De ce este indicat sa consumati cafea?

Share Button

Avantajele cafelei au fost subiectul multor reportaje in ultima vreme. Nu este doar apa neagra cu cofeina. Un grup de cercetare in crestere a aratat ca cafeaua are multe beneficii incredibile pentru sanatate dincolo de cafeina de dimineata.

Inainte de a va comanda capsule ieftine de cafea pentru expresor, iata cateva motive temeinice pentru a bea cafea in fiecare zi. In urmatoarele randuri vom discuta despre beneficiile pentru sanatate ale cafelei.

Cafeaua iti ridica metabolismul si te ajuta sa te comporti mai bine fizic

Studiile au aratat ca consumul de cafea va poate ridica de fapt metabolismul si va poate ajuta sa ardeti grasimea intr-un ritm mai rapid, afectand astfel pierderea in greutate.

Cofeina face acest lucru prin stimularea sistemului nervos, determinand trimiterea de semnale catre celulele grase pentru a descompune grasimea corpului.

De asemenea, s-a demonstrat ca imbunatateste performanta atletica si rezistenta in timpul exercitiului fizic. Doar aceste doua motive sunt suficient de grozave pentru a bea mai multa cafea, mai ales inainte de a va indrepta la sala, insa lista de beneficii ale cafelei continua.

Cafeaua este o mare sursa de antioxidanti si nutrienti esentiali

Credeti sau nu, cafeaua are multa valoare nutritiva. Contine o serie de nutrienti esentiali, incluzand riboflavina (11% din RDA), acid pantotenic (6% din ADR), mangan (3% din RDA), potasiu (3% din RDA), magneziu (2% din RDA) si niacina (2% din ADR).

Este, de asemenea, o sursa uriasa de antioxidanti si una dintre sursele de top ale antioxidantilor din dieta americana. Antioxidantii sunt substante care previn sau intarzie deteriorarea celulelor si pot controla cat de repede imbatranesti luptand cu radicalii liberi.

Cafeaua poate ajuta la prevenirea diabetului

Diabetul zaharat, o problema enorma de sanatate peste tot, cu peste 400 de milioane de suferinzi, afecteaza aproximativ 8% dintre adultii cu varsta peste 18 ani afectati in intreaga lume.

Studiile arata ca persoanele care beau cafea au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta diabet de tip II. Intr-un studiu, participantii cu un consum zilnic total de cel putin trei cani de cafea au redus riscul de diabet tip 2 cu aproximativ 42%.

Daca va preocupa diabetul, poate doriti sa incepeti sa includeti cafeaua in dieta dvs. in mod regulat pentru a va imbunatati sansele de a-l preveni. Dar asigurati-va ca limitati zaharul adaugat.

Cafeaua te poate face mai inteligent

Cafeaua contine o substanta chimica numita cofeina, dar stiati ca cofeina este stimulent al sistemului nervos central? Atunci cand beti cafea, cofeina calatoreste la creier, unde este responsabila pentru imbunatatirea tragerii neuronilor si cresterea metabolismului energetic in intregul creier.

Data viitoare cand va trebui sa studiati sau sa faceti un test, incercati sa beti o ceasca de cafea in prealabil pentru un mic avantaj mental.

Poate ajuta la prevenirea bolilor hepatice

Studiile au aratat ca exista un ingredient in cafea care protejeaza impotriva unei boli hepatice numita ciroza. Daca nu ati mai auzit de ciroza inainte, este o conditie in care tesutul hepatic este deteriorat si inlocuit cu tesut cicatricial.

Poate dezvolta mai multe moduri precum infectiile, obezitatea si alte afectiuni, dar apare mai ales de la consumul de prea mult alcool. Consumul de cafea in mod regulat s-a dovedit a fi o detoxifiere naturala care ajuta la protejarea impotriva aparitiei cirozei, in special a cirozei alcoolice.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai intemeiate motive datorita carora este indicat sa consumati cafea.

Daca iti place arata si altora!


'De ce este indicat sa consumati cafea?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.