Cum am crescut cu 300% viteza site-ului meu WordPress?

Cum am crescut cu 300% viteza site-ului meu WordPress?

0 Shares
0
0
0

CloudFlare este o suita de securitate WordPress completa si un furnizor gratuit de servicii CDN (Content Delivery Network – un sistem de servere care contin copii ale datelor plasate la diferite noduri ale unei retele), care va poate supraincarca site-ul in doar 5 minute de la procesul de configurare, indiferent de platforma pe care va aflati.

CloudFlare functioneaza in cinci moduri diferite pentru a spori performantele site-ului dumneavoastra si pentru a va proteja site-ul de orice software rau intentionat sau atac malware, in special atacurile DDOS (incercari frauduloase de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator).

Cloudflare este foarte bun ca si furnizor de servicii gratuite CDN, insa daca optati pentru versiunea platita puteti beneficia de serviciile premium complete ale CloudFlare, care sunt suficiente pentru a va superoptimiza site-ul WordPress, atat din punct de vedere al functionarii cat si din punct de vedere al chestiunilor legate de SEO.

Astazi vom discuta despre planul Cloudflare Platinum, este un plan special CDN si poate fi instalat numai cu orice site partener care gazduieste CloudFlare, cum ar fi Bluehost.com.

Vom invata, de asemenea, modul in care pachetul Platinum CDN poate imbunatati performantele site-ului dumneavoastra si poate creste considerabil vitezele de incarcare ale paginilor.

Ce este CloudFlare Platinum?

CloudFlare Platinum este un pachet CDN special care include majoritatea serviciilor premium pe care CloudFlare le ofera in planurile sale, Pro si Business. Planul Platinum nu poate fi achizitionat de pe site-ul oficial CloudFlare, insa este disponibil pentru cumparare de la unul dintre cei mai importanti parteneri oficiali pe care este gazduit, anume Bluehost.com.

Planul Platinum este special organizat cu servicii de tip CDN optime, de care un site web sau blog comercial sau personal are nevoie, iar tabelul de preturi este mult mai redus, comparativ cu planurile Pro si Business.

Asadar, daca doriti sa treceti la CloudFlare platinum de pe Bluehost sau orice alti parteneri hosting, atunci ati salvat mai multi bani si ati obtinut niste servicii de tip CDN mai bune si mai complete de care aveti nevoie pentru afacerile dumneavoastra online.

Caracteristici ale CloudFlare Platinum CDN

Ei bine, ati inteles ce inseamna planul CloudFlare Platinum, dar inca nu stiti nimic despre serviciile pe care le ofera planul Platinum, asa este? Asa ca va voi lamuri cu privire la caracteristicile planului CloudFlare platinum pe care le folosesc pe acest site cu Bluehost.com partener hosting.

Inainte de a trece in revista caracteristicile, as dori sa mentionez faptul ca planul CloudFlare Platinum este o combinatie intre doua planuri (planurile Pro si Business); asadar, daca achizitionati acest plan, veti beneficia atat de caracteristicile planului Pro, cat si de cele ale planului Business. O alegere profitabila, ce va ajuta la imbunatatirea considerabila a performantelor site-ului dumneavoastra.

Servicii de tip CDN la nivel global / Worldwide CDN (76 de centre de date): Centrele de date ale CloudFlare sunt localizate in intreaga lume, iar acest lucru face site-ul dumneavoastra mai rapid pentru utilizatori, indiferent de locatia acestora.

Protectie inteligenta impotriva amenintarilor: Blocheaza amenintarile malware cunoscute atunci cand acestea incearca sa va acceseze site-ul. Nivelul de securitate poate fi personalizat in functie de site.

Rocket Loader (optimizare web): Rocket Loader™ incarca automat si asincron resursele JavaScript, avand ca rezultat o afisare mai rapida a paginii. Rocket Loader™ se ocupa atat de script-urile inline (fragmente de script in fisierul HTML) cat si de cele externe mentinand, in acelasi timp, buna desfasurare a excutarii.

In modul manual, stabiliti ce scripturi sunt incarcate asincron de catre Rocket Loader™. CloudFlare va detecta browsere incompatibile si va dezactiva Rocket Loader™. Site-urile care au o multime de anunturi si alte widget-uri JavaScript vor beneficia cel mai mult de Rocket ™ pentru încărcătoare. Necesita JavaScript.

Auto Minify: elimina rapid caractere inutile din HTML, CSS si JavaScript. In plus, programele care ruleaza deja nu sunt intrerupe. Salveaza 20% din dimensiunile unui fisier si functioneaza fara cache, astfel incat poate accepta chiar si pagini complet dinamice. Rezultatele sunt script-uri mai mici si incarcare mai rapida.

Asistenta pentru Internet Protocol version 6 (IPv6): Suport pentru ambele conexiuni de pe site-ul dumneavoastra, IPv4 si IPv6, fara nici cea mai mica modificare a infrastructurii existente.

Statistici de performanta si securitate: O perspectiva / introspectie asupra tuturor vizitatorilor, inclusiv asupra crawlerelor motorului de cautare si amenintarilor care pot fi ratate de alte servicii de analiza. Statisticile includ solicitarile si latimea de banda salvate, dar si alte valori operationale.

Setari / Reguli specifice paginii: Configurati redirectionarea retelei edge (destinata sa aduca o imbunatatire in calitatea serviciilor de date), extindeti sau excludeti memorarea in cache, solicitati conexiuni SSL si, in general, exercitati un control fin asupra modului in care CloudFlare interactioneaza cu site-ul dumneavoastra, pagina cu pagina.

*SPDY: SPDY este o modificare adusa HTTP, cu scopul de a reduce latenta si de a creste securitatea. CloudFlare ofera vizitatorilor dumneavoastra acoperire SPDY automata.

*Mirage Image Resizing: Redimensioneaza automat imaginile in functie de dispozitivul vizitatorului si in functie de modul in care imaginea este utilizata pe pagina. Aceasta caracteristica necesita JavaScript.

*Mirage Lazy Loader: transforma automat toate imaginile in sarcina / incarcare la cerere. Cu alte cuvinte, imaginile de pe site-ul dumneavoastra nu sunt incarcate pana cand vizitatorul nu deruleaza in locatia lor.

*Polish (compresia de imagine): Functia “Polish” aplica in mod automat optimizarea imaginii prin ambele metode, atat “lossless”, cat si “lossy”, pentru a elimina bitii inutili din imagini. In medie, dimensiunile imaginii sunt reduse cu 35%. De asemenea, elimina metadate si comprima imaginile, pentru o incarcare mai rapida a paginilor.

Basic (Lossless): Reduce dimensiunea fisierelor PNG, JPEG si GIF – nici un impact asupra calitatii vizuale.

Mare (Lossy): Reduce suplimentar dimensiunea fisierelor JPEG pentru incarcarea mai rapida a imaginii.

Fisierele JPEG mai mari sunt convertite in imagini progresive, care incarca, initial, o imagine la rezolutie mai mica, afisand, in final, versiunea la rezolutie mare a imaginii respective. Functia nu este recomandata pentru site-urile de tip hi-res photography.

*Suport SSL (HTTPS): CloudFlare este compatibil cu configurația SSL existenta. In cazul in care nu utilizati in prezent SSL, CloudFlare va poate furniza capacitate SSL, fara a fi nevoie de vreo configurare.

*Optimizare SSL: Conexiunile HTTPS au si-a castigat renumele de conexiune lenta. CloudFlare optimizeaza conexiunea SSL pentru a asigura vizitatorilor o experienta HTTPS rapida.

*Optimizare mobila automata: detecteaza tipul de browser al unui vizitator si optimizeaza performanta dispozitivelor speciale.

*Priority Server Processing: Daca va exista vreodata un influx de trafic catre serverul CloudFlare, solicitarile dumneavoastra vor avea automat prioritate in detrimentul celor solicitate de la un domeniu CloudFlare Basic configurat.

*Railgun™: Tehnologia Railgun cu care este dotat CloudFlare accelereaza considerabil afisarea paginilor care nu sunt stocate in memoria cache. Desi Cloudflare pastreaza automat in cache circa 65% dintre resursele necesare pentru a alcatui o pagina, 35% nu pot fi salvate in memoria cache, deoarece resursele sunt generate in mod dinamic sau marcate cu “nu stocati in memoria cache”. Acel procent de 35% reprezinta, de cele mai multe ori, HTML-ul initial al paginii care trebuie sa fie descarcata mai intai. CloudFlare Railgun accelereaza acest rest de 35%.

Nota: Functiile care incep cu asterisc (*) reprezinta caracteristicile premium oferite de CloudFlare Platinum

Comparatie intre CloudFlare Free si CloudFlare Platinum (versiunea gratuita si versiunea Platinum)

Iata o comparatie intre cele doua versiuni ale CloudFlare, Free si Platinum, o comparatie de care este posibil sa nu fi stiut pana acum.

 

Caracteristici Free Platinum
Servicii de tip CDN la nivel global (76 de centre de date) Da Da
Protectie inteligenta impotriva amenintarilor Da Da
Rocket Loader (optimizare web) Da Da
Auto Minify Da Da
Asistenta pentru Internet Protocol version 6 (IPv6) Da Da
Nivel flexibil de memorare în cache Da Da
Statistici de performanta si securitate Zilnic La fiecare ora
Setari / Reguli specifice paginii 3 10
SPDY Nu Da
Mirage Image Resizing Nu Da
Mirage Lazy Loader Nu Da
Polish (compresia imaginii) Nu Da
Suport SSL (HTTPS) Nu Da
Optimizare SSL Nu Da
Optimizare mobila automata Nu Da
Priority Server Processing

(Prioritate in procesarea serverului)

Nu Da
Railgun™ Nu Da

 

Cum sa configurati CloudFlare Platinum pentru WordPress

Configurarea lui CloudFlare Platinum pentru WordPress este o sarcina usoara si dureaza mai putin de 5 minute. Pentru a configura CloudFlare Platinum pe WordPress trebuie sa aveti cont de gazduire Bluehost.com.

Daca nu aveti cont de gazduire Bluehost, atunci achizitionati oricare dintre planurile lor de gazduire si instalati WordPress.

Dupa achizitionarea planului de gazduire Bluehost, autentificati-va in panoul contului dumneavoastra de gazduire.

Acum, de pe contul dumneavoastra de gazduire, cautati sectiunea “domenii” (“domains”), apoi faceti click pe pictograma “CloudFlare”.

domain-cloudflare

In sectiunea CloudFlare puteti vedea toate domeniile dumneavoastra aditionale (addon domains) gazduite pe Bluehost.

Acum, pe partea din stanga sus a paginii, observati un text albastru: “Upgrade to CloudFlare Platinum” (“Treceti la CloudFlare Platinum”).

Pachetul va actualizeaza planul dumneavoastra CloudFlare Free (gratuit), trecand la planul platit, pentru doar 14,99 dolari pe luna pentru fiecare nume de domeniu.

Aceasta este o prima estimare, pe nume de domeniu, daca platiti lunar pentru planul de abonament CloudFlare Platinum, insa pentru un an abonamentul va costa doar 99 de dolari pe an, astfel incat economisiti 80 de dolari, iar valoarea lunara ar fi de doar 8,25 de dolari.

Acum, va voi arata procese intregi, insotite de ghiduri pas cu pas pentru configurarea CloudFlare Platinum pe site-ul dumneavoastra WordPress.

Din listele verticale, am ales domeniul meu, “thewildblogger.com”, si am apasat pe “Next”.

upgrade-cloudflare-platinum

Veti observa ca, aici, prețul unitar pentru o luna de abonament este de 14,99 dolari.
items-to-be-purchased

Dar pentru un plan de abonament de 12 luni sau 1 an, pretul unitar este de numai 99,99 de dolari, asa incat economisiti aproximativ 80 de dolari.
items-purchased

Din sectiunea destinata informatiilor referitoare la plata, optati fie pentru plata cu cardul de credit, fie pentru schimbarea metodei de plata, caz in care alegeti plata prin PayPal.

Apoi, faceti click pe butonul “Process order”.

Dupa achizitionare, o copie a chitantei a fost trimisa pe adresa de e-mail, iar daca intampinati vreo problema legata de aceasta comanda, puteti contacta serviciul de asistenta Bluehost, trimitand codul facturii, care incepe cu hash tag. De exemplu, #2637XXXX.
cloudflare-items-purchasedAcum, faceti clic pe butonul “Manage” (“Gestionati”) pentru a gestiona CloudFlare Platinum cu site-ul dumneavoastra.
manage-addon-products

Gestionati CloudFlare Platinum cu WordPress

Pentru a putea gestiona CloudFlare pe WordPress, trebuie sa-l activati cu ajutorul contului Cloudflare existent, sau trebuie sa creati un nou cont CloudFlare daca nu aveti nici un cont inregistrat.

Asadar, daca aveti un cont CloudFlare, puteti trece la pasul urmator; daca nu, creati un cont nou de pe site-ul oficial CloudFlare.

Pentru a activa CloudFlare pe domeniul dumneavoastra aditional nu este nevoie sa modificati numele serverului, intrucat indreptati inregistrarile CNAME catre CloudFlare prin partenerul dumneavoastra de gazduire (Bluehost.com sau orice alt hosting).

Acum, presupun ca va aflati pe pagina de configurare CloudFlare, asadar faceti click pe link-ul “Activate” pentru domeniul pe care ati achizitionat planul Platinum.

Faceti click pe pictograma “Enable CloudFlare” pentru inregistrarile CNAME sau pentru inregistrarile A (Puteti alege fie inregistrarile CNAME, fie inregistrarile A).
enable-cloudflareDupa ce ati activat CloudFlare pe domeniul dumneavoastra, faceti click pe link-ul “Advanced”.
advanced-cloudflare

Acum puteti activa functiile Platinum pe domeniul dumneavoastra; pur si simplu, urmati setarile de mai jos pentru configurarea versiunii Platinum:

  • Security Settings (Setari de securitate): Security Settings este setat la Mediu pentru performante optime de securitate;
  • Development Mode (Modul de dezvoltare): Modul de dezvoltare este setat implicit la Dezactivat (Off) si aveti posibilitatea de a comuta la On (Activat) daca doriti sa vedeti modificarile imediat, in timp ce editati continutul memorat in cache al site-ului dumneavoastra.
  • IPv6 automat: puteti activa IPv6 networking pentru toate site-urile dumneavoastra pe care ati activat CloudFlare. CloudFlare va “asculta” de IPv6, chiar daca site-ul gazda sau serverul dumneavoastra accepta numai IPv4.
  • Nivel de memorare in cache: Setati nivelul de memorare in cache la “Simple” (Simplu).
  • Rocket Loader (Beta): Rocket loader vine cu versiunea beta si este setat implicit la “Automat”.
  • Minification (procesul de eliminare a tuturor caracterelor inutile din codul sursa, fara a schimba functionalitatea): puteti reduce / elimina caracterele inutile din CSS, JavaScript, HTML sau chiar din doua dintre acestea.
  • SPDY: Setati SPDY la On (Pornit);
  • Lazy Loading: Setati Lazy Loading la On.
  • Image Polish: Setati Image Polish la Polish Basic (Lossless) sau Polish High (Lossy);
  • Auto-resize (Auto-redimensionare): Setati Auto-resize la On.
  • Railgun: Setati Railgun la On.
    settings-thewildblogger

Dupa efectuarea modificarilor, fiecare schimbare va fi salvata si activata cu succes.

Golire cache: Puteți curata / goli toate resursele din cache pentru site-ul dumneavoastra. Acest lucru va forta Cloudflare sa aduca o noua versiune a site-ului dumneavoastra de pe serverul de origine.

Rapoartele de viteza dupa trecerea la CloudFlare Platinum

Asadar, site-ul dumneavoastra este acum alimentat de catre planul CloudFlare Platinum si veti observa o crestere dramatica a vitezei de pe pagini si performante de 10 ori mai bune in ceea ce priveste navigarea pe prima pagina.

Site-ul meu functioneaza cu planul CloudFlare Platinum si am verificat performantele cu ajutorul mai multor instrumente pentru verificarea vitezei pe pagini, precum GTmetrix, Pingdom si altele.

Prin urmare, mai jos sunt rezultatele pe care le-am observat atunci cand am verificat performantele pentru site-ul meu, TheWildBlogger.com, cu ajutorul GTmetrix:

  • PageSpeed Score: A (96%)
  • YSlow Score: A (90%)
  • Timpul de incarcare a paginii: 1.5s
  • Marimea totala a paginii: 622 KB
  • Solicitari: 40
    last-performance-report

Mi-am comparat, de asemenea, site-ul cu alte doua cele mai populare site-uri, Quicksprout.com si Yoast.com si, conform rezultatelor, site-ul meu le surclaseaza la calificativele pentru Page speed, YSlow si Page load time (timpul de incarcare a paginii).
compare-reports

Rezumat

Am incercat sa va lamuresc cu privire la planul CloudFlare Platinum, care este un pachet special CDN, incorporat cu partenerii de hosting ai CloudFlare, cum ar fi Bluehost.com si alti furnizori de hosting. Planul Platinum este alimentat, propulsat de niste caracteristici foarte speciale si remarcabile, pe care CloudFlare le integreaza cu celelalte doua planuri platite ale sale (planurile Pro si Business) si vine cu buget foarte redus de abonament, care este accesibil pentru oricine activeaza in domeniul marketing-ului online.

0 Shares
2 comments
  1. Mulțumim pentru review. Cloudflare nu “supraîncarcă” site-ul. La ce te referi anume? E doar o traducere deficitară din engleză?
    Dimpotrivă, serviciile noastre chiar reduc încărcarea greoaie a sitului.

    1. Te salut Val, ma bucur ca ati citit povestea mea despre CloudFlare…. Nu am spus nicaieri ca CloudFlare incarca siteul… probabil traducerea a fost deficitara. My answer in english : Hi Val, i am so glad that you have read my post about CloudFlare. … I had never stated that CloudFlare harm speed load of one website, it as probably tha translation. Cheers! 🙂

Comments are closed.

You May Also Like