substante, precum cofeina, pot afecta declansarea somnului intr-un mod negativ. Pe de alta parte, sunt in crestere dovezile care arata ca alte alimente precum ciresele, kiwi, pestele gras (cum ar fi somonul si tonul) si laptele cu malt pot avea efecte benefice asupra somnului. Mai recent, studiile au aratat ca modelele alimentare sanatoase in general – nu doar alimente specifice – ar putea fi asociate cu o durata mai lunga a somnului si un timp mai scurt pentru a adormi.

Somnul este important pentru fiecare parte a corpului si este deosebit de important pentru copiii mici pe masura ce corpul si mintea lor se dezvolta. La copiii mici, lipsa somnului sau somnul de proasta calitate pot fi asociate cu comportamente dificile, cu o capacitate mai scazuta de a invata si de a retine informatii si cu o tendinta pentru modele de alimentatie necorespunzatoare si cresterea in greutate.

Adolescentii au nevoie de aproximativ 8-10 ore de somn pe noapte, dar o proportie mare nu primeste aceasta cantitate. De exemplu, estimari recente sugereaza ca 60% dintre elevii de gimnaziu si 70% dintre liceeni nu dorm suficient in noptile de scoala. Aceasta cifra este si mai mare pentru liceenii din Michigan, care este de 80%.

Unul dintre principalele motive pentru care adolescentii sunt atat de lipsiti de somn este ca schimbarile biologice din creierul lor afecteaza atunci cand simt somnolenta. Deci, chiar daca sunt lipsiti de somn, adesea nu se pot culca devreme, deoarece creierul lor nu este inca pregatit sa doarma.

0 Shares
You May Also Like