Cursurile de limba germana, un atu pentru romanii care isi doresc un viitor mai bun

0 Shares
0
0
0

Cursurile de limba germana, un atu pentru romanii care isi doresc un viitor mai bunRomanii care invata germana pot avea numeroase avantaje pe piata europeana a muncii si nu numai. De asemenea, in cazul in care aleg sa traiasca in afara granitelor Romaniei, integrarea lor socio-profesionala va fi mult mai usoara in cazul in care aleg sa-si traiasca viata intr-un stat vorbitor de limba germana.

Chiar daca limba engleza a devenit cea mai cunoscuta limba de circulatie internationala, a invata germana nu este chiar la indemana oricui, aceasta fiind o limba destul de dificil de insusit. Engleza, stapanita foarte bine de multi romani, a ajuns sa predomine in preferintele elevilor din Romania, de pilda.

Totusi, trebuie stiut ca limba germana este utilizata ca limba materna in mai multe state ale Uniunii Europene. Germana este vorbita ca limba materna  de majoritatea populatiei Germaniei, Austriei, Elvetiei, Lichtensteinului si Luxemburugului.

De asemenea, este vorbita  in regiunea Schleswigul de Nord din sudul Danemarcei, in regiunea autonoma Tirolul de Sud din nordul Italiei, in estul Belgiei, in regiunile Alsacia si Lorena din Franta. Se estimeaza ca, la nivel global, limba germana este vorbita de peste 200 de milioane de oameni.

Cele enumerate mai sus reprezinta tot atea motive pentru care invatarea limbii germane este un atu pentru orice locuitor la Uniunii Europene. Germania este, poate, cel mai puternic stat al Uniunii Europene, organism la care a aderat si Romania in 2007.

Odata cu primirea tarii noastre in UE, Germania a devenit o tinta pentru multi dintre conationalii nostri, dornici sa asigure atat lor, cat si familiei acestora, un viitor mai bun. Foarte multi romani isi castiga existenta muncind in Germania, in diverse sectoare economice.

Nu-i un secret ca in acest mare stat european cine nu cunoaste limba germana nu poate lucra in domeniile de succes ale economiei germane. Cine nu cunoaste limba germana isi poate gasi un job in agricultura sau constructii, dar nu poate aspira la mai mult. Este indicat, de asemenea, ca si copiii sa fie indrumati de mici in tara catre studierea acesteiu limbi, daca parintii au in vedere sa se stabileasca pe viitor in acest stat.

In acest moment, pe piata sunt disponibile foarte multe instrumente prin care oamenii pot invata limba germana. De la cursuri online, programe multimedia, pana la clasicele cursuri orale, toate vin in intampinarea doritorilor cu cele mai atractive oferte.

Este stiut ca pentru orice mare tara europeana, limba materna este un simbol al natiunii si al existentei indelungate pe Batranul Continent.  De aceea, in tari precum Germania sau Franta, cunoasterea limbii oficiale a acestor state este primordial necesara.

Este cunoscut faptul ca, in state precum cele doua enumerate mai sus, este greu sa dialoghezi in limba engleza, atat la nivel oficial cat si pe strada. Limba germana, la fel ca si limba franceza sunt alaturi de engleza, limbi de circulatie internationala.

Mandria locuitorilor acestor state face de multe ori ca ei sa nu isi doreasca sa invete alta limba europeana, din moment ce limba lor materna este cunoscuta la nivel international. In acelasi timp, trecutul macinat de conflicte, scoate la iveala stereotipuri sociale greu de depasit de oameni. Pentru acestia, invatarea unei alte limbi este sinonima cu lezarea spiritului nationalist.

0 Shares
You May Also Like