iPhone 7 vs. Samsung Galaxy S7 – display

0 Shares
0
0
0

iPhone 7 vs. Samsung Galaxy S7 – display
Ca intotdeauna, ultimul smartphone al celor de la Samsung, exceleaza la capitolul ecran/display. Samsung Galaxy S7 ofera un display cu diagonala de 5.1 inch, de tip Super Amoled, care face de rusine toate celelalte modele de flagship-uri cu Android.

Cele mai bune servicii de reparatii iPhone, pot fi accesate la ServiceGsm.ro.

Mai mult decat atat, rezolutia de 1440×2560 pixeli ofera o densitate a pixelilor de 577 ppi, enorm pentru un smartphone. De asemenea, foarte important de mentionat, este ca la o rata de 72.1% screen-to-body, marginile sunt pastrate cat mai inguste cu putinta.

Un alt feature important al ecranului de Galaxy S7, este protectia aleasa. Display-ul vine cu sticla Corning Gorilla Galss 4, care ar trebui sa protejeze display-ul de lovituri sau cazaturi, mult mai bine decat o pot face modelele competitiei. De asemenea, Samsung ofera pentru acest model si functia “always on”, posibila numai pe display-urile construite in tehnologia Super Amoled.

O astfel de functie aparuse si inainte, pe LG G5. Aceasta functie permite ca numai anumite portiuni din display sa fie aprinse la un moment dat (pixeli aprinsi), astfel incat se poate face o economie foarte mare a bateriei, atata timp cat functia respectiva este activata.

Apple de cealalta parte, a dotat iPhone 7 cu un display de tip Retina HD, care masoara 4.7 inch in diagonala. Desi aceasta rezolutie este mai mica decat cea folosita pe Galaxy S7 si dimensiunea fizica a ecranului este ceva mai mica, astfel incat pixelii se impart pe o arie mai mica si diferenta de calitate intre cele 2 ecrane, nu va mai fi atat de vizibila.

Cunoscatorii si pasionatii, vor vedea insa imediat diferente intre cele 2 ecrane si mai ales intre rezolutii.

Chiar daca display-ul iPhone 7 nu are o rezolutie foarte mare, acesta se dovedeste de top, in alte segmente, cum ar fi gamut-ul de culoare.

Gamut-ul a fost imbunatatit cu mult, pentru a ajunge la standardul celui folosit pe tableta iPad Pro de 9.7 inch, iar asta inseamna foarte mult in termeni de calitate ai afisarii culorilor. In consecinta, display-ul de iPhone 7 afiseaza culori vibrante si luminoase, cu foarte putine artefacte.

De asemenea, iPhone-ul celor de la Apple, beneficiaza si de 3D Touch, o tehnologie de senzitivitate la presiune a ecranului, pe care am vazut-o prima data implementata pe iPhone 6S.

Aceasta functie este folosita la capacitate maxima, pe sistemul de operare iOS 10. Ca o concluzie, cred ca nimeni (nici chiar dintre specialisti) nu poate afirma ca ecranul prezent pe iPhone 7 este mai bun decat cel de pe Samsung Galaxy S7.

Cel din urma smartphone, are probabil cel mai bun display prezent pe un smartphone in momentul de fata. Numai daca amintim ca este construit pe tehnologia AMOLED si putem trage usor concluzia ca este un ecran mai performant decat cel de iPhone.

Astea fiind spuse, verdictul tehnic acesta ar fi, dar dupa cum bine stiti, gusturile nu se discuta. Probabil ca exista si utilizatori care pot fi atrasi mai mult de ecranul iPhone-ului, mai ales fanii acestei companii.

0 Shares
You May Also Like