Ce sa fac daca imi scap telefonul in apa?

0 Shares
0
0
0

Ce sa fac daca imi scap telefonul in apa?
Vara este anotimpul in care se strica o multime de telefoane datorita intrarii in contact cu apa sau cu alte lichide. Indiferent ca scapam telefonul in apa, sau il udam dintr-o mica neatentie, sau pur si simplu  ne prinde ploaia pe undeva iar telefonul are contact cu apa, se poate ca intr-o clipa dispozitivul nostru sa se strice.

Sunt multi oameni care incearca sa il repare pe cont propriu astfel ca fie aleg sa tina telefonul in cuptorul cu microunde, fie sa il usuce cu uscatorul de par, ceea ce este o greseala foarte mare.

Alti oameni din ce se aude au apelat la masuri extreme, iar una din aceste masuri ar fi tinerea telefonului in congelator pentru cateva zeci de minute. Se pare ca au fost destul de multe cazuri in care aceasta metoda a functionat.

De obicei cele mai intalnite moduri in care telefonul intra in contact cu apa sunt fie scaparea acestuia in vasul de toaleta, fie telefonul este uitat in haine iar acestea sunt puse la masina de spalat, sau poate suntem la strand si sarim in apa inainte sa punem telefonul deoparte.

Se poate intampla si ca telefonul sa fi fost scapat intr-un vas cu apa sarata, iar in cazul respectiv acesta trebuie sa fie spalat cu apa dulce pentru a se putea evita coroziunea.

In acele momente in mod evident te gandesti la faptul ca ai pierdut tot, atat numerele de telefon, cat si pozele salvate, dar si la faptul ca poti sa ai un certificat de garantie valabil, pentru ca daca telefonul intra in contact cu lichide, acesta nu iti va fi reparat.

Totusi, cel mai bine ar fi ca atunci cand telefonul iti intra in contact cu apa sau cu alte lichide, sa ii scoti repede cartela si bateria, sa stergi telefonul si sa te duci cu el intr-un service gsm.

Cea mai mare greseala pe care o fac utilizatorii este aceea de a deschide telefonul, insa se poate produce un scurtcircuit, iar acesta sa se defecteze si mai tare. De asemenea nu este indicat sa incerci sa incarci telefonul care tocmai a fost scapat in apa.

Unii vor sa indeparteze apa din telefon cu ajutorul uscatorului de par, insa acesta poate sa produca daune si mai mari telefonului.

Dupa cum am mai spus, este mult mai bine sa iti duci telefonul la un service gsm, si sunt o multime de astfel de service-uri. Trebuie doar sa stii sa cauti reparatii telefoane Bucuresti si vei gasi cele mai profesioniste service-uri, iar telefonul iti va fi reparat intr-un timp scurt.

De asemenea este foarte important de mentionat faptul ca telefoanele nu trebuie sa fie sterse cu servetele umede si nici nu trebuie ca ecranul sa fie udat cu spirt sanitar sau astfel de lichide pentru a fi curatat.

Din pacate oricat am vrea sa ne grijim telefonul, se poate intampla sa avem un mic accident iar acesta sa se defecteze, iar in acest caz cel mai bine este sa apelam la un service pentru ca daca incercam reparatia pe cont propriu riscam sa stricam telefonul si mai tare.

0 Shares
You May Also Like