Cum se monteaza usile de interior?

0 Shares
0
0
0

Cum se monteaza usile de interior?Sunt mai multe metode de a monta o usa de interior si in functie de complexitatea si costurile unei usi sunt cateva metode uzuale de a le monta. Daca doriti mai multe informatii puteti intra pe Tgg,ro.

Cea mai simpla metoda dar si cea mai economica metoda pentru montarea usilor de interior este cea in care tocul se va monta la jumatatea grosimii peretelui apoi se finiseaza glafurile interioare si exterioare, se pun eventual si fara alte accesorii cum ar fi pervazurile si captuselile.

In cazul acesta costul va rezulta din pretul normal al usii si in plus de vor contoriza transportul si montajul.

A doua metoda si cea mai utilizata pentru montarea usilor de interior este cea in care tocurile se monteaza pe partea din exterior a peretilor cu pervazuri in zona frontala si la interior se finiseaza cu glafuri si cu coltare din aluminu.

In cazul acesta pe langa costul de montaj si costul de livrare la pretul pe care il are usa se adauga si costul pentru pervazul instalat pe o fata ce poate sa fie rotund sau plat.

A treia varianta este de altfel si cea mai eleganta in ceea ce priveste aspectul dar este si cea mai costisitoare si este varianta in care se monteaza usa cu toc la jumatatea grosmii peretelui si prin spatele sau se monteaza captuseala. Acest ansamblu se va inchide cu pervaz si in fata si in spate.

Captuselile sunt extensii fara toc ce se utilizeaza la imbracarea peretelui in momentul in care se monteaza usile utilizand aceasta  varianta. Captuseala se face din pal cu furnir natural de tei sau de stejar, baituit si lacuit pentru a lua aspectul usii. In cazul acesta la pretul unei usi se va adauga si pretul pentru captuseala si pentru pervaz, plus livrarea si montajul.

Daca optati pentru o astfel de varianta de montare pentru usile din casa se recomanda ca pentru bai si bucatarii unde peretii sunt imbracati cu faianta usile sa se monteze utilizand cea de a doua varianta din ratiuni estetice.

Usa in fata golului de perete ar trebui sa aiba pervaz  si glaful interior va trebui intors cu faianta pana la toc pentru ca nu va aarta bine un pervaz montat pe faianta. In faianta se pot pune si brauri ornamentale care sunt reliefate si nu permit montarea unui pervaz deoarece il va arunca in afara.

Un lucru la fel de important este sa tineti cont in momentul in care puneti podele in casa, ca trecerile sa aiba loc sub foaia de usa pentru ca baghetele ornamentale si plintele sa fie mascate de usa.

Cea mai buna metoda prin care puteti sa montati usile interioare se poate garanta in momentul in care programati montajul spre finalulull lucrarilor pentru ca astfel veti asigura o stare perfecta pentru usi si minima garantie ca in final usa nu va fi zgariata si nu va fi stropita.

In general usile se monteaza dupa ce se aplica pardoseala si dupa ce se da ultimul strat de finisaj pentru pereti.

0 Shares
You May Also Like