De ce aveti nevoie de o masina pentru a vizita Clujul?

0 Shares
0
0
0

Cu o istorie bogata, Cluj Napoca este un oras multicultural, un amestec de culturi si religii. Fiecare loc spune o poveste pe care sunteti invitati sa o descoperiti atunci cand vizitati orasul.

In cazul in care aveti de gand sa vizitati acest minunat oras din inima Transilvaniei, iata cateva locuri din Cluj, pe care cu siguranta nu trebuie sa le ratati.

Cetatuia

Urcati pe Dealul Cetatuia pentru a avea o imagine de ansamblu asupra orasului.

De aici sus, orasul arata altfel, mai calm si mai linistit. In varful dealului se afla o cruce masiva, simbol al revolutiei romanesti din 1848 pentru independenta (un apel pentru drepturi egale cu celelalte populatii din regiune si utilizarea limbii proprii), intr-o perioada in care Transilvania apartinea Imperiul Austro-Ungar. Bucurati-va de priveliste in timp ce beti pe terasa Pergola.

Parcul Central

Considerat inima verde a orasului, Parcul central este locul ideal unde sa va plimbati atunci cand veniti in oras. Aici se desfasoara in apropiere si festivalul Untold, iar atunci cand timpul va permite, puteti opta pentru plimbari cu barca pe Lacul Chios.

Piata Avram Iancu

Una dintre cele mai recente piete construite in Cluj, Piata Avram Iancu impresioneaza prin cladirile sale monumentale. Aici, religia si cultura se intalnesc. Pe o parte a pietei se afla Opera si Teatrul National din Cluj, o cladire eclectica din secolul XX.

Muzeul Farmaciei

Situat in ceea ce a fost prima farmacie clujeana, Muzeul Farmaciei afiseaza patru secole de medicina transilvaneana. Intre ghivece mici cu nume ciudate, plante magice si pulberi miraculoase, aflati secretele vechilor remedii locale. Muzeul este impartit in trei parti: laboratorul, depozitul si „biroul”, unde drogurile erau vandute localnicilor.

Acestea sunt asadar cateva dintre locatiile pe care atunci cand sositi in Cluj Napoca, nu trebuie sa le ratati sub nici o forma. Ei bine, probabil va intrebati cum puteti proceda pentru a ajunge de la un obiectiv turistic din Cluj, la altul.

Cu siguranta atunci cand vizitati orasul, puteti cauta firmele de inchirieri masini Cluj, iar in functie de situatia dvs. financiara, puteti inchiria masini ieftine, sau puteti inchiria masini de lux, pentru perioada pe care o veti petrece in oras.

Elite Rent a Car de exemplu, va ofera posibilitatea de a conduce cele mai luxoase masini pe strazile din Cluj Napoca, pe toata durata sederii dvs. in oras.

Daca de exemplu sunteti fan al autoturismelor BMW, puteti inchiria un model BMW X3Drive, sau de ce nu, puteti inchiria un model BMW 320 D automat.

Tot de aici, puteti inchiria si autoturisme Audi de exemplu, precum modelul A4 Wuattro, sau Audi A6. Daca doriti sa vizitati Clujul conducand un model de la Mercedes Benz, aveti si aceasta posibilitate.

Fireste, precizam faptul ca in functie de marca si modelul autoturismului inchiriat, pretul va fi mai mic sau mai mare. De-asemenea, pretul este influentat si de numarul zilelor in care veti folosi masina.

Puteti opta pentru inchirieri auto pe termen lung, daca petreceti mai mult timp in Cluj, sau puteti inchiria si pentru doar doua – trei zile o masina.

Indiferent insa de ceea ce veti alege, intr-un oras mare si plin de obiective turistice precum Cluj Napoca, aveti neaparat nevoie de o masina de inchiriat, pentru a vizita toate locatiile importante din oras.

0 Shares
You May Also Like