Microdermabraziunea este folositoare pentru persoanele cu pielea lasata sau uscata, acnee medie, decolorari cauzate de acneee, “pick-marks” si diferite cicatrici superficiale.
Microdermabraziunea poate constitui o buna metoda de tratament pentru pacientii cu probleme de piele superficiala si cu stiluri de viata incarcate, ce cauta beneficii, fara nici un fel de efect advers.
Indivizii cu cicatrici mai adanci cauzate de acnee, trebuie sa treaca prin sedinte mai lungi de tratament si pot beneficia de o ameliorare mai rapida, prin folosirea dermabraziunii chirurgicale sau laser. Un aparat microdermabraziune excelent, poate fi ales intrand pe UtilariSaloane.ro.
Cum functioneaza microdermabraziunea?
In mod traditional, un sistem pe baza de cristal de microdermabraziune contine o pompa, un tub de conectare si un vacuum. In timp ce pompa creaza un flux de cristale inerte de mare presiune (asa cum ar fi oxidul de aluminiu sau cel de magneziu, bicarbonatul de sodiu) pentru a “razui” pielea prin efectul abraziv, vacuum-ul indeparteaza aceste cristale si in acelasi timp celulele de piele exfoliata.
In mod alternativ, cristalele inerte pot fi inlocuite printr-o suprafata durizata (rugoasa) a varfului diamantului, in sistemul de microdermabraziune.
Spre deosebire de sistemul de mircrodermabraziune pe baza de cristal, cea cu diamant nu produce particule din cristale, particule ce pot fi inhalate de catre pacient (prin respiratie) si de asemenea, nu prezinta riscul depunerii accidentale la nivelul ochilor pacientului.
Datorita acestui fapt, microdermabraziunea cu sistem pe diamant este mult mai sigura de folosit, ca si procedura, mai ales in zonele din jurul ochilor si buzelor pacientului. In general, cu cat este miscata mai lent mana de catre operatorul piesei de mana al aparatului de microdermabraziune, in interventiile la nivelul pielii si cu cat se mareste numarul de “treceri” pe deasupra pielii, cu atat mai eficient este tratamentul.
Ce varste sunt mai apropiate pentru procesele de microdermabraziune?
Desi nu exista nici un fel de restrictii specifice bazate pe varsta sau sexul clientilor/pacientilor, in general copiii de peste 12 ani pana la adultii de 65 de ani, pot apela cu succes la tehnicile de microdermabraziune.
Desi nu este stabilit nici un maxim de varsta, pielea matura dupa varsta de 70 de ani, poate fi supusa unor riscuri mai mari, o data supusa unor astfel de tratamente. De asemenea, copiii cu varsta mai mica de 12 ani, pot beneficia de acest tip de tratament, numai la indicatiile unui medic dermatolog sau chirurg plastician.
Cat de des se poate apela la acest gen de procedee?
Microdermabraziunea poate fi efectuata cu frecventa saptamanala (1 data pe saptamana) sau pana la fiecare 8 saptamani (depinzand de toleranta pielii, in functie de fiecare persoana) si in functie de efectele cosmetice ce se doresc a fi obtinute.
Asa cum functioneaza si spalatul pe dinti (cu ajutorul periutei), microdermabraziunea ajuta la indepartarea resturilor de la nivelul pielii.
Deoarece pielea umana se regenereaza complet la intervale de 30 de zile, imbunatatirea dermei prin dermabraziune, este temporara si trebuie repetata la intervale medii de 2 pana la 4 saptamani, pentru imbunatatiri vizibile si continue. In general, se recomanda sesiuni de 6 pana la 12 sedinte de tratament.