Descopera avantajele produselor congelate de panificatie

Descopera avantajele produselor congelate de panificatie

0 Shares
0
0
0

Produsele de panificatie congelata sunt cele mai sigure de consumat printre alimentele congelate, cu exceptia cazului in care contin o sursa de proteine ​​crude sau neprelucrate. Trebuie doar sa fie dezghetate si coapte corespunzator. 

Chiar daca durata de inghetare este gresita sau sunt uitate la temperatura camerei timp de 1-2 ore, nu este posibil ca acestea sa devina la fel de periculoase ca puiul sau produsele din carne cu exceptia cazului in care exista contaminare incrucisata. Greseala ta va afecta negativ numai calitatea produsului final si caracteristica de consum ”.

Produsele de panificatie congelate sunt produse alimentare de lunga durata, cu o perioada de valabilitate congelata de la 6 luni la 18 luni, prin prevenirea miscarii apei continute in produs, transformand apa in cristale de gheata, prevenind astfel degradarea microbiologica a alimentelor.

Este cea mai practica si „eficienta forma de productie, consum si depozitare” care ajunge la zona de consum final fara nicio deformare fizica. Cel mai sanatos mod de a pastra produsele de panificatie pentru o lunga perioada de timp este congelarea. Congelarea este cea mai naturala forma de depozitare.

Cea mai buna tehnologie de congelare pentru o calitate durabila in productia de produse de panificatie congelate este IQF, adica tehnologia Individual Quick Frozen.

Metoda de congelare rapida si profunda este o metoda extrem de sigura, fara aditivi care sa creasca durata de valabilitate. Pentru o congelare sanatoasa a produselor de panificatie, este necesar sa se congeleze fiecare produs individual la -40 ° C foarte repede. De fapt, produsele de panificatie congelate sunt alimente sigure care nu contin conservanti sau aditivi care maresc termenul de valabilitate, contrar credintei populare.

Deci tehnologia de productie congelata este cel mai natural conservant pentru a mentine prospetimea. Un produs de panificatie congelat, de calitate, fabricat corect si durabil este un produs de inalta tehnologie.

Produsele de panificatie congelate sunt mentinute sub -18 ° C, iar microorganismelor sunt impiedicate sa se dezvolte si sa strice produsele.

In plus, produsele de panificatie congelate au o comoditate de transport care nu poate fi comparata cu produsele proaspete de panificatie in ceea ce priveste logistica si transportul. Continuitatea lantului de congelare, care va fi asigurata si in logistica, asigura transportul produsului intre orase, tari si chiar continente.

Aceasta este o caracteristica importanta a produselor de panificatie congelate, care contribuie la transferul culturii culinare intre diferite zone ale lumii.

Avantajele tehnologiei congelate

Indiferent de ce parte te afli sau cum consumi produse de panificatie congelate, intampini multe beneficii ale acestei tehnologii;

 • Produs continuu proaspat.
 • Productie si consum fara a compromite sanatatea si igiena.
 • Produse care nu contin diverse substante chimice de protectie si imbunatatire a termenului de valabilitate.
 • Productie inghetata fara atingere in zonele de productie industriala.
 • Accesibilitate continua.
 • Sustenabilitate si standardizare a calitatii.
 • Pentru a ajunge la produsul final gatind numai fara a fi nevoie de timpuri lungi de pregatire in viata ta zilnica rapida.
 • Diversitate pe raftul de unde cumperi produse de panificatie.
 • Varietatea produsului din meniuri cu numai produs final inghetat fara varietate de materie prima
 • Nu este nevoie de spatiu de productie.
 • Adaptare usoara si diferentiere la tendintele actuale.
 • Produs potrivit pentru fiecare masa, de la micul dejun la gustare.
 • Produse potrivite pentru toate nevoile si activitatile zilnice … Uneori doar o paine sau o tava de patiserie potrivita pentru a fi oferita oaspetilor.
 • Produse potrivite pentru toate conceptele, indiferent daca detii un lant de fast-food sau un hotel de 5 stele
 • Metoda de depozitare congelata pentru a preveni risipa.
 • Luxul de a gati cat ai nevoie.
0 Shares
You May Also Like