Cum este cremat un corp?

Cum este cremat un corp?

Share Button

Cremarea unui corp mort la ProIgnis incinerator, are loc la o temperatura cuprinsa intre 1400 si 1800 de grade Fahrenheit. Caldura intensa este deosebit de importanta dat fiind faptul ca ajuta la reducerea corpului la elementele sale de baza si la fragmentele osoase uscate.

Procesul de incinerare umana are loc intr-o camera de cremare, care mai este cunoscuta si sub numele de replica, a unui cremator. Camera de cremare este preincalzita la un punct stabilit, dupa care corpul persoanei decedate plasat este transferat rapid acolo printr-o usa mecanizata pentru a evita pierderea de caldura.

In timpul incineratiei, corpul este expus la o coloana de flacari produse de un cuptor alimentat cu gaze naturale, uleiuri, propan etc. Pe masura ce cadavrul este plasat intr-un sicriu sau intr-un recipient (de preferinta preparat dintr-un material combustibil), recipientul se arde.

Dupa aceea, caldura usuca corpul, arde pielea si parul persoanei decedate, contracteaza si alunga muschii, vaporizeaza tesuturile moi si calcifieaza oasele, astfel incat in ​​cele din urma acestea ajung sa se sfarame. Gazele eliberate in timpul procesului sunt evacuate printr-un sistem de evacuare.

Corpurile sunt in cea mai mare parte arse pe rand. De obicei nu exista miros, deoarece emisiile sunt procesate pentru a distruge fumul si a vaporiza gazele care ar mirosi.

Unele crematorii au un dop secundar care ajuta la arderea completa a corpului. In caz contrar, tehnicianul de crematoriu poate fi nevoit sa zdrobeasca ramasitele partial cremate cu ajutorul unei tije lungi, asemanatoare cu sapa.

Ca urmare, cadavrul este redus la resturi scheletice si fragmente osoase. Acesta este apoi colectat intr-o tava sau o tigaie (reziduuri minuscule pot ramane inca in camera si se amesteca cu particulele din cremarile ulterioare) si se lasa sa se raceasca candva.

Totusi, aceste ramasite contin si obiecte metalice care nu sunt consumate, cum ar fi suruburi, cuie, balamale si alte parti ale cutiei sau containerului. In plus, amestecul poate contine lucrari dentare, aur dentar, suruburi chirurgicale, proteze, implanturi etc. Aceste obiecte sunt eliminate cu ajutorul magnetilor puternici si / sau forcepsului dupa inspectia manuala. Toate aceste metale sunt eliminate ulterior conform legilor locale.

Dispozitivele mecanice, stimulatoarele cardiace in special, sunt indepartate in prealabil, deoarece pot exploda din cauza caldurii intense si deterioreaza echipamentul de cremare si personalul. Este sugerat sa eliminati obiectele de bijuterie, cum ar fi inelele, spalatorii de la incheieturi si alte obiecte similare, deoarece acestea sunt probabil sa se descompuna in timpul procesului. Mai mult decat atat, piesele metalice sunt indepartate inainte de urmatorul proces, deoarece pot deteriora echipamentul folosit pentru pulverizare.

In cele din urma, fragmentele osoase uscate sunt adancite intr-o consistenta mai fina asemanatoare cu nisipul. Masina folosita pentru aceasta pulverizare se numeste cremulator.

In medie, dureaza aproximativ una pana la trei ore pentru a crema un corp uman, reducandu-l astfel la 3-7 kilograme de cenusa. Ramasitele de cenusa au de obicei o culoare alba pastoasa.

Aceste ramasite sunt transferate intr-o urna de incinerare si date rudei sau reprezentantului decedatului. Daca nu aveti o urna, crematoriul poate intoarce cenusa intr-o cutie de plastic sau un recipient implicit.

Factorii care afecteaza timpul cremarii

Durata unui proces de cremare depinde de obicei de anumiti factori:

  • greutatea sau dimensiunea corpului;
  • procent de grasime corporala pana la masa musculara slaba;
  • performanta echipamentelor de cremare utilizate;
  • temperatura de functionare a camerei de cremare;
  • tipul de recipient pentru cremare sau cutie in care este plasat corpul.
Daca iti place arata si altora!


'Cum este cremat un corp?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.