Cele mai importante motive pentru care sa asculti muzica

0 Shares
0
0
0

Distragere a atentiei, exprimare, invatare. Sunt cateva dintre motivele pentru care este bine sa asculti muzica in fiecare zi.

Tuturor ne place sa ascultam muzica, iar legatura dintre ea si placere este deja istorica. Marea majoritate a culturilor lumii au avut aceasta dorinta de a face si de a asculta muzica de mii de ani.

Astazi, progresele tehnologice ne permit sa ne bucuram de acest moment oricand si oriunde dorim si mai usor ca niciodata. Fara a fi pe deplin constienti, muzica reflecta instantaneu emotiile noastre. Prin urmare, unele dintre motivele pentru care este bine sa ascultati muzica sunt urmatoarele:

  1. Principalul motiv este starea de spirit pozitiva. A fi fericit ne ajuta sa ne simtim mai bine si muzica ne amuza, ne relaxeaza…
  2. Alta ar fi distragerea atentiei pe care ne-o aduce, deoarece ne ia plictiseala atunci cand nu avem nimic mai bun de facut, dar aveti grija! Pentru ca daca ascultam muzica deprimanta ne putem simti mai tristi fara a fi nevoie sa fim.
  3. De asemenea, este bine sa combatem starile proaste, sa eliberam tensiuni si sa scapam de realitatea vietii noastre de zi cu zi.
  4. Un al patrulea motiv este modul in care ne conectam cu ceilalti, relatiile interpersonale pe care le obtinem atunci cand ascultam muzica cu alte persoane.
  5. Este, de asemenea, o modalitate de a exprima ceva de-al nostru. Chiar si, in multe ocazii, ne ajuta sa ne descriem putin mai mult.
  6. Si, in cele din urma, folosim muzica pentru a invata de la altii si de la lume. Cantecele si melodiile spun povesti, invata cum gandesc altii, sugereaza modalitati de a se comporta… pe scurt, ele dezvaluie situatia lumii actuale.

Prin urmare, muzica este o adevarata placere mentala. Redarea melodiilor noastre preferate la volum maxim ne ajuta sa fim mai eficienti in activitatile noastre zilnice, asa ca mergeti mai departe! Nu uitati sa ascultati muzica preferata in fiecare zi. Pentru un sunet clar, alege Casti wireless Bose QuietComfort 45.

Muzica este unul dintre cele mai raspandite hobby-uri in randul fiintelor umane. Si acest lucru se intampla si s-a intamplat in toate culturile: nu degeaba etimologia termenului de muzica se refera la “arta muzelor”. In zilele noastre, datorita tehnologiei, ritmurile, armoniile si melodiile ne pot insoti practic tot timpul si oriunde. Lucrul interesant este ca, pe langa placerea pe care o ofera, muzica ofera o serie de beneficii pentru sanatate pe care stiinta s-a dedicat studierii cu atentie.

Unul dintre cele mai importante studii in acest sens a fost realizat de oamenii de stiinta canadieni. El a concluzionat ca atunci cand asculta muzica placuta pentru el, creierul elibereaza dopamina, un neurotransmitator asociat cu placerea si cu sistemul de intarire a comportamentelor, lucru care se intampla si inainte de stimulii legati de alimente, droguri si sex.

Aceasta substanta este eliberata nu numai ascultand muzica, ci chiar anticipand-o, adica atunci cand cineva stie ca va asculta muzica care ii va oferi placere. Intr-o lucrare ulterioara, aceiasi cercetatori subliniaza ca aceste rezultate “ajuta la explicarea de ce muzica are o valoare atat de mare in toate societatile umane”, chiar daca nu are o valoare evidenta de supravietuire.

0 Shares
You May Also Like