de ce este important sa inchiriezi masina cu consum redus

De ce este important sa inchiriezi masina cu consum redus?

0 Shares
0
0
0

In orice domeniu de economic activitate, clientul primeaza. O mare problema la acest capitol, este ca acesta nu cunoaste toate informatiile atunci cand cumpara un produs sau apeleaza la un serviciu.

Pe piata de rent a car, s-a demonstrat pana acum, ca acesta nu cunoaste toate elementele pentru a inchiria un autovehicul. De asemeni, companiile de rent a car nu pun la dispozitie aceste informatii, care ar putea ajuta clientul sa obtina cele mai bune decizii. El trebuie sa inteleaga ca in bugetul de inchiriere al unei masini, consumul de combustibil este…extrem de important.

Consumul de combustibil este un element foarte important, de care clientul trebuie sa tina cont, atunci cand inchiriaza o masina. In acest articol, va vom invata cum sa alegeti masina in functie de bugetul dumneavoastra. De asemeni, veti afla de ce este important sa inchiriezi masina cu un consum cat mai redus. Veti afla si cum va poate ajuta inchiriea unui autovehicul cu un consum cat mai mic.

De ce sa inchiriezi masina cu un consum cat mai redus?

Un autovehicul poate avea consumul de 5 litri pe suta de kilometri, sau de 30 de litri pe suta. Daca veti apela la un serviciu de rent a car in care veti inchiria un Dacia Logan, veti avea consumul de 5%. De asemeni, daca veti inchiria un Hummer, veti avea consumul de 30%. Dupa cum vedeti si dumneavoastra, intre cele doua autovehicule este o diferenta de 6 ori mai mare.

In bugetul de rent a car stabilit de dumneavoastra, va trebui sa fie incadrat si consumul autovehiculului. Pentru a intelege cum se calculeaza acest buget, va vom oferi cateva date mai concrete.

Care va fi media de kilometri pe zi cu o masina inchiriata?

O persoana care apeleaza la un serviciu de rent a car, va circula cu masina cel putin 200 de kilometri pe zi. Daca veti inchiria autovehiculul Dacia Logan pentru 5 zile, atunci veti avea un total de 1000 de kilometri pe inchiriere. In cadrul acestui rulaj, dumneavoastra ca si client veti cheltui pe combustibil 300 de Ron.

De asemeni, bazandu-ne pe acelasi criterii, vom alege autovehiculul Volkswagen Passat. Acest automobil are consumul de 7 litri pe suta de kilometri. Alegand masina Volkswagen Passat in serviciul de rent a car, veti avea un total de 420 de Ron. Acesta va reprezenta costul pentru combustibil ( in cazul celor 5 zile de inchiriere ).

Cu doua paragrafe mai sus, am expus si consumul pentru celebrul Hummer. Acesta are consumul de 30 de litri pe suta de kilometri. Modelul care are la baza acest consum, este unul dintre cele mai econome autovehicule, marca Hummer. Cu toate acestea, un astfel de autovehicul iti poate oferi o aventura urbana si extra-urbana.

Diferente de consum intre autovehiculele inchiriate

Dupa cum ati vazut si mai sus, Hummerul va avea pe consum 300 de litri. Pentru aceasta cantitate de combustibil, dumneavoastra ca si client veti avea un cost de 1800 de Ron. Cu aceasta suma de bani, dumneavoastra veti circula de 6 ori mai mult cu autovehiculul Dacia Logan.

Cum se calculeaza bugetul de inchiriere al unei masini?

Nici o companie de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni nu pune la dispozitie aceste informatii. Multe agentii nu doresc sa ofere aceste informatii. Altele nu le cunosc sau nu sunt interesate sa le ofere. In randurile de mai jos, veti vedea cum se calculeaza bugetul de inchiriere al unei masini.

Primul element care intra in bugetul de inchiriere este costul de rent

Primul si cel mai important element, care poate intra in bugetul de rent a car, este costul de inchiriere. Acesta se calculeaza destul de simplu. Este pretul de inchiriere pe zi inmultit cu numarul de zile inchiriate. Aici, va trebui sa fiti atent, deoarece pretul de rent va creste, atunci cand numarul de zile va fi mai mic. Deci, pretul de inchiriere pe zi este mai mic pe o perioada de 6 zile, fata de o perioada 17 zile.

Spre exemplu, pentru autovehiculul Volkswagen Passat, pretul de inchiriere pentru 6 zile este in medie de 35 de euro pe zi. Acelasi autovehicul va avea pretul de rent pe zi de 30 de euro, pentru o perioada de 16 zile. Dupa cum puteti vedea si dumneavoastra, pretul de rent pe zi scade, atunci perioada de inchiriere creste.

Al doi-lea element care intra in bugetul de inchiriere este garantia auto

Garantia auto este unul dintre cele mai importante elemente din inchirierea unei masini.

De ce este importanta garantia auto in serviciul de rent a car?

Este simplu. Este cea mai mare suma, care intra in componenta bugetului de inchiriere al unei masini. Un depozit auto va putea ajunge cu usurinta la cateva mii de euro. De aceea, va trebui sa va informati dinainte de a inchiria autovehiculul respectiv. Informatiile despre garantia auto se gasesc direct pe site-ul de inchirieri. In cazul in care nu veti gasi aceste informatii, va trebui sa intrebati agentul de rent.

Ca sa intelegeti mai bine, companiile de inchirieri auto care vor sa respecte clientul, seteaza garantia auto intre 3 si 10% din valoarea autovehiculului. Pentru ca ne-am legat in randurile de mai sus de autovehiculul Dacia Logan, vom lua exemplul acestei masini. Astfel, pentru un Dacia Logan, garantia auto este intre 300 si 1000 de euro.

Pentru a evita anumite probleme ce pot aparea pe parcurs, este de indicat sa urmariti companiile de rent a car cu o garantie auto cat mai mica.

Daca nu am un buget setat pentru garantia auto, voi putea inchiria fara garantie?

In prezent, sunt companii de rent a car in orasele Bucuresti si Otopeni, care inchiriaza fara garantie auto. Sistemul este putin mai complex. Se anuleaza garantia auto si va fi inlocuita in mod automat de asigurarea zilnica totala. Aceasta este o suma modica de bani, ce se plateste pe ziua de inchiriere. Ea difera in functie de fiecare autovehicul in parte. Dar, revenind la subiect…

Ultimul element, care intra in bugetul de inchiriere este consumul autovehiculului

Consumul autovehiculului este singurul element de care un client uita, atunci cand isi calculeaza bugetul. Dupa cum am prezentat si in randurile de mai sus, vor fi in medie 200 de kilometri pe zi. La acest parcurs, va trebui sa inmultiti cu consumul autovehiculului pe care il inchiriati. La sfarsit, inmultiti cu numarul de zile inchiriate.

In aceste randuri noi v-am oferit un model de a va calcula bugetul de inchiriere al unei masini. Chiar daca lista facuta de acasa nu se va potrivi cu cheltuielile din targ, tot veti avea o lista care se apropie de adevar. In acest fel, veti stii cat si pe ce se va cheltui. Credeti-ne ca la inchirierea unei masini, costurile pot ajunge sa devina destul de mari.

In orasul Bucuresti, sunt inchirieri care pot duce pentru un interval de 4 zile si la cateva mii de euro.

Acestea au fost toate informatiile din cadrul acestui subiect. Ati vazut de aceasta data de ce este important sa inchiriezi masina cu un consum cat mai redus. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

0 Shares
You May Also Like