Cum se face utilizarea si utilarea depozitelor?

Share Button

Cum se face utilizarea si utilarea depozitelor?Pentru a utila un depozit cele mai importante sunt bine cunoscutele rafturi paleti.

Sistemele de raguri pot sa va salveze ori sa va distruga depozitele. Desi incercati sa implementati unele schimbari cu scopul de a optimiza ocuparea spatiului va fi necesar sa luati in calcul toate constrangerile fizice sau specificatiile tehnice pentru cladire inainte de a incepe sa selectati un sistem de rafturi.

Va recomandam sa tineti cont de mai mult pasi pentru ca sistemul sa fie identificati corect.

In primul rand este necesar sa calculati si densitatea de depozitare tinand cont de numarul de categorii prezente pe stoc. Tinand cont de numarul acesta veti putea sa alegeti intre rafturile duble, rafturile drive in sau cele cu linie dubla.

Calculati si necesarul in ceea ce priveste disponibilitatea pentru paleti. In cazul in care toti paletii trebuie sa poata fi preluati pentru comenzi nu veti putea utiliza linia dubla si nici sistemele drive in pentru ca acestea vor fi blocate de un anumit numar de paleti pozitionati astfel incat sa se optimizeze spatiul.

Ce sistem utilizati, LIFO sau FIFO? In cazul in care mergeti pe FIFO, adica first in first out si aveti si multe categorii de produse este necesar sa utilizati rafturile duble cu lungimi mari, dar daca numarul de categorii este mai mic puteti sa utilizati si un sistem drive in, care utilizeaza rafturi gravitationale, mai exact in care pe o parte sunt introduse produsele si pe cealalta parte sunt scoase, si se va obtine in mod obligatoriu un FIFO.

De asemenea va trebui sa stabiliti de la inceput ce tip de picking utilizati. Cutie? Palet? Bucata? In functie de modul in care faceti picking, daca faceti in zona de bulk va va trebui replenish in zona de rafturi.

Aceasta operatiune de preluare este una foarte importanta atunci cand alegeti tipurile de rafturi pentru ca in fond produsele care se depoziteaza pe rafturi vor trebui sa fie disponibile si pentru comenzi si nu numai sa optimizeze suprafetele pe care le ocupa.

Este recomandat sa calculati si spatiul care este necesar pentru accesul utilajelor, fara sa mai tinem cont de tipurile de rafturi pe care le alegem, si trebuie sa fie lasat spatiu de acces pentru incarcare si descarcare.

Este recomandat sa lasati si un spatiu de in jur de 30 de cm la raza de intoarcere a masinii asa cum spun si producatorii, si veti obtine o mai buna productivitate dar veti avea in acelasi timp si operatiuni mai sigure pentru ca veti evita deteriorarea la nivelul produselor.

Se recomanda sa verificati si suportii pentru paleti. Se intampla uneori ca paletii de lemn sa fie mai mici decat ati calculat initial distantele dintre grinzi si de aici pot sa apara nenumarate accidente. E posibil sa aveti nevoie si de suporti in plus care sa se monteze intre aceste grinzi pentru a avea un pus de siguranta.

De asemenea se recomanda sa identificati si in ce zona seismica va aflati. In cazul in care sunt riscuri ridicate pot sa fie instalate rafturi care sa aiba protectie impotriva cutremurelor.

Daca iti place arata si altora!


'Cum se face utilizarea si utilarea depozitelor?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.