Istoria amanetului

Istoria amanetului

Share Button

Indiferent ca vorbim despre amanet telefoane, amanet bijuterii sau orice alt tip de amanet, trebuie sa stiti ca acesta are o istorie absolut fabuloasa pe care ne-am ganditi sa v-o prezentam cat mai pe scurt in acest articol.

Vedeti amanetul in diferite parti din oras si vreti sa stiti ce sunt casele de amanet mai exact, si cum functioneaza ele dar si de ce au devenit tot mai populare pe masura ce a trecut timpul. Pentru a va lamuri noi vom arunca o privire in istoria caselor de amanet.

Acestea dateaza inca din perioada antica pentru ca ele au fost primele institutii de credit care au fost inregistrate. La finalul evului mediu a existat si o casa foarte faimoasa in Europa care pana la urma a facut o adevarata retea de case de amanet. Sigla ei era reprezentata de trei bile aurii si acest simbol a fost asociat de foarte mult timp cu istoria amanetului. Practicile care tin de amanetare s-au extins si in America dupa ce au aparut colonistii si in secolul trecut amanetul a devenit o principala sursa a creditelor pentru consum.

Dupa ce au aparut insititutiile de acordare a creditelor pentru larg consum casele de amanet erau o sursa alternativa de creditare, insa acestea joaca inca un rol foarte important pentru a acorda credite de consum. Oamenii au de obicei nevoie uneori sa se imprumute de sume mici de bani pe care institutiile cum ar fi bancile nu le ofera si de aceea ca crescut atat de mult popularitatea caselor de amanet.

De exemplu imaginati-va ce sanse ati avea sa va imprumutati de 300 de lei ori chiar de mai putin la alte institutii financiare pentru perioade de maxim o luna sau doua. Costul pentru actele cu ajutorul carora se obtin creditele ii impiedica sa acorde astfel de credite mici. Ca si prime insitutii de finantare casele de amanet au aparut in China acum 3000 de ani.

In decursul ultimilor ani casele de amanet au aparut si ca urmare a deteriorarii situatiei economice pentru unele clase sociale. Pentru ca suntem in imposibilitatea de a gasi banii de care avem nevoie rapid la institutiile bancare si persoanele fizice, dar uneori si intreprinzatorii apeleaza la servicii prin care pot sa ajunga la un imprumut rapid fara a se lovi de birocratia care domina sistemul bancar.

In prezent sunt mai multe clase sociale care apeleaza in mod frecvent la sistemele de creditare ale caselor de amanet.

Nu doar in Romania ci in toata lumea imprumuturile cu garantie sunt fenomene prezente. Industria caselor de amanet a evoluat pentru a putea sa se adapteze la nevoile aflate in continua schimbare ale populatiei.

Se creaza astfel o stransa competitie care forteaza intreprinzatorii la o comunicare mai buna cu clientii, totul pentru a putea raspunde la toate necesitatile. Casele de amanet sunt frecventate nu doar pentru a lasa obiecte ci si pentru a le cumpara.

Timpul care trece confirma asteptarile pentru ca creditele la amanet sunt similare cu cele la banca doar ca sunt mult mai rapide si se pot face pe orice suma.

Daca iti place arata si altora!


'Istoria amanetului' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.