De ce e bine sa stim engleza?

0 Shares
0
0
0

De ce e bine sa stim engleza?Oamenii din toata lumea invata engleza din mai multe motive. Va  pezentam si o lista cu mai multe motive pentru care merita sa studiati aceasta limba in primul rand pentru dezvoltarea profesionala. De aceea iti recomandam: invata engleza!

Limbile straine sunt pasaportul pentru ceilalti oameni. Acestea va ajuta sa comunicati eficient cu persoanele straine care intra in contact cu voi.

Limbile straine se utilizeaza in toate domeniile si aduc oamenii aproape sau leaga continente. Fara a cunoaste si a folosi limbi straine , nu ar mai exista aliante politice sau miscari diplomate si relatii intre state.

In afara de limba franceza care a fost foarte mult utilizata in Romania din secolul XVIII  si s-a trecut in prezent la vorbirea limbii engleze, limba cea mai puternica din lume si cea mai des utilizata la nivel global. Altfel spus in cazul in care nu stim engleza avem sanse limitate de a ne dezvolta in plan profesional.

Necesitatea de a sti limbi straine se dezvolta chiar din timpul studiilor deoarece se intampla ca manualele noi de specialitate car e pot sa fie foarte utile sa nu fie traduse in limba noastra sau sa fie mai eficiente in limba originala.

Dupa ce ne-am integrat in UE orizontul s-a deschis cu mult. Avem posibilitatea de a lucra in tarile care sunt in Uniune si copiii au sansa sa studieze peste granita. Acestea sunt in mod evident doua lucruri foarte bune dar trebuie doar sa ne dam seama cum putem sa profitam de ele.

Doar stiind limba statului pe care il vizitati si avand si un certificat care sa ateste aceste cunostinte veti putea sa benefciati de toate oportunitatile. Mai exista o schimbare produsa la nivelul pietei de munca din tara noastra atunci cand a picat regimul comunist si in special dupa ce ne-am integrat in UE si a fost reprezentata de faptul ca  foarte multi straini au investit in tara noastra si s-au dezvoltat acaparand piata de aici.

Acest lucru inseamna ca oamenii care sunt la conducerea multinationalelor au nevoie de mai multi oameni care sa comunice foarte bine cu ei in aceeasi limba si care sa cunoasca foarte bine limbi straine pentru ca si culaborarea sa se faca mai usor. Sunt mai multe avantaje pe care nu este bine sa le ratam.

Atunci cand lucrati la o companie de foarte mult timp pot sa apara diverse modernizari si regulile se pot schimba.

Angajatii sunt cei care vor trebui sa suporte noile cereri si in cazul in care nu sunt potriviti noului profil isi pot pierde locul de munca. Una din conditii este cunoasterea unor limbi straine si se recomanda sa nu ratati oportunitatile generate de ele pentru ca in general limbile straine se pot invata cu putina vointa.

Daca stam bine sa cercetam vom descopri ca in cazul in care parasim locul de munca din cauza unei mari lipse de interes vom avea supriza neplacuta ca si la alt job sa nu fim acceptati din cauza ca nu conoastem o limba straina.

O limba straina ne ajuta si pentru ca traim in era globalizarii si avem nevoie de comunicare.

0 Shares
You May Also Like