Comparatie intre laptop si desktop

0 Shares
0
0
0

Comparatie intre laptop si desktopIndiferent daca este vorba despre un laptop second hand sau unul nou laptopurile vor avea tot timpul anumite avantaje fata de un desktop si de asemenea si un desktop va avea unele avantaje fata de un laptop.

Chiar daca 70 de procente din calculatoarele care exista in case sunt laptopuri acest lucru u inseamna ca suntem cu totii multumiti de ele si nu inseamna ca toti refuza cu desavarsire un desktop in cazul in care le este mai util.

Tot se rezuma in prezent la utilitate mai mult decat la o simpla placere de a alege.

Mai exact in cazul in care stam sa ne gandim mai bine, si oamenii se impart in mai multe categorii: persoanele care aleg in directia turmei si nu stau sa se gandeasca la toate dezavantajele si avantajele si cei care aleg in functie de ceea ce au nevoie.

Persoanele care aleg ce sa cumpere tinand cont de ce vor toti reprezinta peste 70 de procente din cei care au un laptop. Acestia isi iau laptop numai pentru ca are si vecinul sau prietenii si partenera.

Din nefericire aceasta este societatea din Romania, oamenii au castigat posibilitatea de a alege dar nu stiu cum sa se foloseasca de ea.

Micul procent care isi cumpara un laptop pentru ca au nevoie, au in spate si o analiza serioasa a situatie si sunt si cei care au de fapt cel mai multe de castigat de pe urma achizitiei pentru ca laptopul apare ca urmare a unei nevoi si anume nevoia de mobilitate.

Nu este un simplu moft de a avea un calculator mic si mai slab decat desktopul, pentru ca aceasta este realitatea in ceea ce priveste performanta iar laptopurile nu pot sa fie comparate deloc cu desktopurile.

Nu aveti cum sa ingramaditi o tehnologie avansata intr-un spatiu foarte mic si sa vreti sa aiba exact aceeasi performanta . Se va produce in mod automat si un compromis, pentru ca nimic nu poate inainta fara un compromis si aici este vorba despre compromiterea performantei in favoara mobilitatii.

Persoanele care nu vor sa faca un compromis pot sa faca si niste desktopuri mici si custom pe care sa le ia in valiza si sa plece cu ele pe unde vor avea nevoie dar mai putin in natura si in spatiile publice.

Mai jos va listam o parte din avantajele sau dezavantajele pe care le au atat laptopurile cat si desktopurile.

Atata timp cat laptopul are baterie il puteti lua oricand si puteti petrece cateva ore pe net in natura fara surse de curent. Dati drumul la telefonul mobil si aveti internet oriunde cat timp aveti semnal. Puteti sa il folositi in masina sa in timp ce mergeti cu trenul, etc.

Dimensiunile reduse ale laptopului sunt atractive pentru mute persoane. Romanii se uita mult la filme si le este mai simplu sa cumpere laptopuri pe care sa le ia in pat decat sa cumpere monitoare mai mari.

Consumul de curent al unui laptop este mult mai mic fata de consumul pe care il are un desktop si acesta este un avantaj de asemenea, foarte mare.

0 Shares
You May Also Like