De ce ai nevoie de scarificatoare si aeratoare pentru intretinerea ierbii

De ce ai nevoie de scarificatoare si aeratoare pentru intretinerea ierbii

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa te bucuri de o gradina frumoasa, care are un gazon sanatos si verde, este reocmandat ca toate operatiunile de ingrijire si intretinere sa fie facute ca la carte. Pentru asta ai nevoie de scarificatoare si aeratoare pentru intretinerea ierbii.

O gradina frumoasa mereu, cu un gazon sanatos nu este foarte greu de mentinut insa are nevoie de mai multe operatiuni de baza, care pot diferentia un gazon verde de o peluza ofilita.

Actiunile simple prin care poate fi ingrijita gradina te rasplatesc cu un gazon foarte sanatos, tanar si uniform, de care te bucuri atat tu cat si invitatii tai. Fie ca vrei sa dai o petrecere in gradina, sa pui un sezlong si sa te relaxezi sau sa te uiti la copii cum se joaca in iarba, un gazon frumos se mentine cu o ingrijire adecvata.

Un scarificator si aerator pentru gradina este cea mai buna solutie pentru a obtine un astfel de gazon. Aceste aparat este nelipsit in curtile cu iarba si gazon si este insotit de aparate cum ar fi masinile de tuns iarba, tocatorul pentru iarba, suflanta pentru frunze sau aparatul cu presiune pentru spalat.

Sunt doua tipuri de operatii ce trebuie facute in momentul in care vrei ca gazonul tau sa fie in stare perfecta. Ingrijirea este diferita de intretinere. Ingrijirea se face mult mai des decat intretinerea si este reprezentata de tundere si udate. In ceea ce priveste intretinerea, cele mai comune operatiuni sunt cele de scarificare, fertilizare si aerare.

Ce inseamna scarificarea gazonului?

Prin scarificare se intelege un proces foarte asemanator cu curatenia de Paste. Scarificarea implica curatarea gazonului de elementele uscate si de frunze sau muschi. Aceste resturi se pot strange la radacinile firelor de iarba, caz in care se va forma o patura de plante uscate ce au tot potentialul de a sufoca gazonul.

Atunci cand aceste resturi sunt prezente, gazonul nu poate sa isi ia oxigenul, apa sau substantele nutritive de care are nevoie pentru o viata sanatoasa. Aceste resturi vegetale sunt utile atunci cand sunt in cantitati mici deoarece actioneaza pe post de ingrasaminte, insa in cantitati mari vor distruge complet gazonul.

Scarificarea are loc de obicei primavara, dupa ce gazonul incepe sa incolteasca. Se va repeta aceasta operatiune si toamna.

Ce inseamna aerarea gazonului?

In mod normal, aerarea este operatiunea facuta dupa scarificare. Dupa ce a fost eliminat stratul de plante uscate, incepe etapa de aerare. In acest sens, aeratorul decompacteaza solul si face gauri mici in sol pentru ca apa, oxigenul si substantele nutritive sa patrunda direct in gazon, la radacinile firelor de iarba. In momentul aerarii, firele de iarba devin mai sanatoase si in cazul in care exista gazon deteriorat, acestuia ii este mult mai simplu sa se regenereze.

In momentul in care solul este argilos, este necesar sa repeti operatiunea de aerare mai des, aerarea este mult mai usor de facut in momentul in care lucrezi pe un sol umed.

Avand un aparat de scarificare si aerare a gazonului, gradina ta va fi intretinuta si va arata perfect pe tot parcursul anului.

0 Shares
You May Also Like