Calatoria cu masina- o evadare de care avem nevoie

Calatoria cu masina- o evadare de care avem nevoie

0 Shares
0
0
0

Pentru ca o calatorie poate fi abordata in multe feluri si poate ca cel mai important lucru nu este destinatia, ci calatoria in sine. Cand calatoriti cu masina puteti observa cum peisajul se schimba pe masura ce faceti kilometri, cum se adancesc diferentele dintre o regiune sau tara si alta, cum obiceiurile localnicilor (ceilalti soferi) va pot lasa chiar si cu gura deschisa … Calatoria cu masina este total diferita de calatoria cu avionul sau autobuzul, trenul sau barca.

Hrana pentru sufletul tau

Calatoria cu masina inseamna sa o faci fara graba, bucurandu-te de fiecare moment si de fiecare kilometru. Urmarindu-ti tovarasii cum se plictisesc sau rad, cum dorm si cum te implora sa te opresti la urmatoarea statie,  cand trebuie sa-si intinda picioarele, trebuie sa manance sau trebuie sa mearga la baie, dar important este sa se ajunga la acorduri, aici atitudinile individuale nu merita, calatoresti intr-un grup care are incredere in fiecare dintre membrii sai.

Libertatea de a calatori cu masina

Dar, mai presus de toate, calatoria cu masina iti permite libertatea orarelor, libertatea de a improviza daca asta iti doresti, libertatea de a schimba destinatia sau de a ajunge cu o zi mai tarziu decat era planificat. Si nu este libertatea ceea ce cauti atunci cand pleci intr-o calatorie? Ei bine, acest mod de a calatori este cel care  poate oferi mai multa libertate sau cel putin acele senzatii pe care le cautam.

Unul dintre cele mai importante puncte este planificarea traseului, desi ajuta, de asemenea, sa cunoastem drumurile pe care le vom trece si, prin urmare, este minunat sa conduceti cu un GPS, pentru a evita sa va pierdeti si, astfel, sa nu consumati mai mult combustibil decat ar trebui. Vezi aici  http://www.rulote-piese.ro/ si alege piesele potrivite pentru tine.

Calatoria deschide mintea. Ati citit-o de o mie si una de ori, si cu asta sunt numarul unu mii si doua. Motivele? Toate acestea: suma experientelor, amintirile de nesters care vor ocupa un binemeritat loc de onoare in biografia noastra… Dupa cum spunea George Eliot, pseudonimul scriitoarei Mary Anne Evans, “aventurile noastre calatoresc cu noi de departe, iar ceea ce am fost ne face ceea ce suntem”. Suntem ceea ce calatorim, s-ar putea spune. In plus, aceste experiente ofera o mai mare placere si bunastare decat dobandirea lucrurilor materiale. Dar exista mai mult: calatoriile sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra. Si nu o spunem (doar) noi insine. Cuvantul stiintei.

  1. La revedere, stres. Buna ziua, bunastarea emotionala. Lasand rutina in urma va permite sa va deconectati. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona, femeile care isi iau mai multe vacante au o calitate mai buna a vietii. Acolo se spune.
  2. Ne stimuleaza creierul si incurajeaza creativitatea. Potrivit Societatii Spaniole de Neurologie, suma provocarilor implicate in realizarea unei calatorii (adaptarea la senzatii noi, peisaje, arome …) ne antreneaza si ne stimuleaza creierul.
  3. Ne intareste inima si ne face sa mergem mai departe. Reduce riscul de a suferi de boli circulatorii si ne ajuta sa ne atenuam viata deja sedentara.

De ce sa o faci cu masina

Vizualizeaza-te pentru o clipa stand la volanul masinii tale. Sau poate esti unul dintre cei care prefera sa devina copilul perfect. Vezi zorii in retina ta sau mai degraba vezi cum conduci spre apusul soarelui? O conversatie placuta, muzica ta preferata ca o coloana sonora … Du-te!

Un punct de vedere, de ce nu ne oprim pentru o secunda si ne bucuram de privelisti? Neingrijit. In ritmul tau. Toate aceste senzatii sunt responsabile pentru faptul ca 8 din 10 spanioli aleg sa calatoreasca cu masina atunci cand isi planifica vacanta. Dar sunt mult mai multi. Mai ales acum.

  1. Maestrii destinului nostru. Pentru ca calatoria cu masina da un sentiment de libertate si independenta ca niciun alt mijloc de transport. Alegeti ruta, destinatia. Cand atat de multe lucruri sunt dincolo de controlul nostru, avand puterea de a alege ne impaca cu sentimentul ca ne controlam viata.
  2. Ca sa nu mai vorbim de bagajele noastre! Valize 1, 2, 3 sau toata casa( nu chiar). Tot ceea ce portbagajul si capacitatea permite. Pentru ca valizele nu sunt pline de haine, ci de “doar in caz”, si nu stii niciodata ce surprize te asteapta la destinatie.
  3. Fara orare. Fara opriri obligatorii. Alege cand si unde sa te odihnesti, program flexibil… Una dintre cele mai mari placeri de a calatori cu masina are de-a face cu libertatea de a improviza.
  4. Din usa in usa. Nu exista transport public sau servicii intre ele. In plus, conducerea propriului vehicul permite sa ajungi la destinatii care altfel nu pot fi accesate.
  5. Masina ta, imparatia ta. Muzica ta, oamenii tai, temperatura cabinei, viteza de croaziera… Aici te pronunti. Asta e de nepretuit.
0 Shares
You May Also Like