Idei de renovare a băii – eleganță și rafinament

0 Shares
0
0
0

După o anumită perioadă de timp, monotonia impune nevoia de schimbare. Astfel, indiferent cât de interesantă ar fi o încăpere, după o vreme îți vei dori ceva mai nou. Decizia de a renova prin casă solicită implicare din partea tuturor membrilor familie.

Este important să se stabilească ce își dorește fiecare să obțină de la noua înfățișare a camerei care este renovate, mai ales dacă discutăm de un spațiu comun precum baia. În ceea ce privește materiale de construcții pe care dorești să le utilizezi pentru a modifica anumite aspecte, cei de la proactiv.ro îți vin în ajutor cu o gamă largă de produse de calitate. Rămâne partea de design să o stabilești, însă pentru aceea am să îți ofer câteva sfaturi în cele ce urmează.

1.Lumini și umbre

O iluminare slabă într-o baie poate strica toată munca grea depusă pentru renovat, dând impresia de spațiu rece, întunecat, cu umbre care transformă tot spațiul în ceva neplăcut.  Alege iluminarea potrivită pentru a scoate în evidență toate aspectele frumoase ale noii tale băi.

2.Alocă mult spațiu pentru depozitat

Băile se pot aglomera rapid pe măsură ce fiecare membru al familiei strânge produse de înfrumusețare și accesorii. Chiar dacă ți se pare că aloci prea mult spațiu pentru stocarea lucrurilor, vei rămâne uimit când o să descoperi cât de repede se vor umple toate. Mai bine să fie în plus și să nu ai nevoie, decât să rămână produse multe la vedere, care să încarce aspectul băii, inutil.

3.Gândește-te bine la chit

Atunci când alegi să schimbi gresia și/sau faianța, pe lângă aspectul acestora, fii practic atunci când alegi culoarea chitului de rosturi. Ia în considerare toate avantajele și dezavantajele, atât pe moment cât și în timp. De exemplu chitul alb arată minunat pentru început, dar se poate îngălbeni în timp. Explorează toate opțiunile înainte de a lua o decizie.

4.Simplitatea înseamnă eleganță

Un design prea sofisticat în baie poate da impresia de un loc strâmt. Cu cât designul este mai simplu, cu atât va fi mai rentabil de construit și va arăta mai bine.

5.Extra aerisire

Chiar dacă te bucuri de o fereastră de dimensiuni mari, instalarea unui ventilator în baie va împiedica umezeala să se acumuleze, va împrospăta mereu atmosfera și te va feri de mucegai.

6.Magia oglinzilor

O oglindă mai mare , amplasată în locul potrivit, îți va face baia să pară mai spațioasă. Dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție, apelează la acest truc pentru a iluziona ochii.

7.Stabilește un punct de atracție

În orice baie rafinată este nevoie să existe un element care să capteze atenția instant unui nou privitor. Poți alege o baterie mai sofisticată pentru lavoar, o pară de duș mai interesantă, o placă de gresie sau faianță atipică, un corp de iluminat mai neobișnuit sau orice altceva crezi că ar putea să atragă atenția pe moment când pășești în baie.

8.Instalează puncte de alimentare accesibile

Gândește-te la toate aparatele de înfrumusețare și electrocasnicele care funcționează în baie și realizează prize pentru toate. Este foarte neplăcut când ești nevoit să deconectezi ceva de la curent pentru a face loc unui alt dispozitiv. O priză dublă lângă oglindă, utilă pentru instrumentele de coafură și alta în interiorul unui dulap pentru încărcarea periuțelor de dinți și aparatului de ras este un bun punct de plecare.

Mesaj de luat acasă!

Baia este o încăpere importantă în fiecare casă așa că dacă tot ai decis să o renovezi, comunică cu toți membrii familiei, ascultă-le nevoile și realizează baie care să îi împlinească pe toți.

 

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like