Cum sa ai grija de masina ta cel mai bine?

0 Shares
0
0
0

Cum sa ai grija de masina ta cel mai bine?O masina bine intretinuta are nevoie si de o asigurare rca buna, pe care sa te poti baza atunci cand ai nevoie. Fata de asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, soferii isi pot incheia acum si asiguari de tip casco, acestea protejandu-i impotriva tuturor situatiilor neplacute pe care ei le vor intalni in trafic.

O asigurare rca se incheie acum mai ieftin si datorita faptului ca planul tarifar nu este universal pentru toti soferii, suma finala platita de beneficiar rezultand in urma unei metode complexe ce ia in calcul toate informatiile soferului, inclusiv cele legate de starea civila si de alti parametri ce pot duce la scumpirea sau chiar ieftinirea unei polite de asigurare.

Atunci cand pleci la drum cu masina, asigura-te ca ai tot ce este necesar. Toate actele ei trebuie sa fie in regula, inspectia tehnica periodica sa nu fi expirat, iar asigurarea si alte taxe de drum sa fi fost platite si sa nu fi expirat. Aceasta masura de precautie te va feri de multe probleme, in cazul  in care te vei supune unui control al politiei. Nu este de ajuns ca toate actele sa fie in regula, ci trebuie sa le ai pe toate cu tine in orice moent deoarece poti fi amendat pentru lips acestora.

Pe langa aceste documente, nu uita ca ai nevoie si de cele referitoare la intretinerea masinii si la reparatiile efectuate cde-a lungul timpului. Doar astfel vei sti cand anumite componente ale masinii trebuie inlocuite, deoarece ele au o anumita limita de kilometri pentru care sunt garantate din punct de vedere al functionarii. Pericolul de accidente este real si te poate pandi oricand, in special in situatiile in care nu acorzi atentie tuturor aspectelor.

De exemplu, anvelopele care nu au o presiune suficienta in interior pot duce la asemenea situatii neplacute, iar cele cu o presiune prea mare prezinta pericolul de explozie, in special daca sunt prea uzate. In sezonul rece, conform reglementarilor legale in vigoare, este necesara echiparea masinii cu anvelope speciale de iarna, in caz contrat amenda fiind mare. Nu numai teama de amenda trebuie sa te faca sa le inlocuiesti, ci potentialul de pericol pe care il au conditiile dificile de pe carosabil in timpul iernii.

Cei incepatori trebuie sa stie si ca uleiul motorului necesita inlocuire in mod regulat. In plus, filtrul de ulei si cel de aer sunt, de asemenea, consumabile care trebuie schimbate din cand in cand. Perioada de timp la care ele se schimba difera de la o marca de masina la alta, precum si de tipul de combustibil folosit. De asemenea, uleiul se schimba mai des la masinile care circula in oras mai mult decat la drumuri lungi.

Daca uleiul nu este inlocuit la timp, motorul poate avea de suferit din cauza particulelor prezente in el, ele adunandu-se si putand duce la defectiuni majore ale motorului. Nici placutele de frana nu trebuie ignorate deoarece ele sunt un element esential al sigurantei pentru sofer si pasageri.

0 Shares
You May Also Like